Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Header-uitvaartverzorger-rug

Monuta verkoopt Duitse
uitvaartverzekeringsportefeuille

Apeldoorn, 13 juni 2022 

Monuta verkoopt de uitvaartverzekeringsportefeuille van haar dochterbedrijf in Duitsland aan DELA. De portefeuille bevat bijna 121.000 Duitse verzekerden (150.000 polissen). Hiermee trekt Monuta zich terug uit de Duitse verzekeringsmarkt. Onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank (DNB) hebben de uitvaartverzekeraars een verkoopovereenkomst ondertekend.

"Monuta is in de basis een uitvaartbedrijf die de uitvaart financieel mogelijk maakt. Onze strategie is er op gericht om een optimale synergie tussen uitvaartzorg en uitvaartverzekeringen tot stand te brengen. Zo kunnen we mensen voor, tijdens en na het afscheid het best tot steun zijn. In Duitsland zien wij te weinig mogelijkheden om op korte termijn ook uitvaarten te gaan verzorgen voor onze verzekerden. Daarom hebben wij in de afgelopen periode onderzocht wat onze strategische opties waren.Daaruit concludeerden we dat verkoop van de portefeuille aan een goed in de markt ingeburgerde partij, de belangen van de polishouders het best kon borgen. Na de overdracht van de verzekeringsactiviteiten in Duitsland zullen wij ons volledig richten op onze rol als afscheidsspecialist in Nederland,” zegt Quinten Fraai, CEO van Monuta.

Na een grondige marktverkenning is in DELA de juiste partner gevonden met een overeenkomstige verzekeringsportefeuille en klantbenadering. DELA is sinds 2018 actief op de Duitse markt van risico- en uitvaartverzekeringen en heeft daar ruim 130.000 verzekerden. De Duitse organisatie is gehuisvest in Düsseldorf. Er werken dertig medewerkers. Edzo Doeve, bestuursvoorzitter DELA: “De producten van Monuta in Duitsland komen overeen met die van ons en worden ook verkocht via internet en tussenpersonen. Ook de constructie met een Nederlandse verzekeraar met een Zweigniederlassung is vrijwel identiek. Wij hebben ons in Duitsland gevestigd met het oog op de lange termijn en positioneren ons ook aldaar nadrukkelijk als coöperatie.

Voorwaarden

De verkoop van de portefeuille heeft geen gevolgen voor het bedienen van de bestaande Duitse polishouders en intermediairs. De contractuele voorwaarden blijven dan ook ongewijzigd en worden één op één overgenomen door DELA. Totdat de goedkeuring van DNB is verkregen blijft Monuta het aanspreekpunt voor polishouders en intermediairs.