Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Ronald Giphart op een boek met zijn uitvaartwensen op de achtergrond

Het Laatste
Hoofdstuk

Hoe ziet jouw
laatste hoofdstuk eruit?

Het leven is als een boek. We doen er alles aan om iedere bladzijde zo mooi mogelijk te schrijven. Maar hoe ziet ons laatste hoofdstuk eruit? Ons afscheid? In 2023 hielpen we mensen bij het vinden van de eerste inspiratie. Met hulp van niemand minder dan Ronald GiphA.I.rt en de techniek van kunstmatige intelligentie. Ronald vertelt in de video hieronder over zíjn laatste hoofdstuk.  Wat zijn jouw afcheidswensen? Vul ze nu hier makkelijk en kosteloos in zodat we het altijd terug kunnen vinden. 

Altijd een
persoonlijke uitvaart

Het laatste hoofdstuk van je leven, je afscheid. Niet iets waar je dagelijks over nadenkt. Maar toch is dat wel heel belangrijk. Want een afscheid dat past bij jou als persoon, helpt je dierbaren met het verwerken van het verlies. Ben jij open over je eigen afscheid? Over wat je wensen en je voorkeuren zijn? Je kunt vast je afscheidswensen invullen. Dat helpt je dierbaren als jij er straks niet meer bent.

Persoonlijke
verhalen

Een afscheid met een goed gevoel. Voor íedereen. Dat is waar Monuta zich al 100 jaar elke dag opnieuw voor inzet. Een persoonlijke invulling van ieder afscheid staat bij ons bovenaan. Zoals voor Rokus, Theo, Noah en vele anderen. Lees hier hun verhalen.

Afbeelding
Foto schipper

Een schipperswaardig
afscheid

Door een tragisch ongeval op zijn eigen schip was Rokus Schipper er van de ene op de andere dag niet meer. Hij had niets geregeld voor later.  Zijn broers hebben met hulp van familie en vele vrienden van Rokus hem een heel persoonlijk afscheid kunnen geven.

Afbeelding
Ik houd mijn adem in

Ik houd mijn
adem in

“Ik houd mijn adem in. Als dat maar goed gaat, denk ik, terwijl de kraan naar de kist beweegt. Het plateau dat de grijper moet pakken, is maar net iets breder dan de kist. Alles bij elkaar duurt dit moment niet langer dan twee, drie minuten. Hoe mooi is dit.” Monuta uitvaartverzorger Jacqueline Reijers vertelt over de bijzondere uitvaart van Theo. Hij overleed na een ziekbed op zijn 61e.

Afbeelding
Babycocoon Noah

Wat heeft
Noah gelééfd

Soms maak je een uitvaart mee waarvan je direct weet: deze vergeet ik nooit meer. Dat voelde ik toen ik Sabine en Danny voor het eerst ontmoette. Ik wist direct: “dit wordt een bijzondere uitvaart.” Uitvaartverzorger Esmeralda Kiès-Ovaa vertelt over de bijzondere uitvaart van baby Noah Blijleven die zij samen met uitvaartverzorger en -fotograaf Dasha Elfring verzorgde.

Afbeelding
Hield meer van dieren blog

Ze hield
meer van dieren

Mevrouw Angelin woonde haar hele leven al op de boerderij. Haar grote wens was altijd om thuis te overlijden. Dat is helaas niet gebeurd, maar na het overlijden regel ik dat ze zo snel mogelijk naar huis wordt gebracht. Uitvaartverzorger Dorien Veerman vertelt over haar persoonlijke afscheid.

Afbeelding
Kleurrijke uitvaart

Een kleurrijke
uitvaart

“Mara leefde haar leven om liefde te geven. Ze was een warme vrouw met een enorm groot hart. Eén ding is zeker: bij deze begrafenis past geen zwart.” Uitvaartverzorger André de Bruijn vertelt hoe hij een persoonlijke en kleurrijke uitvaart voor Mara mogelijk maakte. En hoe bloemen zoveel meer kunnen zijn dan een rouwboeket alleen.