Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Kist dragen naar graf

Graf- en
crematiekostenmeter

Graf- en crematiekosten verschillen

Wist u dat prijzen voor een graf of crematie per gemeente, begraafplaats en crematoria erg uiteen lopen? Het is niet gemakkelijk om dat goed te kunnen vergelijken. Daarom voert Monuta ieder jaar het graf- en crematiekostenonderzoek uit.  Want open zijn over afscheid, betekent ook open zijn over kosten.  

Met onderstaande graf- en crematiekostenmeter geven wij u een indicatie van de grafrecht- en crematiekosten bij u in de buurt. Uw persoonlijke wensen hebben invloed op de totale uitvaartkosten. Weet u nu al dat u begraven of gecremeerd wil worden? Dan is het handig om te weten wat de graf- of crematiekosten bij u in de buurt zijn, zodat uw nabestaanden niet voor financiële verrassingen komen te staan. 

Heeft u een uitvaartverzekering? Dan worden de graf- of crematiekosten uit het vrij te besteden bedrag betaald. Houd er dus rekening mee dat het vrij te besteden bedrag past bij de kosten van de wensen die u heeft.

Wat kost een graf of crematie?

Met onderstaande stappen kunt u zelf een indicatie van de kosten van een graf of crematie bekijken van uw locatie naar keuze.

  1. Vul de plaats, postcode of het adres in. Dit kan zijn van uw woonplaats of een andere plaats waar u begraven of gecremeerd wil worden.
  2. Kies of u begraafplaatsen of crematoria wil zien. Allebei is ook mogelijk.
  3. U krijgt de opties bij u in de buurt te zien. Als u op een icoon klikt ziet u meer informatie over de kosten en de specificaties hiervan. Zo kunnen de kosten van de grafrechten en de duur van de grafrechten van invloed zijn op de prijs.

Bent u goed verzekerd?

De daadwerkelijke kosten van een uitvaart bestaan uit meer dan alleen de graf- of crematiekosten. De uitvaartkostenmeter van Monuta geeft u een indicatie van de kosten van een uitvaart naar uw persoonlijke wens. Samen met de graf- en crematiekostenmeter heeft u dan een goed beeld van de kosten van uw persoonlijke uitvaart en kunt u controleren of u goed verzekerd bent.

Bent u nog niet verzekerd voor uw uitvaart? Lees dan meer over de uitvaartverzekering van Monuta of bereken uw premie.

Bereken
Keurmerk uitvaartzorg

Leg uw uitvaartwensen vast

Bij Monuta kunt u eenvoudig en kosteloos uw uitvaartwensen vastleggen. Stap voor stap helpen wij u door de verschillende mogelijkheden en keuzes tijdens een uitvaart.

Monuta bij u in de buurt

Wilt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden en de kosten in uw regio, neem dan contact op met een uitvaartverzorger in uw buurt.

Zoek