Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Uitvaartwensen invullen geeft rust

Uitvaartwensen
vastleggen

Wensen vastleggen

Leg direct uw uitvaartwensen vrijblijvend vast in Monuta Uitvaartwensen. 

Voordelen van
uitvaartwensen

 • Al 150.000 mensen hebben uitvaartwensen opgeslagen bij Monuta
 • Gratis en vrijblijvend opslaan in MijnMonuta
 • Ook als u geen klant bent van Monuta 
 • Binnen 10 minuten voltooid
 • Later altijd aan te passen in uw MijnMonuta omgeving
 • Laat uw nabestaanden niet met vragen achter

Uw uitvaart is geen onderwerp waar u dagelijks bij stil staat. Toch is het wel verstandig om er alvast over na te denken. Want alleen u weet hoe uw uitvaart eruit moet zien. Wilt u bepaalde keuzes aan uw nabestaanden overlaten? Ook dan is het goed om dat vast te leggen, zo blijven zij niet met onverwachte vragen achter.

Uw uitvaartwensen online vastleggen

Het vastleggen van uw wensen is simpel. Stap voor stap maakt u uw keuzes in een overzichtelijk online formulier. Wanneer u een bepaalde keuze over wilt laten aan uw nabestaanden, is hier ook een knop voor. In Monuta Uitvaartwensen vindt u ook veel informatie over de verschillende mogelijkheden. Heeft u alsnog vragen, neem dan contact op via de chat.

Hoe leg ik mijn
uitvaartwensen vast?

Uw uitvaartwensen vastleggen kan online of via het  gratis aan te vragen Monuta Afscheidswensenboek. Het is niet iets waar u dagelijks bij stil staat, maar op een gegeven moment is het belangrijk uzelf de vraag te stellen: hoe leg ik mijn uitvaartwensen vast?  Monuta maakt het mogelijk online uw uitvaartwensen door te geven en deze eventueel later aan te passen. Zo zijn uw wensen altijd actueel en hebben uw nabestaanden een duidelijk overzicht. Zet u alles liever op papier? Dan sturen wij u  een kosteloos exemplaar toe van het Monuta Afscheidswensenboek.

Afbeelding
Uitvaartwensen
Afbeelding
Uitvaartwensen online vastleggen

Wat kan ik vastleggen
voor nabestaanden?

Welke wensen u vastlegt of overlaat aan uw nabestaanden, bepaalt u zelf. U bent volledig vrij in uw keuze. U kunt uw wensen altijd later aanpassen, mocht u dat willen.

Dit zijn de uitvaartwensen die u vast kunt leggen voor uw nabestaanden:

 • Crematie of begrafenis
 • Soort uitvaartkist
 • Thuis opbaren of bij Monuta
 • Locatie van de afscheidsdienst of geen rouwdienst
 • Type rouwvervoer of geen rouwvervoer
 • Monuta dragers, eigen dragers of geen van beide
 • Soort bloemen of geen bloemen
 • Aantal gasten op de uitvaart
 • Eenvoudige of luxe catering, of geen van beide
 • Rouwkaarten of niet
 • Dankbetuiging, bidprentje of geen van beide
 • Familiebericht in de krant, online of geen familiebericht

Zijn er andere wensen die u toe wilt voegen of heeft u specifieke vragen? Een Monuta uitvaartverzorger helpt u graag tijdens een vrijblijvend uitvaartwensengesprek.

Uitvaartwensen
bespreken

Bespreekt u liever uw uitvaartwensen direct met een uitvaartverzorger van Monuta? Dit kan tijdens een voorgesprek met een Monuta uitvaartverzorger in uw buurt.  U kunt vrijblijvend een uitvaartwensengesprek aanvragen. 

Uitvaartwensengesprek aanvragen

 

Afbeelding
uitvaartwensen bespreken
Afbeelding
Monuta Afscheidswensengids

Monuta
Afscheidswensenboek

Bent u op zoek naar een bijzondere manier om uw nalatenschap vorm te geven en uw dierbaren te helpen uw unieke levensverhaal te vertellen? Dan is het Monuta Afscheidswensenboek precies wat u nodig heeft. Deze inspirerende gids is ontworpen om u te begeleiden bij het invullen van uw persoonlijke afscheidswensen, zodat uw geliefden uw leven kunnen vieren op een manier die werkelijk bij u past.

Door het aanvragen van het Monuta Afscheidswensenboek neemt u een waardevolle stap in het plannen van uw afscheid op uw eigen voorwaarden. U verlicht niet alleen de last voor uw geliefden, maar zorgt er ook voor dat uw nalatenschap wordt geëerd zoals u dat verdient. Het is een geschenk van liefde en zorg dat uw nabestaanden zal troosten en begeleiden in een tijd van verdriet.

Veelgestelde vragen over uitvaartwensen

Uitvaartwensen

Hoe leg ik mijn uitvaartwensen vast?

Uitvaartwensen vastleggen kan via een online module of op papier via het uitvaartwensenformulier. De ingevulde wensen ontzorgen je nabestaanden, zo hoeven zij geen keuzes te maken. De vastgelegde wensen zijn echter geen codicil of testament, het blijft een hulpmiddel voor nabestaanden.

Welke mogelijkheden zijn er allemaal voor het regelen van een uitvaart?

Er is veel mogelijk voor het regelen van een uitvaart. U kunt de uitvaart heel persoonlijk vormgeven zodat deze een weerspiegeling is van uw wensen. Wij hebben verschillende uitvaartmogelijkheden voor u uitgewerkt. Lees meer over onder andere rouwbloemen, fotografie, groene uitvaartmogelijkheden en meer.

Bekijk de mogelijkheden

Is Monuta Uitvaartwensen een wettelijk document?

Een ingevulde uitvaartwens is een hulpmiddel voor uw uitvaart. Het is geen wettelijk document zoals een codicil of testament. Het kan zijn dat nabestaanden een andere uitvaart regelen dan u heeft vastgelegd in  Monuta Uitvaartwensen.

Waarom zou ik uitvaartwensen vastleggen bij Monuta, ook als ik geen klant ben?

Wij maken geen onderscheid in wie uitvaartwensen bij Monuta mag vastleggen. Dit houdt in dat u na het registreren van een uitvaartwens niet gecommitteerd bent aan Monuta als uitvaartverzorger. Natuurlijk kunnen wij wel voor u de uitvaart verzorgen, ook als u niet bij ons verzekerd bent.

Een goede reden voor het vastleggen van uw wensen bij Monuta is dat uw gegevens goed bewaard blijven. U kunt daarbij altijd uw wensen aanpassen als u toch van mening veranderd. Daarbij kunt u wensen, na registratie, opslaan op uw computer en delen met uw naasten. Hiermee geeft u uw dierbaren duidelijkheid rondom de wensen van uw uitvaart.

Keurmerk uitvaartzorg