Overslaan en naar de inhoud gaan
Veteranen begraafplaats Loenen

Over onze dienstverlening

De Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen is gerealiseerd naast Nationaal Ereveld Loenen: een laatste rustplaats voor veteranen in de buurt van militairen en burgers die zijn overleden in tijden van oorlog. Expert Team Monuta is als specialist in uitvaarten met militaire eer en veteranenuitvaarten kennispartner en begraafplaatscoördinator van de van de Nationale Veteranenbegraafplaats in Loenen. Dit team kent alle protocollen en etiquette –  in het bijzonder van militaire- en veteranenuitvaarten. Hiermee bent u verzekerd van de juiste voorlichting, begeleiding en een waardig afscheid van veteranen dat stijlvol met een constante kwaliteit én behoud van protocol.
Uitvaartverzorger in uw buurt

U kunt altijd bij Monuta terecht. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent.

Zoeken
Image
Nationale veteranenbegraafplaats Loenen Monuta graf
Image
Nationale veteranenbegraafplaats Loenen Monuta graf
Image
Nationale veteranenbegraafplaats Loenen Monuta graf

Uniformegraven

Op de begraafplaats is gekozen voor uniformiteit. Elk graf dat u vindt, is voorzien van een uniforme staande grafsteen met grafbedekking. De steen is voor de veteraan of voor zijn/haar nabestaanden vrij van kosten: de steen wordt aangeboden door de Stichting Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen. Wel zijn er grafrechten. Het tarief van 20 jaar grafrecht is 2.725 euro. Dit bedrag is inclusief begraafplaats-administratie en -registratie, maar exclusief onderhoud. Het tarief van 20 jaar onderhoud is 1.200 euro.

Image
Nationale veteranenbegraafplaats Loenen Monuta gedenkzuil

Asbestemming en gedenkzuilen

In een graf kan ook een urn worden bijgezet. As verstrooien is mogelijk op het  strooiveld. Daar staan vijf gedenkzuilen waarop de namen van hen wiens as verstrooid is, staat vermeld.

Image
Nationale veteranenbegraafplaats Loenen Monuta flora
Image
Nationale veteranenbegraafplaats Loenen Monuta flora

Bijzondereflora

De flora op de Nationale Veteranenbegraafplaats in Loenen is zorgvuldig aangelegd. Hiermee is er een duurzame omgeving gecreëerd voor insecten, vogels en kleine zoogdieren. In deze groenvoorzieningen vinden zij hier hun voeding, maar kunnen ze zich ook verschuilen en planten zich hierin voort. In het onderhoudsplan is een specifiek maaibeleid opgenomen om de biodiversiteit mee te vergroten.

Image
Veteranen draagploeg Loenen
Image
Veteranen draagploeg Loenen

Draagploeg veteranenluchtmobiele brigade

In november 2022 werd de Draagploeg Veteranen Luchtmobiele Brigade opgericht om respectvolle uitvaarten voor luchtmobiele veteranen te verzorgen. Na training in januari 2023 heeft de ploeg respectvol uitvaarten geleid in 2024, in samenwerking met het Expert Team van Monuta. Wat deze ploeg uniek maakt binnen de krijgsmacht, is haar vermogen om zowel (luchtmobiele) veteranen als actieve militairen te verbinden. Met 35 leden van diverse rangen en leeftijden straalt de ploeg trots en kameraadschap uit.

Image
Nationale veteranenbegraafplaats Loenen Monuta vlag
Image
Nationale veteranenbegraafplaats Loenen informatie
Image
Nationale veteranenbegraafplaats Loenen veteraan

Meer over deveteranenbegraafplaats

De begraafplaats, ook wel de veteranenkamer genoemd, biedt 900 veteranen de mogelijkheid voor een laatste rustplaats. De begraafplaats is voorzien van een lang pad met vlaggenmast, zitbanken en een waterpunt. Daarnaast is er een verhard (flagstone) plein aanwezig.