Kinderen en rouw

0113 - 783 993 24/7 bereikbaar

Kinderen beleven en verwerken het overlijden van een dierbare op hun eigen manier. Sommige kinderen zijn heel erg verdrietig, andere worden boos of erg stil. We kunnen ze helaas niet beschermen voor hun emoties wanneer iemand overlijdt. Wel kunnen we de kinderen hierbij begeleiden en leren dat de dood bij het leven hoort en dat het daarom heel normaal is dat je verdriet hebt en iemand mist.

Het is belangrijk om de kinderen duidelijk uit te leggen wat er is gebeurd en ze te betrekken bij de uitvaart. Zowel op de dag zelf als de dagen daaraan voorafgaand. Laat hen dingen doen die ze aan kunnen en willen, uiteraard in overeenstemming met uw wensen en ideeën. Het helpt kinderen om te gaan met hun verdriet en gemis.

Uitgebreide informatie over ‘jongeren en rouw’ vindt u op de website van Monuta www.evenstilstaanbij.nl.

Waarom Monuta Richard Ensing?

  • Uw wensen staan centraal
  • Open en toegankelijk
  • Persoonlijk betrokken
  • Kwaliteit en creativiteit
  • Register uitvaartverzorger en houder keurmerk

Werkgebied

Yerseke, Oostdijk, Kruiningen, Hansweert, Kapelle, Schore, Wemeldinge, ’s-Gravenpolder, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Baarland, Oudelande, Goes, Driewegen, Ovezande, Nisse, 's-Heer-Abtskerke, Heinkenszand, ’s-Heerenhoek, Borssele, Nieuwdorp, Lewedorp,  's-Heer-Arendskerke, Goes, Wolphaartsdijk, 's-Heer Hendrikskinderen, Kattendijke, Wilhelminadorp, Kloetinge, Kortgene, Kats, Colijnsplaat, Wissenkerke, Kamperland en Geersdijk