Overslaan en naar de inhoud gaan
Een voorgesprek inplannen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten. Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen. 

Afspraak
bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
050 - 542 59 62

Team Monuta
Groningen

Onze uitvaartverzorgers

Remi de Meijere

Mijn vader was werkzaam als uitvaartverzorger. Al snel wist ik dat ik dit dankbare werk ook wilde gaan doen. Vanaf mijn 16e hielp ik dan ook al mee in het bedrijf. Sinds 1990 ben ik zelf werkzaam in de uitvaartzorg. Werk dat je alleen met passie kunt doen.

Jan Memelink

Tijdens mijn werk in de zorg kreeg ik te maken met de dood van patiënten. Het bijstaan van de families gaf mij altijd veel voldoening. Hierdoor werd mijn wens om in de uitvaartzorg te gaan werken steeds groter. Na 25 jaar, toen zich de mogelijkheid voor deed, heb ik de overstap naar Monuta gemaakt. Eerst in de laatste verzorging, later als uitvaartverzorger. Het mooie van mijn beroep is het omgaan met mensen die je mag helpen op hun meest kwetsbare moment.

Erika Dijksterhuis

Niets is meer verbonden met het leven dan de dood. Voor nabestaanden brengt een overlijden zeer krachtige emoties met zich mee. Als uitvaartverzorger heb ik de unieke kans om hen te begeleiden bij de eerste stappen van het rouwverwerkingsproces. Dit doe ik door een passende uitvaart te regelen. Zo wil ik nabestaanden helpen om het verlies van hun dierbare te verwerken. En wanneer nabestaanden met een goed gevoel terugkijken op de eerste dagen na het verlies, is dit een goede opstap in het rouwproces. En alleen dan ben ik tevreden.

Alice Snijder

‘Goed afscheid nemen is de eerste stap om het verlies te verweven in je leven’

Ik heb het geleerd door het verlies van mijn dochter in 2007.

Juist omdat ik het belang inzie van een passend afscheid heb ik, als Funerair Spreekster, 8 jaar mijn uiterste best gedaan om families zó’n passend afscheid te kunnen geven. Eind 2020 heb ik de overstap kunnen en mogen maken naar Monuta. Als uitvaartverzorger kan ik mijn kennis en ervaring nog breder inzetten  om een uitvaart te organiseren welke bij uw overledene en bij u als nabestaanden past.

Arnoud Redder

Er kunnen en mogen zijn voor mensen die een moeilijke tijd doormaken, dat is wat mij aanspreekt in het vak van uitvaartverzorger. Ik vind het belangrijk dat ik er ben voor de nabestaanden. Mijn mensenkennis zorgt ervoor dat ik goed aanvoel wat belangrijk is voor de familie. De rust die ik uitstraal geeft de familie een vertrouwd gevoel. Ik treed op de voorgrond als het nodig is en blijf op de achtergrond wanneer hier behoefte aan is. Door goed te luisteren naar de wensen die er zijn en door gebruik te maken van mijn brede kennis over de mogelijkheden in de regio, weet ik pro-actief advies te geven voor een passend afscheid.