Overslaan en naar de inhoud gaan
Veteranen begraafplaats Loenen

Over onze faciliteiten

De Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen heeft een aantal faciliteiten zoals een aula, condoleanceruimte, herdenkingscentrum en een educatiecentrum ten behoeve van museaal bezoek. De begraafplaats is elke dag open van 09.00 tot 17.00. Het educatiecentrum is het hele jaar open op woensdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Van eind maart tot en met eind oktober is het centrum ook op donderdag en vrijdag open. De begraafplaatscoördinator is niet dagelijks aanwezig op de veteranenbegraafplaats. Wilt u informatie? Maak dan een afspraak. Met vragen kunt u ook bellen naar 055 - 22 000 15 of een mail sturen naar veteranenbegraafplaats@monuta.nl.
Uitvaartverzorger in uw buurt

U kunt altijd bij Monuta terecht. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent.

Zoeken
Image
Veteranen begraafplaats loenen aula
Image
Veteranen begraafplaats loenen aula
Image
Veteranen begraafplaats loenen aula

Aula

Nabestaanden kunnen naar eigen wens, maar wel conform protocol, invulling geven aan de uitvaart en ceremonie. De drie ruimtes, namelijk: de aula, de tentoonstellingsruimte en condoleanceruimte vormen een harmonieus geheel. Deze drie ruimtes zijn voor één ceremonie geheel te combineren. Daarnaast kennen de drie ruimtes een geheel eigen identiteit, maar vormen tegelijkertijd samenhang. Binnen is plaats voor 140 personen. Door speciale buitenvoorzieningen te treffen kan de capaciteit vergroot worden.

Image
Nationale veteranenbegraafplaats Loenen Monuta catering

Catering

In het foodbook staan alle opties rondom catering aangegeven. Deze kunt u via onderstaande knop bekijken. Via de begraafplaats coördinator kunt u aanvullende wensen rondom catering bespreken.

Image
Veteranen begraafplaats loenen educatiecentrum
Image
Veteranen begraafplaats loenen educatiecentrum
Image
Veteranen begraafplaats loenen educatiecentrum

Herdenkings- en educatiecentrum

In het herdenkings- en educatiecentrum staan verhalen centraal over Nederlandse oorlogsslachtoffers, de inzet van Nederlanders tijdens de Tweede Wereldoorlog en die van veteranen tijdens actuele internationale vredesmissies. De multimediale educatieve ruimte biedt scholieren, gezinnen en andere bezoekers de gelegenheid om kennis te maken met de verhalen van oorlogsslachtoffers en veteranen.