Overslaan en naar de inhoud gaan
Natuurbegraafplaats in Arnhem

Dienstverlening op de natuurbegraafplaatsen

Doordat er in Arnhem een tweetal ruime natuurbegraafplaatsen aanwezig zijn willen wij u graag meer informatie over hun dienstverlening bieden. Hiermee krijgt u voldoende inzicht over wat er mogelijk is bij de begraafplaatsen.
Uitvaartverzorger in uw buurt

U kunt altijd bij Monuta terecht. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent.

Zoeken
Image
Natuurbegraven Heidepol Arnhem
Image
Natuurbegraven Heidepol Arnhem
Image
Natuurbegraven Heidepol Arnhem
Image
Natuurbegraven Koningsakker Arnhem
Image
Natuurbegraven Koningsakker Arnhem
Image
Natuurbegraven Koningsakker Arnhem

Begraven op een natuurbegraafplaats in Arnhem

Vlakbij Nationale Park de Hoge Veluwe ligt natuurbegraafplaats Heidepol. Hier zijn lichte hoogteverschillen duidelijk merkbaar en zichtbaar. De begraafplaats wordt gekenmerkt door een lange laan met Amerikaanse eiken en uitgestrekte bloemrijke graslanden. Heidepol heeft een oud en een nieuw gedeelte waar u kunt kiezen voor natuurbegraven. U kunt ervoor kiezen om begraven te worden in een wade of in een kist. Ook is er op Heidepol de mogelijkheid om een urn te laten begraven. Aan de Sportlaan in Arnhem bevindt zich natuurbegraafplaats Koningsakker. De begraafplaats heeft weidse ongemarkeerde grafweiden omzoomd door bomenrijen. De natuurbegraafplaats is onderdeel van Abdij der Trappisten Koningsoord. Deze nieuwe natuurbegraafplaats is onderdeel van het naastgelegen klooster, maar wordt apart geëxploiteerd. Het ruime terrein is ingedeeld in 4 ‘seizoenen’ en heeft een fraaie opzet. U kunt ervoor kiezen om begraven te worden in een kist. Ook biedt Koningsakker de mogelijkheid om een urn te laten begraven.

Image
Grafmarkering Koningsakker
Image
Grafmarkering Heidepol

Grafmarkering en grafrecht natuurbegraafplaatsen Arnhem

Om als nabestaande een graf terug te vinden maken natuurbegraafplaatsen veelal gebruik van herkenbare en bovendien natuurlijke objecten. Denk bijvoorbeeld aan een boomschijf of een gedenkboom. Op Heidepol wordt er gebruik gemaakt van een boomschijf of een gedenkboom en van GPS coördinaten. Koningsakker maakt gebruik van een boomschijf als grafmarkering en van GPS coördinaten. In beide gevallen is het grafrecht eeuwigdurend en worden deze niet geruimd.

Image
Catering natuurbegraafplaats

Cateringop locatie

Uiteraard is het mogelijk om op beide locaties een plechtigheid te houden. U kunt hierin uw gasten voorzien van een hapje en een drankje. Op Heidepol is catering mogelijk gemaakt door een externe cateraar. Natuurlijk kan Monuta hier met haar vele relaties en lokale partners ook een bijdrage in leveren. Begraafplaats Koningsakker heeft een keuken in het nieuwe ontvangsthuis. Hierdoor is catering tijdens de plechtigheid in het ceremoniegebouw ook mogelijk. Daarnaast bieden zij voor nabestaanden, zodra ze op bezoek komen en er geen plechtigheid is, graag een kopje koffie of thee aan.