overlijdensverzekering

Wat is een overlijdensverzekering?

Met een overlijdensverzekering wordt vaak een uitvaartverzekering of overlijdensrisicoverzekering bedoeld. Deze verzekeringen zijn alleen niet hetzelfde. Met een uitvaartverzekering verzekert u zich voor de kosten van een uitvaart. Een overlijdensrisicoverzekering is een tijdelijke verzekering die een geldbedrag uitkeert wanneer u tijdens de looptijd van de verzekering komt te overlijden. Zo voorkomt u, met beide verzekeringen, financiële zorgen bij nabestaanden. 

Verschil uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die een bedrag uitkeert aan de nabestaanden als de verzekerde tijdens de looptijd komt te overlijden. Met het uitgekeerde bedrag kunnen nabestaanden bijvoorbeeld (een gedeelte van) de hypotheek aflossen. Een uitvaartverzekering is een verzekering die bedoeld is om de kosten van een uitvaart te betalen. Het uitgekeerde bedrag kunnen nabestaanden besteden aan diensten die met de uitvaart te maken hebben.

Wat is een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering verzekert u zich voor de kosten van een uitvaart. De verzekering wordt aan de nabestaanden uitgekeerd wanneer u komt te overlijden. Hiermee kunnen zij uw uitvaart mogelijk maken. Een uitvaartverzekering is niet verplicht, maar wordt vaak aangeschaft om de kosten van een uitvaart te dekken, zodat nabestaanden niet met onverwachte kosten achterblijven. Een uitvaart kost al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000. Met een uitvaartverzekering bouwt u waarde op. Wilt u de verzekering tussentijds stopzetten? Dan wordt er een bedrag uitgekeerd als er een minimale waarde is opgebouwd.

Wilt u meer weten over de uitvaartverzekering van Monuta? Bereken uw premie en bekijk welke verzekering het beste bij u past.

Verzekeringspremie berekenen

 

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Met een overlijdensrisicoverzekering ontvangen uw nabestaanden eenmalig een bedrag als u overlijdt tijdens de looptijd van de verzekering. Hiermee bent u verzekerd wanneer één van de kostverdieners wegvalt en er financiële problemen kunnen ontstaan. U kunt een overlijdensrisicoverzekering afsluiten om de hypotheek af te lossen, om financiële verplichtingen na te komen of om de kinderen te laten studeren. Vaak bouwt u met een overlijdensrisicoverzekering geen waarde op. Wanneer u de verzekering voor het einde van de looptijd stopzet, wordt er niks uitgekeerd.

Monuta biedt geen overlijdensrisicoverzekeringen aan. Neem contact op met uw verzekeringsadviseur voor meer informatie of bekijk de mogelijkheden die bijvoorbeeld Centraal Beheer biedt. 

Centraal beheer Achmea

 

 

Verschillen uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering

 

Contact

Monuta biedt alleen een uitvaartverzekering aan. Wilt u meer informatie over overlijdensrisicoverzekeringen? Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur of kijk naar de mogelijkheden die bijvoorbeeld Centraal Beheer biedt. 

U kunt uiteraard ook contact opnemen voor meer informatie over onze uitvaartverzekering. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur via 0800 - 022 22 92 (gratis telefoonnummer).