Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Uitvaarten Korpseer

Uitvaarten
Korpseer

Meer informatie

Wilt u weten wat Expert Team Monuta voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Hans Bleijerveld (Directeur Expert Team Monuta) via 055 - 527 42 77 of het contactformulier. Het telefoonnummer is ook 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar voor het melden van een overlijden. 

Op het moment dat iemand overlijdt tijdens zijn functie als brandweerman of politie agent kunnen de nabestaanden kiezen voor een uitvaart met korpseer. Een uitvaart met korpseer bevat unieke elementen die door ons tot in detail uitgewerkt worden. Alles om recht te doen aan de functie van de overledene.

Hieronder vertellen wij u meer over de mogelijkheden rondom een uitvaart met korpseer voor de brandweer of politie. 

Afbeelding
Uitvaart Korpseer Team Bijzondere Uitvaarten Monuta

Uitvaart korpseer
politie

Als een politieagent overlijdt tijdens het uitoefenen van zijn of haar functie, kunnen de nabestaanden kiezen voor een uitvaart met korpseer. Deze uitvaart bevat unieke elementen die tot in detail worden uitgewerkt. Zo kunnen ze kiezen voor het laten vormen van een erehaag, voor dragers in uniform en kan een vlag op de kist worden gelegd. Alles om recht te doen aan de functie van de overledene.

Voor politiemensen die niet tijdens het uitoefenen van hun functie overleden zijn, is in sommige gevallen een uitvaart met ceremonieel mogelijk. Deze uitvaart biedt een beperkte vorm van korpseer, waarbij het leven van de overledene als politieagent tot uitdrukking wordt gebracht.

Samenwerken met expertteam Nationale politie

Als Expert Team Monuta maken we onderdeel uit van het expertteam van de Nationale Politie. We werkten met hen aan het opzetten van het politieprotocol en zorgen samen voor het actueel houden ervan. Ook ondersteunen wij de korpsen van de Nationale Politie binnen de politieorganisatie. Zo staan wij hen bij en adviseren ze in hun werkzaamheden.

Alle ruimte voor de juiste keuze 

Doordat wij bekend zijn met de protocollen en het ceremonieel voor uitvaarten met korpseer, kunnen wij nabestaanden goed voorlichten. Zo krijgen zij de tijd en ruimte om de juiste keuzes te maken en zich te richten op het verwerken van hun verlies.

Afbeelding
Korpseer Brandweer Monuta Uitvaart

Uitvaarten korpseer
brandweer

Overlijdt een brandweerman of –vrouw tijdens het uitoefenen van zijn of haar functie, dan kunnen de nabestaanden unieke elementen laten terug komen tijdens de uitvaart. Met deze elementen komt het leven van de overleden brandweerman of -vrouw tot uitdrukking in de uitvaart. Zo kunnen nabestaanden kiezen voor het laten vormen van een erehaag, voor dragers in uniform en kan een vlag op de kist worden gelegd. Ze kiezen dan voor een uitvaart met korpseer. Voor brandweermannen of -vrouwen die niet tijdens het uitoefenen van de functie overlijden, is in sommige gevallen een uitvaart met ceremonieel mogelijk. Deze uitvaart biedt een beperkte vorm van korpseer.

Samenwerking met brandweer

Samen met de brandweer pakken wij bepaalde zaken op en helpen wij bij de ceremoniële aspecten van de uitvaart. Hierbij is het mogelijk dat wij dragers trainen, brandweermedewerkers informeren over het uitvoeren van bepaalde militaire bevelen of dat wij helpen bij het opstellen van draaiboeken.

Samen de juiste keuzes maken

Als Expert Team Monuta zijn wij bekend met de protocollen en het ceremonieel voor uitvaarten met korpseer van de brandweer. Hierdoor kunnen wij een optimale ondersteuning bieden  en nabestaanden goed voorlichten. Zo krijgen zij de tijd en ruimte om de juiste keuzes te maken en zich te richten op het nemen van afscheid. De nabestaanden en de brandweer houden samen de regie in handen, maar als team kunnen wij hen ontlasten door alle praktische zorg uit handen te nemen.

Meer weten over
de mogelijkheden?

Ons team is er voor iedere uitvaart die anders is dan gebruikelijk, doordat protocol, ceremonieel of veel mediabelangstelling een belangrijke rol speelt. Maar ook wanneer een groot aantal gasten de uitvaart bezoeken. Dankzij onze samenwerking met partijen als defensie, politie, brandweer en gemeenten, kunnen wij alles vlot en adequaat organiseren. Ook zorgen we ervoor dat de nabestaanden één contactpersoon krijgen. We verzamelen alle vragen van de betrokken partijen, bundelen en verwerken deze. Zo ontzorgen we en leveren we maatwerk van het hoogste niveau.

Wilt u weten wat Expert Team Monuta voor u kan betekenen? U kunt direct contact met ons opnemen via het formulier.

Aanhef
CAPTCHA Deze vraag is bedoeld om spam op de website tegen te gaan.
1 + 17 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Veelgestelde vraag over uitvaart met korpseer

Uitvaart Korpseer

Wat is een uitvaart met korpseer?

Op het moment dat iemand overlijdt tijdens zijn functie als brandweerman of politie agent kunnen de nabestaanden kiezen voor een uitvaart met korpseer. Een uitvaart met korpseer bevat unieke elementen die door ons tot in detail uitgewerkt worden.  Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.