Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Assieraad

Assieraad

Meer informatie assieraden

Wilt u meer informatie over assieraden? Neem vrijblijvend contact op met een uitvaartverzorger bij u in de buurt of bel ons vrijblijvend op het gratis telefoonnummer 0800 023 05 50. Het is ook mogelijk direct uw wensen vast te leggen in Monuta Uitvaartwensen.

Wat is een
assieraad?

Een assieraad, ook wel gedenksieraad of herinneringssieraad genoemd, is een sieraad waar een symbolische hoeveelheid as van een overledene in is verwerkt. Aan de buitenkant lijkt het een normaal sieraad. Maar aan de binnenkant is een klein beetje as verwerkt. Hierdoor krijgt het sieraad een dierbare herinnering zijn die u altijd dicht bij u draagt.

Verschillende soorten
assieraden

Er bestaan verschillende soorten assieraden. Zo kunt u kiezen voor een ring, armband, ashanger of ketting van verschillende metalen zoals bijvoorbeeld goud of zilver.

Ashanger

Een veelgekozen herinneringsproduct is de ashanger. Een ashanger is een hanger met een kleine ruimte waarin as verwerkt kan worden. Er zijn hangers van verschillende metalen zoals goud, zilver of bijvoorbeeld rvs. U kunt de ashanger aan uw bestaande sieraden toevoegen. Bijvoorbeeld als bedel aan een bedelarmband of aan een ketting. 

Afbeelding
Ashangers mogelijheden

Waarmee kun je een
assieraad vullen?

Assieraden worden meestal gevuld met een klein beetje as. U kunt het sieraad ook vullen met bijvoorbeeld:

  • Haarlokje
  • Stukje stof van een dierbaar kledingstuk
  • Beetje grond van het graf
  • as

Hoeveel as kan er
in een assieraad?

In een assieraad gaat een symbolische hoeveelheid as. Vaak is 1 á 2 koffielepeltjes as voldoende. Doordat u niet veel as nodig heeft kunt u er ook voor kiezen om meerdere assieraden te maken.

Hoe wordt de as verwerkt
in een assieraad?

Alle assieraden hebben een kleine askamer waar as in verwerkt kan worden. Soms is een assieraad zelf te vullen door middel van een schroefdop. In dit geval heeft het sieraad een open askamer. De as is dan in sommige gevallen ook nog zichtbaar. In dat geval zit er een beschrijving bij hoe u het sieraad zelf kunt vullen. Dit kunt u uiteraard ook laten doen. Bij een gesloten askamer is het sieraad gevuld en daarna gesloten. De as is dan niet meer zichtbaar aan de buitenkant.

Veelgestelde vragen over assieraden

Assieraad

Hoeveel as heb je nodig voor een sieraad?

In een assieraad gaat een symbolische hoeveelheid as. Vaak is 1 á 2 koffielepeltjes as voldoende. 

Hoe doe je as in een ashanger?

Als u een assieraad koopt die u zelf nog moet vullen ontvangt u hierbij een stappenplan hoe u de as in het sieraad kunt doen. De uitvaartverzorger kan u hierbij ook helpen. Veel assieraden worden vooraf al gevuld door de juwelier omdat de as verwerkt wordt in het product. Als u een assieraad koopt die u zelf nog moet vullen is deze voorzien van een schroefdopje. U kunt het dopje eraf draaien en voorzichtig met een trechter een klein beetje as in het sieraad doen. 

Wat is een ashanger?

Een ashanger is een sieraad gevuld met een klein beetje as. Een ashanger kunt u toevoegen aan een sieraad dat u al vaak draagt zoals bijvoorbeeld een bedelarmband of ketting.

Keurmerk uitvaartzorg