Overslaan en naar de inhoud gaan
Natuurbegraafplaats in Arnhem

Dienstverlening op de natuurbegraafplaatsen

Doordat er in Arnhem een tweetal ruime natuurbegraafplaatsen aanwezig zijn willen wij u graag meer informatie over hun dienstverlening bieden. Hiermee krijgt u voldoende inzicht over wat er mogelijk is bij de begraafplaatsen.
Uitvaartverzorger in uw buurt

U kunt altijd bij Monuta terecht. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent.

Zoeken
Image
Natuurbegraafplaats Heidepol
Image
Natuurbegraafplaats Heidepol
Image
Natuurbegraafplaats Heidepol

NatuurbegraafplaatsHeidepol

Vlakbij Nationale Park de Hoge Veluwe ligt natuurbegraafplaats Heidepol. Hier zijn lichte hoogteverschillen duidelijk merkbaar en zichtbaar. De begraafplaats wordt gekenmerkt door een lange laan met Amerikaanse eiken en uitgestrekte bloemrijke graslanden. Heidepol heeft een westelijk en een oostelijk gedeelte waar u kunt kiezen voor natuurbegraven. U kunt ervoor kiezen om begraven te worden in een wade of in een kist. Ook is er op Heidepol de mogelijkheid om een urn te laten begraven.

Image
Natuurbegraafplaats Koningsakker
Image
Natuurbegraafplaats Koningsakker
Image
Natuurbegraafplaats Koningsakker

NatuurbegraafplaatsKoningsakker

Aan de Sportlaan in Arnhem bevindt zich natuurbegraafplaats Koningsakker. De begraafplaats heeft weidse ongemarkeerde grafweiden omzoomd door bomenrijen. De natuurbegraafplaats is onderdeel van Abdij der Trappistinnen Koningsoord. Deze nieuwe natuurbegraafplaats is onderdeel van het naastgelegen klooster, maar wordt apart geëxploiteerd. Het ruime terrein is ingedeeld in 4 ‘seizoenen’ en heeft een fraaie opzet. U kunt hier begraven worden in een milieuvriendelijke kist, mand of lijkwade. Ook biedt Koningsakker de mogelijkheid om een urn te laten begraven.

Image
Grafmarkering Koningsakker
Image
Heidepol gedenkteken

Grafmarkering en grafrecht natuurbegraafplaatsen Arnhem

Om als nabestaande een graf terug te vinden maken natuurbegraafplaatsen veelal gebruik van herkenbare en bovendien natuurlijke objecten. Denk bijvoorbeeld aan een boomschijf of een gedenkboom. Op Heidepol wordt er gebruik gemaakt van een gedenkschijf / gedenkteken met GPS coördinaten. Met een speciale app voor naasten kan het graf altijd teruggevonden worden. Koningsakker maakt gebruik van een boomschijf als grafmarkering en van GPS coördinaten. In beide gevallen is het grafrecht eeuwigdurend en worden deze niet geruimd.

Image
Catering natuurbegraafplaats

Cateringop locatie

Uiteraard is het mogelijk om op beide locaties een plechtigheid te houden. U kunt hierin uw gasten voorzien van een hapje en een drankje. Op Heidepol is catering mogelijk gemaakt door een externe cateraar. Het gebruik van de locatie voor het houden van een dienst is gratis. Begraafplaats Koningsakker heeft een keuken in het nieuwe ontvangsthuis. Hierdoor is catering tijdens de plechtigheid in het ceremoniegebouw ook mogelijk. Daarnaast bieden zij voor nabestaanden, zodra ze op bezoek komen en er geen plechtigheid is, graag een kopje koffie of thee aan.