Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Verdiepen in een uitvaartverzekering

Advies uitvaartfinanciering in 2023
vaker onderwerp van gesprek

Advies uitvaartfinanciering in 2023 vaker onderwerp van gesprek
Gemiddelde advieskosten inmiddels al jaren stabiel

Apeldoorn, 13 februari 2024 – Een groep mensen in ons land vindt het prettig om zich te laten ondersteunen door een financieel adviseur. Jaarlijks brengt Monuta de advieskosten in beeld die verzekeringsadviseurs in rekening brengen bij hun klanten. De gemiddelde advieskosten in 2023 zijn licht gestegen ten opzichte aan de tarieven in 2022. De stabilisatie van het gemiddelde adviesbedrag houdt inmiddels al zo’n 4 jaar aan en ligt sinds 2020 net boven de 90 euro. Vorig jaar werd gemiddeld € 94,91 euro gefactureerd. Dit blijkt uit de jaarlijkse analyse van uitvaartverzekeraar en uitvaartverzorger Monuta, die de tarieven over 2023 analyseerde.  

Afbeelding
advieskosten-2023

Uitvaartfinanciering bespreekbaar maken belangrijk

Voor een grote groep mensen is het financieren van een (onverwachte) uitvaart niet vanzelfsprekend. Monuta moedigt iedereen dan ook aan om na te denken over afscheidswensen en over de manier waarop je dat gaat betalen als het eenmaal zover is. In een adviesgesprek is het dan ook een essentieel onderdeel van het gesprek, zegt Ruud van der Wal, Manager Intermediaire Distributie bij Monuta. “8 op de 10 Nederlanders praat nauwelijks of nooit over afscheidswensen. De belangrijkste reden om het juist wél te bespreken, is om nabestaanden niet met vragen of zorgen achter te laten, zodat zij tijd en ruimte hebben voor rouw en verdriet*. Dat gaat natuurlijk ook over het financieel afhandelen van een uitvaart. Een financieel adviseur kan een belangrijke rol spelen door het onderwerp in een adviesgesprek aan te kaarten.”
 

Het afgelopen jaar liet de omzetgroei van Monuta voor afgesloten uitvaartverzekeringen via intermediairs zien dat zij dat inderdaad vaker gedaan hebben. De verlaagde premie voor 2023 bood daar een mooie ingang voor. Per 1 januari 2024 heeft Monuta haar premie wederom kunnen verlagen.


Over de analyse
Intermediairs die offertes opmaken en aanvragen bij Monuta indienen, hebben de mogelijkheid hun advieskosten te laten afdrukken op de offerte of aanvraag. Van deze advieskosten maakt Monuta ieder jaar een analyse.

Over Monuta
Monuta is dé afscheidsspecialist. Opgericht in 1923 zet zij zich al meer dan 100 jaar in voor dezelfde missie: voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk maken. Zij gelooft in openheid en eerlijkheid over afscheid. Over mogelijkheden, kosten én over wat je zelf eigenlijk wilt voor je eigen afscheid. Jaarlijks verzorgt Monuta ruim 14.000 persoonlijke uitvaarten en in totaal biedt zij meer dan 1,5 miljoen mensen financiële zekerheid met haar uitvaartverzekering. Ruim 120 opgeleide Register Uitvaartverzorgers staan mensen in het hele land bij. Monuta heeft 3 eigen begraafplaatsen en 7 crematoria en is partner in nog eens 6 andere. Meer informatie is te vinden op www.monuta.nl

*Onderzoek in opdracht van Monuta door Marketresponse, onder 1.864 Nederlanders van 18 jaar en ouder in september 2023.