Overslaan en naar de inhoud gaan
Veteranen begraafplaats Loenen

Recente beoordelingen

Gebaseerd op beoordelingen.
% beveelt ons aan.

Bekijk alle recensies

Uitvaartverzorger in uw buurt

U kunt altijd bij Monuta terecht. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent.

Zoeken

Nationale Veteranenbegraafplaats in Loenen

Aan de Groenendaalseweg in Loenen bevindt zich de Nationale Veteranenbegraafplaats – een plek waar veteranen, en hun partner, kunnen worden begraven, bijgezet of hun as kan worden uitgestrooid. De begraafplaats in Loenen is een indrukwekkende plek voor nabestaanden en bezoekers, met een prachtig educatie- en herdenkingscentrum met de aula. Op de begraafplaats is gekozen voor uniformiteit. Dit houdt in dat alle graven worden voorzien van een uniforme staande grafsteen en grafbedekking. Een veteranenuitvaart gaat samen met de nodige etiquette en protocollen. Expert Team Monuta heeft een nauwe samenwerking met Defensie en is kennispartner en tevens begraafplaatscoördinator op de Nationale Veteranenbegraafplaats in Loenen.
  • Dienstverlening
  • Faciliteiten
  • Locatie en contact
Image
Uniforme graven

Graven

Elk graf is voorzien van uniformiteit.

Lees meer
Image
Asbestemming

Asbestemming

Een urn bijzetten is ook mogelijk.

Lees meer
Image
Bijzondere flora Loenen

Bijzondere flora

Ontdek het groen op de begraafplaats.

Lees meer
Image
veteranenbegraafplaats aula

Aula

De mogelijkheden in de aula zijn zeer divers.

Lees meer
Image
Catering

Catering

Catering op locatie is uitgebreid en van kwaliteit.

Lees meer
Image
Herdenkings- en educatiecentrum Loenen

Herdenkings- en educatiecentrum

Maak kennis met verhalen uit het verleden.

Lees meer
Image
Nationale veteranenbegraafplaats Loenen Monuta

Nationale veteranenbegraafplaats Loenen

Wie een stap zet door de groene hekken bij de opgang van de Nationale Veteranenbegraafplaats in Loenen zal het herkennen: de rust, de waardigheid. Koning Willem Alexander noemde het tijdens de opening in november 2020 “prachtig en sereen”. En wie daarna doorloopt ziet in de verte de stilmakende witte grafstenen staan met daarachter het rood, wit en blauw deinend op de wind. Het is de entree van een unieke laatste rustplaats voor veteranen die voorziet in een grote behoefte om het gevoel van verbondenheid, saamhorigheid en kameraadschap ook een rol te laten spelen na de dood. Een veteraan verwoordde het treffend tijdens de opening: “bij elkaar zijn omdat je bij elkaar hoort”.

Veelgestelde
vragen

Bekijk alle vragen

Wat zijn de openingstijden van de Nationale Veteranenbegraafplaats in Loenen?
De begraafplaats is elke dag open van 09.00 tot 17.00 uur. Het centrum is het hele jaar geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Van eind maart tot en met eind oktober is het centrum ook op donderdag en vrijdag open. 
Ik wil het herdenkings- en educatiecentrum bezoeken, wat is het adres en wat zijn de openingstijden?
Het centrum is het hele jaar open op woensdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Van eind maart tot en met eind oktober is het centrum ook op donderdag en vrijdag open. U kunt ons vinden aan de Groenendaalseweg 68 in Loenen.
Waar kan ik informatie opvragen of bellen met een vraag over de veteranenbegraafplaats?
De begraafplaatscoördinator is niet dagelijks aanwezig op de veteranenbegraafplaats. Wilt u informatie? Bel gerust naar 055 - 22 000 15 of stuur een mail naar veteranenbegraafplaats@monuta.nl.
Mag u met een hond de begraafplaats betreden?
Honden, mits aangelijnd, zijn toegestaan op de begraafplaats.  
Zijn er parkeerfaciliteiten?
Er is een parkeerplaats bij de ingang van de veteranenbegraafplaats. Elektrische auto’s en fietsen kunnen opgeladen worden. De ingang ligt 300 meter naast de parkeerplaats van het Ereveld. De ingang van het Ereveld herkent u aan de witte gebouwen.
Is er een toilet aanwezig?
Ja, bij de aula / het herdenkings- & educatiecentrum zijn toiletten die via de buitenzijde te bereiken zijn. Deze zijn geopend wanneer het centrum geopend is. Dat is in principe van woensdag tot en met zondag. Ook zijn er toiletten bij de ingang van het Nationaal Ereveld Loenen.