Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
uitvaartverzorger op de rug gezien

Uitkering wanneer Monuta
de uitvaart niet verzorgt

 

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kiest u voor een uitvaart verzorgd door een uitvaartverzorger van Monuta. Het kan voorkomen dat nabestaanden liever voor een andere uitvaartverzorger kiezen. Dat heeft in veel gevallen gevolgen voor de uitkering van de verzekering.

Voordeel bij keuze
voor Monuta

Jaarlijks voert Monuta in rond de 15.000 uitvaarten uit. Om deze reden kan Monuta op diensten en producten voordelige inkoopvoorwaarden bedingen. Deze voordelen rekenen wij door in de premie van de uitvaartverzekering.

Afbeelding
Man aan het bellen

Vergoeding verzekering
bij andere uitvaartverzorger

Wanneer Monuta de uitvaart niet verzorgt, vervallen de voordelen van onze huidige uitvaartverzekering natura en keren we alleen het vrij te besteden bedrag uit. Dit bedrag is gereserveerd voor kosten van de uitvaart, dus hiervoor moeten nota’s rond de uitvaart bij Monuta voor worden ingediend.

Heeft u een Uitvaartverzekering Basis, Plus, Top of Flexibel? Of een andere uitvaartverzekering met een dienstenpakket? Dan gelden er voor u andere regels. Wilt u precies weten wat u vergoedt krijgt vanuit uw Monuta uitvaartverzekering wanneer Monuta uw uitvaart niet verzorgd? Neem dan contact met ons op via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92 (bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur).

Hogere uitvaartkosten als u
niet voor Monuta kiest

Doordat het voordeel van de dienstverlening van Monuta vervalt, zult u meestal meer geld voor de uitvaart moet betalen dan bij Monuta het geval zou zijn. Iedere uitvaartverzorger is vanuit het keurmerk uitvaartzorg verplicht om u hier op te wijzen wanneer u niet voor Monuta kiest. Dit is om te voorkomen dat u zonder dit te weten duurder uit bent.

Wilt u precies weten wat u vergoed krijgt vanuit uw Monuta uitvaartverzekering, of wanneer Monuta uw uitvaart niet verzorgt? Neem dan contact met ons op via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92 (bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur).

Uitkering
kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering bent u verzekerd voor een geldbedrag, niet voor een pakket van diensten en producten. Dit bedrag keert Monuta uit aan uw nabestaanden na uw overlijden. Onze Monuta uitvaartverzorgers staan dag en nacht voor u klaar wanneer u de uitvaart moet regelen. Wanneer Monuta de uitvaart mag verzorgen, ontvangen nabestaanden een loyaliteitskorting op de uitvaartnota.

Keurmerk uitvaartzorg

FAQ verzekeringen / niet kiezen voor Monuta uitvaartverzorger

Zit er wel een vestiging van Monuta bij mij in de buurt?

Monuta heeft meer dan 100 vestigingen door heel Nederland. Daardoor is er altijd een Monuta uitvaartverzorger bij u in de buurt. U kunt op deze pagina snel en makkelijk de dichtstbijzijnde uitvaartverzorger in uw buurt vinden.

Ben ik verplicht de uitvaart bij Monuta te doen?

Nee, we willen u niet verplichten om voor Monuta te kiezen. Maar wanneer u niet voor Monuta kiest heeft dat vaak wel gevolgen voor de uitkering, zoals hierboven beschreven staat.

Wat verstaan jullie onder uitvaartkosten?

Onder uitvaartkosten verstaan we alle kosten gerelateerd aan de uitvaart. U kunt bijvoorbeeld denken aan de crematiekosten, een urn of herinneringssierraad, een grafmonument en natuurlijk alle kosten rond de uitvaartceremonie.

Hoe meld ik een overlijden?

Voor het melden van een overlijden kunt u 24 uur per dag, zeven dagen in de week bellen met: 0800 - 023 05 50.