Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Header vrouw draagt kist naar begraafplaats

Graf- en
crematiekostenmeter

Elk jaar voert Monuta het graf- en crematiekostenonderzoek uit. De kosten voor een graf of crematie kunnen per gemeente, begraafplaats of crematoria verschillen, waardoor de prijzen soms erg uiteen lopen.

Met de graf- en crematiekostenmeter geven wij u een indicatie van de graf- en crematiekosten bij u in de buurt. Uw persoonlijke wensen hebben invloed op de totale uitvaartkosten. Weet u nu al dat u begraven of gecremeerd wil worden? Dan is het handig om te weten wat de graf- of crematiekosten bij u in de buurt zijn, zodat u uw nabestaanden deze financiële zorg uit handen neemt.

Heeft u een uitvaartverzekering? Dan worden de graf- of crematiekosten uit het vrij te besteden bedrag betaald. Houd er dus rekening mee dat het vrij te besteden bedrag past bij de kosten van de wensen die u heeft.

Hoe werkt de graf- en crematiekostenmeter?
  1. Vul de plaats, postcode of het adres in. Dit kan zijn van uw woonplaats of een andere plaats waar u begraven of gecremeerd wil worden.
  2. Kies of u begraafplaatsen of crematoria wil zien. Allebei is ook mogelijk.
  3. U krijgt de opties bij u in de buurt te zien. Als u op een icoon klikt ziet u meer informatie over de kosten en de specificaties hiervan. Zo kunnen de kosten van de grafrechten en de duur van de grafrechten van invloed zijn op de prijs.

Bent u goed verzekerd?

De daadwerkelijke kosten van een uitvaart bestaan uit meer dan alleen de graf- of crematiekosten. De uitvaartkostenmeter van Monuta geeft u een indicatie van de kosten van een uitvaart naar uw persoonlijke wens. Samen met de graf- en crematiekostenmeter heeft u dan een goed beeld van de kosten van uw persoonlijke uitvaart en kunt u controleren of u goed verzekerd bent.

Bent u nog niet verzekerd voor uw uitvaart? Lees dan meer over de uitvaartverzekering van Monuta of bereken uw premie.

Bereken
Keurmerk uitvaartzorg

Leg uw uitvaartwensen vast

Bij Monuta kunt u eenvoudig en kosteloos uw uitvaartwensen vastleggen. Stap voor stap helpen wij u door de verschillende mogelijkheden en keuzes tijdens een uitvaart.

Monuta bij u in de buurt

Wilt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden en de kosten in uw regio, neem dan contact op met een uitvaartverzorger in uw buurt.

Zoek