Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Header-fotoalbum-bekijken-3

Overlijdens
verzekering

Bereken uw premie

Vul uw geboortedatum in om uw premie te berekenen.

Wat is een
overlijdensverzekering?

Met een overlijdensverzekering wordt vaak een uitvaartverzekering of overlijdensrisicoverzekering bedoeld. Deze overlijdensverzekeringen zijn alleen niet hetzelfde. Met een uitvaartverzekering verzekert u zich namelijk voor de kosten van een uitvaart. Een overlijdensrisicoverzekering is een tijdelijke verzekering die een geldbedrag uitkeert wanneer u tijdens de looptijd van de verzekering komt te overlijden. Zo voorkomt u, met beide overlijdensverzekeringen, financiële zorgen bij nabestaanden. 

Afbeelding
schilderij-jongetje
Afbeelding
Verschil tussen overlijdensverzekeringen

Verschil overlijdensrisico-
en uitvaartverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die een bedrag uitkeert aan de nabestaanden als de verzekerde tijdens de looptijd komt te overlijden. Met het uitgekeerde bedrag van de overlijdensrisicoverzekering kunnen nabestaanden bijvoorbeeld (een gedeelte van) de hypotheek aflossen. Een uitvaartverzekering is een verzekering die bedoeld is om de kosten van een uitvaart te betalen. Het uitgekeerde bedrag van de uitvaartverzekering kunnen nabestaanden besteden aan diensten die met de uitvaart te maken hebben.

Wat is een
uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering verzekert u zich voor de kosten van een uitvaart. De verzekering wordt aan de nabestaanden uitgekeerd wanneer u komt te overlijden. Hiermee kunnen zij uw uitvaart mogelijk maken. Een uitvaartverzekering is niet verplicht, maar wordt vaak aangeschaft om de kosten van een uitvaart te dekken, zodat nabestaanden niet met onverwachte kosten achterblijven. Een uitvaart kost al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000. Met een uitvaartverzekering bouwt u waarde op. Wilt u de verzekering tussentijds stopzetten? Dan wordt er een bedrag uitgekeerd als er een minimale waarde is opgebouwd.

Wilt u meer weten over de uitvaartverzekering van Monuta? 

 

Wat is een overlijdens-
risicoverzekering?

Met een overlijdensrisicoverzekering ontvangen uw nabestaanden eenmalig een bedrag als u overlijdt tijdens de looptijd van de verzekering. Hiermee bent u verzekerd wanneer één van de kostverdieners wegvalt en er financiële problemen kunnen ontstaan. U kunt een overlijdensrisicoverzekering afsluiten om de hypotheek af te lossen, om financiële verplichtingen na te komen of om de kinderen te laten studeren. Vaak bouwt u met een overlijdensrisicoverzekering geen waarde op. Wanneer u de verzekering voor het einde van de looptijd stopzet, wordt er niks uitgekeerd.

Monuta biedt geen overlijdensrisicoverzekeringen aan. Neem contact op met uw verzekeringsadviseur voor meer informatie of bekijk de mogelijkheden die bijvoorbeeld Centraal Beheer biedt.