Overslaan en naar de inhoud gaan
Een voorgesprek inplannen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten. Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen. 

Afspraak
bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
050 - 542 59 62

Team Monuta
Groningen

Onze uitvaartverzorgers

Remi de Meijere

Mijn vader was werkzaam als uitvaartverzorger. Al snel wist ik dat ik dit dankbare werk ook wilde gaan doen. Vanaf mijn 16e hielp ik dan ook al mee in het bedrijf. Sinds 1990 ben ik zelf werkzaam in de uitvaartzorg. Werk dat je alleen met passie kunt doen.

Jan Memelink

Tijdens mijn werk in de zorg kreeg ik te maken met de dood van patiënten. Het bijstaan van de families gaf mij altijd veel voldoening. Hierdoor werd mijn wens om in de uitvaartzorg te gaan werken steeds groter. Na 25 jaar, toen zich de mogelijkheid voor deed, heb ik de overstap naar Monuta gemaakt. Eerst in de laatste verzorging, later als uitvaartverzorger. Het mooie van mijn beroep is het omgaan met mensen die je mag helpen op hun meest kwetsbare moment.

Erika Dijksterhuis

Niets is meer verbonden met het leven dan de dood. Voor nabestaanden brengt een overlijden zeer krachtige emoties met zich mee. Als uitvaartverzorger heb ik de unieke kans om hen te begeleiden bij de eerste stappen van het rouwverwerkingsproces. Dit doe ik door een passende uitvaart te regelen. Zo wil ik nabestaanden helpen om het verlies van hun dierbare te verwerken. En wanneer nabestaanden met een goed gevoel terugkijken op de eerste dagen na het verlies, is dit een goede opstap in het rouwproces. En alleen dan ben ik tevreden.

Arnoud Redder

Er kunnen en mogen zijn voor mensen die een moeilijke tijd doormaken, dat is wat mij aanspreekt in het vak van uitvaartverzorger. Ik vind het belangrijk dat ik er ben voor de nabestaanden. Mijn mensenkennis zorgt ervoor dat ik goed aanvoel wat belangrijk is voor de familie. De rust die ik uitstraal geeft de familie een vertrouwd gevoel. Ik treed op de voorgrond als het nodig is en blijf op de achtergrond wanneer hier behoefte aan is. Door goed te luisteren naar de wensen die er zijn en door gebruik te maken van mijn brede kennis over de mogelijkheden in de regio, weet ik pro-actief advies te geven voor een passend afscheid.

Hans Langhout

Mijn voorland was breed: van horecaeigenaar tot theaterproducent…        

Door het overlijden van mijn beide ouders kwam ik in aanraking met de uitvaartzorg. Ik merkte hoe belangrijk het is dat je, in een zo lastige periode, dingen uit handen kunt geven. Dat er iemand is aan wie jij je verhaal kwijt kunt en je ontzorgt. En toen heb ik besloten in de uitvaartzorg verder te gaan.
Als uitvaartverzorger stap je binnen bij een familie op een emotioneel moment. Er moet veel geregeld worden en in een korte tijd moeten veel zaken beslist worden. Door goed te luisteren en invoelingsvermogen te tonen, probeer ik de wensen van de nabestaanden te vertalen in een afscheid dat niet alleen bij de overledene past, maar ook bij hen die achterblijven. Hierbij zijn hun wensen leidend. Niets moet, veel mag en kan.
Ik probeer dit op een informele manier te doen. Maar ook door rust te brengen in een hectische periode. Om op een passende manier een uitvaart voor de familie vorm te geven, zodat ze met een goed gevoel kunnen terugkijken op een mooi afscheid van hun dierbare.