Overslaan en naar de inhoud gaan
Een voorgesprek inplannen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten. Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen. 

Afspraak
bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
030 - 695 14 44

Recensies

Klanten waarderen de dienstverlening van Monuta Zeist gemiddeld met een

9,2
38 beoordelingen
97% beveelt Monuta Zeist aan

Dit is wat
onze klanten zeggen

Meest recente recensies

1

Mijn vrouw werd thuis opgehaald door een team wat al lachend de auto uitstapte. Toen ze door hadden dat ik de partner was ging het gezicht in de plooi en het waren nou niet echt representatief bekleden vrouwen. Wij hebben nog een trap van boven naar beneden daar hebben wij hun moeten helpen om mijn vrouw naar beneden te dragen. De ene vrouw stond zo in mijn nek te hijgen en toen heb ik gezegd laat maar ik doe het zelf we. Wij hadden een 24 uursshow kamer en toen wij daar in de middag aan kwamen lag mijn vrouw scheef in de kist. Mijn zus en schoondochter werken alle twee in de verzorging en kwamen er achter dat de coltrui van mijn vrouw niet goed was gedaan bij het in de kist legge. Haar buik en rug werden niet bedekt door haar coltrui dat hebben hun nog goed gedaan en de naaf van de coltrui op haar armen zat ok niet goed. Klacht ingediend bij de vrouwelijke uitvaart verzorgster en die zij en komt morgen een team van ons zelf en dan word het goed gedaan. Maar het gelijk goed moeten zijn . Heb zelf nog moeten vragen voor een naam plaatje op de deur die zat er ook niet op. Werd een dag later een naam plaatje op de deur geplaatst met de voornaam van mijn vrouw in twee delen er stond Mar ja. Klacht ingediend maar ze zijden dat licht bij onze drukker en dat is niet anders. Dag later werd het op verzoek van ons wel in orde gemaakt . De pantry hebben wij zelf de koffie machine moeten bij vullen en waterbak moeten legen. Er was een draaiboek wat we door hebben genomen met de uitvaart verzorgster. Bij het sluiten van de kist werd er gevraagd moet Marja haar bril ophouden. Er stond duidelijk in het draaiboek bril ophouden. Wij komen aan rijden met de rouwauto bij Bosrust in Zeist en daar stond de uitvaart verzorgster naast iemand van het grand café ons op te wachten en ze stonden te praten en te lachen. De chauffeur zei nog tegen mij dit kan toch niet dit is niet eervol. Had gevraagd om foto’s te maken tijdens de dienst is ook niet gebeurd .Onbegrijpelijk !!

Meer lezen
Schumacher
Zeist
23-03-2023
10

Goede persoonlijke dienstverlening

Meer lezen
A vd Steeg
Schermerhorn
15-03-2023
8

crematie is niet gedaan in Ugchelen maar in Stadskanaal zonder overleg . dit inmiddels besproken met betrokkenen. nu is mijn uitvaartverzorger aan zet met het gene ik heb aangegeven. ik heb de persoon die dit leed heeft veroorzaakt vergeven mar ga het nooit vergeten, ook omdat het fijt was er ruimte in de koeling was om haar op later tijdstip te cremeren. tevens heeft Els manager crematorium te Ugchelen een protocol geschreven als dit door omstandigheden nogmaals voorkomt het beschreven is. ik ga voordat dit protocol wordt uitgerold met Els om de tafel om samen met haar dit goed te keuren

Meer lezen
Kosmo Pater
Voorthuizen
01-03-2023
10

Ondanks het verlies was het een fijne ervaring

Meer lezen
Josephine
Culemborg
01-03-2023
9

Aandacht voor de gehele uitvaart en alles er omheen Ook persoonlijke aandacht

Meer lezen
Riet
Nieuwegein
28-02-2023
9

Mijn ervaring met monuta heb ik als heel prettig ervaren. Het was overweldigend wat er allemaal op ons af kwam bij het plotselinge overlijden van onze dierbare. Heel fijn dat er goed naar ons geluisterd werd en dat er heel helder werd gemaakt wat er van ons verwacht werd op welk moment voor het regelen van de uitvaart. We hebben er samen met de uitvaart ondernemer Natalie een mooie uitvaart van kunnen maken. We zijn haar dan ook heel dankbaar voor haar hulp tijdens de verdrietige periode.

Meer lezen
Crystel
Nieuwegein
07-02-2023
10

Ik had prettige en goede ervaringen bij Monuta, van dag 1 t/m nog weken na de crematies

Meer lezen
sophia
zeist
16-01-2023
10

Het was een heel mooi afscheid wat heel goed geregeld was, en duidelijke afspraken.

Meer lezen
Bertus
Zeist
03-01-2023
10

Deze beoordeling betreft Monuta Ede.

Meer lezen
Martin
Ede gld
15-12-2022