Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Een bijzondere wens

Voor eeuwig met
elkaar verbonden

Meer over dit onderwerp

Na het overlijden van zijn vrouw Anne, heeft Gerard maar één wens als hij komt te overlijden:  op zijn buik in de uitvaartkist, met zijn gezicht naar zijn vrouw toe. Een bijzondere wens,  die uitvaartverzorger Kees van Hoorn tot dan toe niet eerder had gehoord.

Kees was de overbuurman van Gerard en Anne. Toen Anne drie jaar geleden ziek werd en overleed, heeft Kees de uitvaart verzorgd. Een mooi intiem afscheid volgde. Anne werd begraven in een graf voor 2 personen op begraafplaats Holy in Vlaardingen. 

Bijzondere wens

Na het overlijden van zijn vrouw drukte Gerard Kees vaak op het hart dat hij maar één wens had als hij zou komen te overlijden. Gerard zei altijd: “Kees, als ik overlijd wil ik op mijn buik in de uitvaartkist liggen, zodat ik naar Anne kan kijken als ik bijgezet wordt in het graf. Zo kom ik in de loop der jaren steeds weer een beetje dichterbij mijn vrouw.” “Mijn buurman had een heel bijzondere wens, dit had ik in al die jaren dat ik uitvaartverzorger ben nog nooit gehoord. Maar ik vond ik het wel een hele mooie wens van Gerard,” vertelt Kees. 

Rustig ingeslapen

Gerard had het moeilijke met het overlijden van zijn vrouw maar op een gegeven moment kreeg hij weer zin in het leven en lukte het hem om de draad weer op te pakken. Maar anderhalf jaar na het overlijden van zijn vrouw werd hij getroffen door een hersenbloeding. Helaas kon men niets meer doen voor Gerard en uiteindelijk is hij rustig ingeslapen. Na zijn overlijden hebben we hem overgebracht naar het uitvaartcentrum van Monuta in Schiedam waar ook zijn zonen naar toe kwamen om afscheid te nemen van hun vader,” legt Kees uit.

Weer een stukje dichterbij zijn Anne

De zonen van Gerard en Anne waren op de hoogte van de bijzondere wens van hun vader. Kees vertelt: “Nadat de familie afscheid had genomen, werd Gerard op zijn buik in de kist gelegd, met zijn armen langs zijn lichaam. In hun leven samen hebben Gerard en Anne drie honden gehad die hun heel dierbaar waren. Die waren allemaal al overleden en gecremeerd en ook hun as ging mee in de uitvaartkist. Het was een mooie begrafenis in besloten kring waarbij de zonen hielpen met het dragen van Gerard zijn kist naar het graf van zijn zo geliefde Anne. Hun liefdevolle vader was weer een stukje dichterbij zijn vrouw Anne, zoals hij zelf graag gewild had.”

Verschillende
mogelijkheden

In Nederland bestaan er verschillende soorten graven zoals een algemeen graf, huurgraf of koopgraf. Sinds een aantal jaren is het ook mogelijk om een graf te kopen op een natuurbegraafplaats. Dit is een uniek plekje midden in een bos of natuurgebied. Meer weten over de verschillende mogelijkheden van begraven? Lees hier dan verder over de verschillende mogelijkheden rondom begraven. 

Onderzoek naar graf- en crematiekosten

De kosten voor een graf verschillen sterk per gemeente. Monuta onderzoekt jaarlijks de grafkosten van verschillende begraafplaatsen en de crematiekosten in Nederland. Bekijk direct de hoogte van de graf- of crematiekosten in uw gemeente.