Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Familie draagt kist naar buiten op boerderij

Mag je zelf een
kist maken?

Wat kun je
zelf regelen?

Wist je dat het mogelijk is om ook zelf onderdelen van de uitvaart te organiseren, of te maken? Zo kun je zelf bloemen regelen of bijvoorbeeld een kist maken of versieren. Mocht je dat nu willen doen voor iemand, is het goed om te weten waar je op moet letten. 

Edward van Monuta geeft in deze video een aantal tips.

Afbeelding
Man speelt gitaar

Maak het afscheid
nog persoonlijker

Naast het maken of beschilderen van een kist is er nog veel meer mogelijk. Je kunt zelf rouwkaarten ontwerpen en maken, bloemen plukken in een pluktuin, muziek spelen op de uitvaart of een videocompilatie maken. Zo kun je een persoonlijke draai geven aan een afscheid. Er is veel mogelijk, maar het is goed om dit met de uitvaartverzorger te overleggen. Die weet wat er kan en mag. Wil je meer inspiratie opdoen over wat er mogelijk is bij een uitvaart? Lees dan onze blogs of bekijk de pagina over de mogelijkheden.

Open over
afscheid

Uit onderzoek blijkt dat 8 op de 10 mensen nooit over hun eigen afscheid praat. Wil jij jouw nabestaanden graag een rol geven binnen jouw afscheid? Dan is het goed om tijdens het leven al open over afscheid te zijn. Zo kun je bespreken waarom je graag wil dat jouw naasten zelf bepaalde onderdelen regelen. Je kunt ook altijd een voorgesprek aanvragen met een van onze uitvaartverzorger, om te bespreken wat er allemaal mogelijk is. 

We nodigen je uit om over jouw wensen na te denken en ze te bespreken, want dat helpt je dierbaren. Zodat zij beter door kunnen. Zoals jij wilt. 

Benieuwd naar jouw
uitvaartkosten?

Als jouw nabestaanden zelf onderdelen van de uitvaart regelen, heeft dat ook invloed op de uiteindelijke uitvaartkosten. Ben jij benieuwd wat jouw uitvaartwensen ongeveer zouden kosten? Met onze uitvaartkostenmeter kun je dat eenvoudig uitrekenen. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen dat je geen bloemen of catering wil, als jouw nabestaanden dit zelf willen regelen. Zo krijg je een goed beeld van het bedrag dat bij jouw uitvaartwensen past en kun je het financieel alvast regelen.

Afbeelding
Ciana en Tommy zitten op een bankje op de natuurbegraafplaats

Open
einde

Ciana (32) staat nog vol in het leven, maar wil graag open zijn over afscheid en wat dat kost. Omdat ze zelf nog nooit een afscheid heeft moeten regelen, weet ze niet waar ze moet beginnen.  Volg haar in haar zoektocht naar een persoonlijk afscheid.

Bekijk serie

 

 

Afbeelding
Man speelt gitaar

De kracht van
uitvaartmuziek

“Zijn handen vliegen over de piano. Zijn lichaam beweegt mee met iedere aanslag. De sfeer in de aula is ontroerend en warm en de familie en vrienden zijn zichtbaar gegrepen door het moment. Wat kan muziek bij een uitvaart toch krachtig zijn, besef ik mij weer.” Uitvaartverzorger John Bres vertelt over de bijzondere rol die muziek bij een uitvaart kan spelen.

Lees blog

 

Afbeelding
Thumbnail open in 1 minuut cliches

Wat als je geen
uitvaart wil?

De meeste mensen krijgen een uitvaart zoals we die kennen. Maar sommige mensen zeggen ook weleens 'ik hoef geen uitvaart' en ‘zet mij maar bij het vuilnis’. Wat gebeurt er als de overledene niets wil, of als er niemand is om het te regelen? Edward van Monuta legt uit hoe dat zit.

Bekijk video