nabestaandenverzekering

Nabestaandenverzekering

Een uitvaart kost vaak meer dan mensen denken. Daarom heeft zo’n driekwart van de Nederlanders een uitvaartverzekering. Hiermee bent u verzekerd voor de kosten van een uitvaart en laat u nabestaanden niet met onverwachte kosten achter. Zo heeft u het met een uitvaartverzekering nu alvast geregeld voor als u er straks niet meer bent.

Wat is een nabestaandenverzekering?

Een uitvaartverzekering zou u ook een nabestaandenverzekering kunnen noemen. U regelt hiermee namelijk alvast de zaken voor uw uitvaart, zodat uw nabestaanden dit straks niet meer hoeven te doen. Met een nabestaandenverzekering oftewel uitvaartverzekering van Monuta kunt u op verschillende manieren alvast uw uitvaart regelen.

Een uitvaartverzekering van Monuta bestaat uit zowel de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger als een vrij te besteden bedrag. De uitvaartverzorger neemt uw nabestaanden bij de hand en helpt hen met het regelen en samenstellen van uw uitvaart. Het vrij te besteden bedrag gebruiken uw nabestaanden om de wensen voor uw uitvaart te betalen.

Voordelen

  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd.
  • Direct duidelijkheid over (medische) acceptatie
  • Gratis uitvaartwensen vastleggen
  • 24 uur per dag, 7 dagen per week deskundige hulp en advies

Monuta uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering van Monuta bestaat uit de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger en een vrij te besteden bedrag dat gebruikt wordt voor het mogelijk maken van de uitvaartwensen.

Uitvaartverzorger

Er staat altijd een Monuta uitvaartverzorger voor uw nabestaanden klaar wanneer u komt te overlijden. Deze helpt uw nabestaanden met het doornemen van de mogelijkheden, het nemen van beslissingen en het regelen van de uitvaart. Ook na de uitvaart kan de uitvaartverzorger uw nabestaanden helpen bij het zoeken van de juiste ondersteuning in het rouwproces.

Vrij te besteden bedrag

Het vrij te besteden bedrag wordt gebruikt om een uitvaart naar uw wens mogelijk te maken. U en uw nabestaanden kunnen zelf kiezen waar zij dit bedrag voor gebruiken. Denk hierbij aan de kosten voor de crematie of begrafenis, de bloemen, het rouwvervoer of de catering. De uitvaartkostenmeter kan u helpen bij het maken van een keuze voor de hoogte van het vrij te besteden bedrag. Met de grafkostenmeter krijgt u inzicht in de grafkosten bij u in de buurt.

Monuta Uitvaartfonds

U kunt tot uw 75ste jaar een uitvaartverzekering afsluiten. Hoe ouder u bent, hoe hoger de premie. Na uw 75ste verjaardag kunt u gebruik maken van het Monuta Uitvaartfonds. Hier legt u één of meerdere keren geld opzij dat uitsluitend gebruikt wordt voor uw uitvaart.

 

 

Contact

U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen voor meer informatie over onze uitvaartverzekering. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 21:00 uur via 0800 - 022 22 92 (gratis telefoonnummer). U kunt ook terecht bij uw eigen verzekeringsadviseur, zoek hier de verzekeringsadviseur bij u in de buurt.