Onze medewerkers

Wat betekent werken bij Monuta? 
Monuta staat voor haar waarden daadkrachtig, oprecht, empathisch en dienend. Dit zie je overal in onze cultuur terug. Ongeacht de vele locaties, verschillende werkzaamheden en opleidingsniveaus. Samen maken we de missie van Monuta waar: voor iedereen een afscheid met een goed gevoel. Bekijk direct onze openstaande vacatures.

Ondernemend
Monuta is ondernemend en innovatief in een uitdagende branche. Wij zoeken slimme samenwerkingen en lokaal ondernemerschap op. Monuta gelooft ook sterk in de kracht van haar eigen medewerkers, zij maken het verschil. Daarom bieden we opleiding en ontwikkelingstrajecten aan. Als medewerker van Monuta werk je voor een ondernemende organisatie. Toon lef en initiatief!

Bram Heijnens

Bram, uitvaartverzorger

Bram werkt sinds maart 2017 bij Monuta in Waalwijk als uitvaartverzorger. Bram is het vaste aanspreekpunt voor families vanaf het moment van de overlijdensmelding tot na de uitvaart.


Bram kent de regio Waalwijk erg goed en weet welke mogelijkheden er zijn om de laatste wensen te vertalen naar een bijzonder afscheid.

Het vak uitvaartverzorger past echt bij mij
Na mijn studie aan de Hogere Hotelschool in Maastricht heb ik een aantal jaren gewerkt binnen de horecabranche en de arbeidsbemiddeling. Het helpen van anderen heeft altijd een centrale plek binnen mijn werk gehad. Ik miste een stuk diepgang en uitdaging in mijn werk. Via een kennis werd ik op de vacature als uitvaartverzorger bij Monuta gewezen. Na een prettige eerste kennismaking kreeg ik de mogelijkheid om mee te lopen met een uitvaartverzorger om meer gevoel te krijgen bij het vak. Het beroep uitvaartverzorger is echt iets voor mij. Door de uitvaart op een zo passend mogelijk wijze te regelen bied ik steun aan nabestaanden en ontzorg ik de familie. Vooral het snijvlak van empathisch, maar ook dienstverlenend en commercieel zijn, vind ik een fijne combinatie. De flexibiliteit om ‘s avonds ook werk op te kunnen pakken, vind ik prettig. Het is tenslotte geen negen tot vijf baan.

Ik ben er om de families zoveel mogelijk zorg uit handen te nemen, zodat de nabestaanden tijd hebben om hun verlies te verwerken."

Een buddy als klankbord
Ik vind het een meerwaarde dat Monuta haar uitvaartverzorgers zelf opleidt. Iedere uitvaartverzorger leert alle onderdelen van het vak op dezelfde Monuta manier van ervaren collega’s. Het op maat gemaakte opleidingstraject duurt ongeveer een half jaar. Zelf ben ik best ongeduldig en mocht het traject van mij soms wat sneller gaan. Maar achteraf gezien ben ik blij dat er ruim de tijd wordt genomen om je alle vaardigheden en kennis te leren die je nodig hebt om een goede uitvaartverzorger te worden.
Tijdens het opleidingstraject wordt je gekoppeld aan een buddy. Een buddy is een ervaren uitvaartverzorger die je alle dagelijkse werkzaamheden in de praktijk leert. Zelfs nu, wanneer ik een vraag heb, zoek ik contact met mijn buddy om te overleggen. Hij is mijn klankbord. Daarnaast wordt je intensief begeleid door de Praktijkopleiders van Monuta. Mijn NAVU opleiding heb ik dan ook succesvol afgerond.

Afscheid met een goed gevoel
Ik ben er voor de familie: Voor, tijdens en na de uitvaart. Ik sta altijd voor de nabestaanden klaar en zorg ervoor dat zij in alle rust kunnen rouwen. De dankbaarheid die ik terug krijg van de families is mij veel waard. Er is voor mij niets mooier dan een perfect verlopen uitvaart en tevreden nabestaanden die met een goed gevoel terugkijken op het afscheid.

Lees meer Lees minder

Fatma, medewerker Klant Contact Center

Fatma is sinds 2013 in dienst bij Monuta en werkt op het Klant Contact Center. Dagelijks bellen honderden klanten met uiteenlopende vragen naar het Klant Contact Center.


Gevarieerd werk waarbij je de klanten niet alleen informeert over verzekeringen, maar hen ook helpt met praktische vragen over een uitvaart, een adreswijziging of het registreren van een pasgeboren kindje.

Mooi maar soms ook moeilijk
“Iedere klant is anders, daardoor is ieder gesprek anders en is het belangrijk je aan te passen aan de situatie. Dat maakt mijn werk zo mooi maar soms ook moeilijk als de klant geëmotioneerd is en ik geraakt word door het verhaal. Met ieder gesprek draag ik bij aan een bijzonder afscheid, hoe klein ook. Bijvoorbeeld door de klant gerust te stellen dat in overleg de kleinkinderen de kist kunnen beschilderen.”

Ik denk graag met klanten mee, wat voor hen de best passende oplossing is”

Vrijheid
“Binnen mijn werk heb ik de vrijheid om iets extra’s te kunnen doen voor de klant. Dit betekent dat ik na een gesprek met een klant mijn creativiteit kwijt kan en nog een stapje extra kan zetten om de klant te helpen. Bijvoorbeeld de klant die gehaast belde voor een adreswijziging en dit liever schriftelijk in plaats van digitaal wilde doorgeven. Ik stuurde hem de formulieren per post toe inclusief een bon voor een kopje koffie bij een horecagelegenheid gelegen tussen zijn oude en nieuwe adres. Zo verras je de klant op een persoonlijke manier. Dit vind ik erg leuk om te doen.” 

Hart van Monuta  
“Het voelt goed dat ik onderdeel ben van het hart van Monuta. Hier komen alle vragen samen en kan ik met mijn kennis en empathie alles zo duidelijk mogelijk uitleggen aan de klant en hen helpen met het maken van de juiste keuzes voor later.”

Lees meer Lees minder

Pardis, Marketeer

Pardis werkt sinds 2009 bij Monuta als Marketeer voor de afdeling Business Development en Marketing van de Uitvaartgroep. De marketeers van deze afdeling ontwikkelen alle marketinguitingen voor de lokale vestigingen.


Hierbij kun je denken aan content voor de 150 lokale websites en social media kanalen, maar ook het uitrollen en bedenken van lokale marketingcampagnes. 

Marketing maar dan anders
“Op veel marketingafdelingen werk je aan een product. Ik vind het bijzonder dat mijn werkgever een uitvaartverzorger en –verzekeraar is. Wij kunnen iemand helpen in een vaak emotionele en kwetsbare periode wanneer een dierbare overlijdt. Zo hebben we bijvoorbeeld tijdens de feestdagen een kerstkaart ontworpen die uitvaartverzorgers naar nabestaanden kunnen sturen, om hen een hart onder de riem te steken. Vaak is het gemis van overleden dierbaren tijdens de feestdagen extra groot. Als Marketeer voor de uitvaartgroep is het belangrijk dat je vanuit de nabestaanden denkt.”

Ik werk graag voor een betrouwbaar merk."

Frisse blik
“Marketeer in de uitvaartzorg: dat klinkt soms een beetje gek. Ik wist van te voren ook niet goed wat ik moest verwachten van het werken in de uitvaartbranche omdat ik vrij jong ben. Maar juist daardoor kijk ik fris tegen zaken aan en breng ik nieuwe ideeën in. Iedereen kan namelijk een opdrachtgever zijn voor een uitvaart.”

Talent ontwikkelen
“Ik ben mijn carrière bij Monuta begonnen op het Klant Contact Center. Door mijn ambitie aan te geven, kreeg ik de kans binnen Monuta een opleiding te volgen en mijn talent te ontwikkelen. Ik heb een communicatieopleiding gevolgd en aansluitend stage gelopen op de marketingafdeling. Kort daarop kwam een vacature vrij als Marketeer waarop ik gesolliciteerd heb. Wat ik leuk vind is dat het achter de schermen veel moderner is dan wordt verwacht bij een uitvaartonderneming. Ik ben trots op het betrouwbare merk Monuta, daar werk ik graag voor!”

Lees meer Lees minder

Raymondo, Online specialist

Raymondo werkt sinds 2016 bij Monuta binnen het team van ICT Online. Samen met zijn collega’s ontwikkelt en verbetert hij bestaande internetapplicaties van Monuta. 


Betekenisvol werk
“Mijn bijdrage achter de schermen vormt het visitekaartje van Monuta naar onze klanten wanneer zij onze website bezoeken. Samen met mijn collega’s van de Marketing afdeling vertaal ik ideeën en plannen naar bruikbare online tooling met de klant als uitgangspunt. Iets kunnen bijdragen aan een bijzonder afscheid voor nabestaanden is heel waardevol. Daarom heb ik in 2016 bewust gekozen voor Monuta als werkgever: een bedrijf waar ik betekenisvol werk kan verrichten. Daar verbind ik graag mijn naam aan.” 

Ik heb bewust gekozen voor een werkgever waar ik betekenisvol werk kan verrichten. "

Snelheid is belangrijk
“Ik vind het fijn dat zaken snel geregeld kunnen worden. Een uitvaartverzorger moet bij de familie thuis direct online toegang hebben tot de vastgelegde uitvaartwensen van de overledene. Het is pijnlijk als de informatie niet benaderbaar is. Snel ingrijpen en service bieden is dan nodig; ik vind het prettig daar aan bij te dragen.” 

Geen dichtgetimmerde processen
“Werken in een omgeving die niet helemaal is dichtgetimmerd met processen en procedures, dat is wat bij mij past. De vrije hand hebben, vanuit jouw eigen visie werken. Op onze afdeling werken we op een efficiënte manier en zijn er procedures omdat ze nut hebben en niet omdat het moet. Iedere dag is anders en dat maakt het werk afwisselend. Ondanks dat er enige druk is in het opleveren van applicaties, acuut problemen opgelost moeten worden en er dagelijks nieuwe releases worden uitgerold, vind ik dat je stressvrij kunt werken. Dat geeft een goed gevoel.” 

Onbekendheid
“Regelmatig krijg ik de vraag waar ik werk. Als ik vertel wat ik doe en bij welke organisatie, is dit vaak een eyeopener. De buitenwereld kent het merk Monuta, maar is zich minder bewust dat Monuta ook werkgever is. En dat er een hoofdkantoor in Apeldoorn met diverse ICT-afdelingen achter schuil gaat. Voor mij moet werk ergens over gaan. Als je naar datzelfde op zoek bent, is Monuta een goed passende werkgever.” 

Lees meer Lees minder