Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Staatsuitvaart Overheid Monuta

Uitvaarten overheid
en staatsuitvaarten

Meer informatie

Wilt u weten wat Expert Team Monuta voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Hans Bleijerveld (Directeur Expert Team Monuta) via 055 - 527 42 77 of het contactformulier. Het telefoonnummer is ook 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar voor het melden van een overlijden. 

Het Expert Team Monuta heeft ook ervaring met het verzorgen van een uitvaart op gemeentelijk of staatsniveau. Het overlijden van een persoon op gemeentelijk niveau, gaat vaak ook gepaard met verdriet bij de burgers. Het is daarom van belang om rekening te houden met alle betrokkenen. Wij bezitten de kennis en ervaring om een gemeente hierbij te ondersteunen.

Vanwege de jarenlange ervaring en kennis van verschillende protocollen, verzorgt Expert Team Monuta ook staatsuitvaarten. Vanwege de functie die de overledene bij leven had, kan de uitvaart vragen om de uitvoering van een bepaald protocol. Voor iedere functie van de leden van het Koninklijke huis geldt een ander uitvaartprotocol waarbij wij specialist en expert zijn in de uitvoering.

Uitvaart bij de
overheid

Het overlijden van een invloedrijk persoon op gemeentelijk niveau, gaat ook vaak gepaard met verdriet bij de burgers. Bij het afscheid houden wij rekening met de nabestaanden, maar ook met de behoeften van de plaatselijke inwoners op wie de ambtenaar veel indruk achter heeft gelaten. Van belang hierbij is discretie en betrouwbaarheid. Als team werken wij bij een uitvaart binnen de overheid veel samen met de gemeente. In overleg met hen bespreken wij de behoeften die er bestaan bij de plaatselijke burgers.

Belangstelling van media

Bij het overlijden van een invloedrijk persoon bij de overheid, wordt vaak ook belangstelling getoond door de media. Met de nabestaanden bespreken wij welke details rondom de uitvaart bekend mogen worden gemaakt. Ook bespreken wij of ze tijdens de uitvaart in beeld willen komen van de media. Zo zorgen we ervoor dat de nabestaanden zich kunnen richten op het afscheid nemen van hun overleden dierbare.

Een grote uitvaart is niet alledaags

Gemeenten krijgen niet regelmatig te maken met een uitvaart met veel belangstelling. Wij bezitten alle kennis en ervaring om de gemeente hierbij te ondersteunen. Samen met hen bespreken wij hoe de uitvaart vorm te geven en wat er allemaal bij komt kijken.

Afbeelding
Uitvaart overheid Monuta

Staatsuitvaarten

Vanwege de jarenlange ervaring en de kennis van verschillende protocollen, verzorgt Expert Team Monuta ook Staatsuitvaarten. Wij hebben regelmatig overleg met andere deskundigen op het gebied van uitvaartprotocol en zijn het enige team ter wereld met zo veel kennis en ervaring op dit gebied. Doordat alles in eigen beheer is, kunnen wij maximaal vertrouwen borgen en zorgen voor de juiste dienstverlening.

In samenspraak met nabestaanden

Alle procedures en protocollen zijn vertrouwelijk. Omdat iemand een bepaalde positie heeft bekleed, hoort daar een bepaald afscheid bij. Wel staan uiteraard altijd de wensen van de nabestaanden centraal. En door de nabestaanden goed en volledig voor te lichten, kunnen zij de juiste keuzes maken.

Adequaat handelen

Ondanks de hectische situatie die ontstaat bij het verzorgen van een grote en complexe uitvaart, zorgen wij er als team voor dat de nabestaanden alle tijd en ruimte krijgen om op hun eigen manier afscheid te nemen van hun overleden dierbare. Het kunnen bieden van deze rust creëren wij door onze nauwe samenwerking met verschillende overheidsinstellingen. Zo kunnen alle betrokken organisaties bij een overlijden adequaat en vlot handelen. Zelfs als een uitvaart in besloten kring plaatsvindt, kan de inzet van Expert Team Monuta van belang zijn. Ook dan gelden vaak bepaalde protocollen waarbij een goede voorlichting aan de nabestaanden essentieel is.

Afbeelding
Uitvaart overheid

Rijksoverheid

Uitvaarten in opdracht van de Rijksoverheid gaan gepaard met verschillende protocollen. Als Expert Team Monuta werken wij nauw samen met de meeste Ministeries op landelijk en internationaal niveau. Wij zijn bekend met de protocollen en met de interne logistiek om efficiënt te kunnen handelen. Dit maakt dat wij de uitvaart verzorgen en ook de afdeling binnen het ministerie kunnen adviseren en informeren.

Nabestaanden goed voorlichten

Denkt u bij deze uitvaarten aan het ceremonieel van de MH17 of aan een nationale herdenking, zoals de Vliegramp Tripoli. Vanwege onze expertise kunnen wij nabestaanden goed voorlichten en hen de zorgen rondom het regelen van de uitvaart uit handen nemen. Dit geeft de nabestaanden de tijd en ruimte om de juiste keuzes rondom de uitvaart te maken en zich te richten op de verwerking van hun verlies.

Bijzondere herdenkingsbijeenkomsten

Naast uitvaarten verzorgen wij ook regelmatig herdenkingsbijeenkomsten. Denk hierbij aan het herdenken van een overleden politicus. Vaak wordt er na het overlijden een speciaal moment georganiseerd waarbij betrokkenen en belangstellenden de laatste eer kunnen bewijzen. Hierbij is het van belang dat dit moment perfect wordt verzorgd.

Meer weten over
de mogelijkheden?

Ons team is er voor iedere uitvaart die anders is dan gebruikelijk, doordat protocol, ceremonieel of veel mediabelangstelling een belangrijke rol speelt. Maar ook wanneer een groot aantal gasten de uitvaart bezoeken. Dankzij onze samenwerking met partijen als defensie, politie, brandweer en gemeenten, kunnen wij alles vlot en adequaat organiseren. Ook zorgen we ervoor dat de nabestaanden één contactpersoon krijgen. We verzamelen alle vragen van de betrokken partijen, bundelen en verwerken deze. Zo ontzorgen we en leveren we maatwerk van het hoogste niveau.

Wilt u weten wat Expert Team Monuta voor u kan betekenen? U kunt direct contact met ons opnemen via het formulier hiernaast. 

Aanhef
CAPTCHA Deze vraag is bedoeld om spam op de website tegen te gaan.
1 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.