Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Header-kist-naar-begraafplaats

Nabestaanden
verzekering

Bereken uw premie

Vul uw geboortedatum in om uw premie te berekenen. 

Wat is een nabestaanden
verzekering?

Een uitvaartverzekering zou u ook een nabestaandenverzekering kunnen noemen. U regelt hiermee namelijk alvast de zaken voor uw uitvaart, zodat uw nabestaanden dit straks niet meer hoeven te doen. Met een nabestaandenverzekering oftewel uitvaartverzekering van Monuta kunt u op verschillende manieren alvast uw uitvaart regelen.

Een uitvaartverzekering van Monuta bestaat uit zowel de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger als een vrij te besteden bedrag. De uitvaartverzorger neemt uw nabestaanden bij de hand en helpt hen met het regelen en samenstellen van uw uitvaart. Het vrij te besteden bedrag gebruiken uw nabestaanden om de wensen voor uw uitvaart te betalen.

Afbeelding
Meest gekozen Grafkist - Monuta

De nabestaandenverzekering
van Monuta

De uitvaartverzekering van Monuta bestaat uit de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger en een vrij te besteden bedrag dat gebruikt wordt voor het mogelijk maken van de uitvaartwensen.

Uitvaartverzorger

Er staat altijd een Monuta uitvaartverzorger voor uw nabestaanden klaar wanneer u komt te overlijden. Deze helpt uw nabestaanden met het doornemen van de mogelijkheden, het nemen van beslissingen en het regelen van de uitvaart. Ook na de uitvaart kan de uitvaartverzorger uw nabestaanden helpen bij het zoeken van de juiste ondersteuning in het rouwproces.

Vrij te besteden bedrag

Het vrij te besteden bedrag wordt gebruikt om een uitvaart naar uw wens mogelijk te maken. U en uw nabestaanden kunnen zelf kiezen waar zij dit bedrag voor gebruiken. Denk hierbij aan de kosten voor de crematie of begrafenis, de bloemen, het rouwvervoer of de catering. De uitvaartkostenmeter kan u helpen bij het maken van een keuze voor de hoogte van het vrij te besteden bedrag. Met de grafkostenmeter krijgt u inzicht in de grafkosten bij u in de buurt.

Voordelen van
Monuta nabestaandenverzekering

 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd.
 • Direct duidelijkheid over (medische) acceptatie
 • Gratis uitvaartwensen vastleggen
 • 24 uur per dag, 7 dagen per week deskundige hulp en advies
Afbeelding
plechtigheid op de begraafplaats

Sluit een Monuta
uitvaartverzekering af

Vul uw geboortedatum in en bereken uw premie. 

Bereken
Keurmerk uitvaartzorg

Monuta
Uitvaartfonds

U kunt tot uw 75ste jaar een uitvaartverzekering afsluiten. Hoe ouder u bent, hoe hoger de premie. Na uw 75ste verjaardag kunt u gebruik maken van het Monuta Uitvaartfonds. Hier legt u één of meerdere keren geld opzij dat uitsluitend gebruikt wordt voor uw uitvaart.

Veelgestelde vragen

FAQ verzekeringen / Algemeen

Waar kan ik de voorwaarden van mijn polis vinden?

In uw Mijn Monuta-account vindt u uw polis en de bijbehorende polisvoorwaarden van uw uitvaartverzekering. Heeft u nog geen Mijn Monuta-account? Activeer dan uw Mijn Monuta-account.

Hoe weet ik of ik voldoende verzekerd ben?

Uw uitvaart is persoonlijk en daarom verschillen de kosten ook per persoon. Met de uitvaartkostenmeter berekent u eenvoudig de kosten van een uitvaart naar uw wensen. Leg deze uitkomst naast uw polis en bekijk of u voldoende verzekerd bent. 

Wilt u liever persoonlijk advies? Ga dan naar uw eigen verzekeringsadviseur. Zoek hier de verzekeringsadviseur bij u in de buurt.

Ik wil mijn partner graag meeverzekeren op mijn polis, hoe doe ik dat?

U kunt uw partner eenvoudig meeverzekeren op uw polis in Mijn Monuta. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd als u ze bijschrijft op uw verzekering. Heeft u nog geen Mijn Monuta-account? Activeer dan uw Mijn Monuta-account.

 

Mijn partner en ik gaan uit elkaar, hoe kan ik dit doorgeven?

Als u met uw (ex-)partner op één polis staat, kunnen wij de polis splitsen. Wij hebben hiervoor een ingevuld overdrachtsformulier nodig. Lees meer over het overdragen van een verzekering.

Hoe kan ik mijn verzekering overdragen, iemand machtigen of mijn begunstigde wijzigen?

U kun dit doen door een van onderstaande formulieren in te vullen en ondertekend te retourneren naar bijlage@monuta.nl.

Machtigingsformulier

Overdrachtsformulier

Formulier wijzigen begunstigde

Ben ik verplicht om een begunstigde aan te wijzen?

Als u een Uitvaart Geld-verzekering heeft is het belangrijk om te weten wie uw begunstigde is. De begunstigde is de persoon die na het overlijden beschikking krijgt over het verzekerde bedrag. Hiermee kan deze persoon de uitvaart regelen.

Als u zelf geen persoon als begunstigde heeft aangewezen, dan geldt de wettelijke begunstiging. Dit is eerst de weduwe of weduwnaar. Er ontstaat vaak een probleem als de verzekerde overlijdt en de partner al eerder is overleden. U kunt deze situatie voorkomen door de begunstiging aan ons door te geven.  Een andere begunstigde kan bijvoorbeeld een familielid of vriend of vriendin zijn. U kunt maximaal vier personen aangeven die als begunstigde op de polis moeten worden geplaatst.

Wilt u de begunstigde van uw verzekering wijzigen? Download het begunstigingsformulier en stuur deze ingevuld en ondertekend retour per e-mail

Ben ik verplicht mijn uitvaart door Monuta te laten verzorgen?

Nee, dit bent u niet verplicht, maar het is wel aan te bevelen. Afhankelijk van uw verzekering, zijn er grote financiële voordelen als u de uitvaart door Monuta laat verzorgen. Bij een kapitaalverzekering keren wij een bedrag uit aan uw nabestaanden. Zij zijn vervolgens vrij in de keuze voor een uitvaartverzorger. Als Monuta de uitvaart verzorgt, krijgt u korting op de uitvaart. 

Bij een verzekering met een dienstenpakket (natura verzekering) verzorgt Monuta de uitvaart. Als uw nabestaanden kiezen voor een andere uitvaartverzorger, heeft dat gevolgen voor de uitkering van uw verzekering. Lees hierover meer op www.monuta.nl/voorwaarden.

Heeft Monuta verzekeringen overgenomen van andere verzekeraars of uitvaartverenigingen?

Monuta heeft een aantal uitvaartverzekeringen overgenomen van andere verzekeraars en uitvaartverenigingen. Welke dit zijn vindt u, op alfabetische volgorde, in onderstaande lijst:

 • Anova/Zao
 • Apeldoorn begrafenis fonds
 • De Losserhof
 • DEESTW
 • Dieren
 • EBO
 • Edam-Volendam
 • Eijgelshoven (Nuth)
 • Helpt Elkander
 • Kloppersingel
 • Nationaal Uitvaart Fonds
 • NAVO 
 • Roswinkel
 • Steun Elkaar
 • Uitvaartvereniging Deventer
 • Universele
 • Zutphen
 • Zwolsche

Heeft u in het verleden bij één van deze verzekeraars of uitvaartverenigingen een uitvaartverzekering afgesloten en wilt u weten hoe u verzekerd bent? In uw Mijn Monuta-account kunt u uw polis inzien, met daarbij de polisvoorwaarden die voor uw uitvaartverzekering van toepassing zijn. Heeft u nog geen Mijn Monuta-account? Activeer dan uw Mijn Monuta-account