Waarom Monuta Schiedam?

  • Uw wensen staan voor ons centraal
  • Altijd een waardig afscheid, passend binnen uw budget
  • Altijd één vaste contactpersoon, voor, tijdens en na de uitvaart
  • Fraai gelegen uitvaartcentrum
  • Onze uitvaartverzorgers zijn oprecht betrokken

Waardering

Klanten waarderen onze dienstverlening gemiddeld met een
8,6
Gebaseerd op 39 recensies

Uitvaart regio Schiedam en omstreken

Juist na een overlijden is de behoefte aan steun en een helpende hand vaak zeer gewenst. Monuta Schiedam neemt u graag de zorg uit handen op het moment dat u daar behoefte aan heeft. Vandaag de dag kan en mag er veel. Onze uitvaartverzorgers staan voor u klaar. Ook als u niet of elders bent verzekerd. Ook kennen onze uitvaartverzorgers de gebruiken in de omliggende steden, zoals Vlaardingen, Maasland, Maasdijk en Hoek van Holland.

 

Bel bij overlijden 010 - 426 76 78

Afspraak maken

Uiterst gastvrij

Monuta Schiedam vindt gastvrijheid ontzettend belangrijk. Tijdens deze moeilijke periode willen we u bijstaan en de wensen van u en uw overleden dierbare mogelijk maken. We willen een afscheid vormgeven wat past bij de levenswijze van de overledene, maar ook bij u als nabestaande. Onze gastdames en –heren zijn opgeleid als hospitality medewerkers, wat betekent dat ze gastvrijheid hoog in het vaandel hebben. We zorgen niet alleen voor u als nabestaande, maar ook voor uw gasten. Vanaf het moment dat ze aankomen op de parkeerplaats, tot het aannemen van de jassen, het tekenen van het condoleanceregister, het plaatsnemen voor de dienst en het serveren van eten en drinken tijdens het condoleren achteraf. Monuta Schiedam draagt het Keurmerk Uitvaart en alle uitvaartverzorgers zijn opgeleid als register uitvaartverzorger. U weet hierdoor zeker dat de uitvaart goed wordt geregeld, ongeacht het budget wat wordt besteed aan de uitvaart.

Uitgebreide mogelijkheden 

Monuta heeft een eigen uitvaartcentrum in Schiedam, waar veel mogelijkheden zijn voor een persoonlijke invulling van de uitvaart. Maar ook bij een plechtigheid op een andere locatie in Schiedam of Maassluis kunnen wij u helpen. Denk bijvoorbeeld aan het persoonlijk aankleden van de familiekamer, waar u uw overleden dierbare 24/7 kunt bezoeken. Het aankleden van de aula met bloemen uit eigen tuin. Of proosten op het leven met het geliefde drankje van uw overleden dierbare, bijvoorbeeld met jenever of een goed glas wijn. 

Ervaar de rust van Monuta Schiedam

Het uitvaartcentrum ligt in een stiltegebied, centraal in het centrum van Schiedam. En kan omschreven worden als een fijne, rustige, lichte, warme plek. Er is voldoende parkeergelegenheid en het biedt de mogelijkheid voor een grotere uitvaart, maar ook voor een intiem afscheid. Niet alleen het uitvaartcentrum straalt rust uit, ook het regelen van de uitvaart gebeurt in alle rust. Tijdens het eerste gesprek met de uitvaartverzorger maakt u samen de eerste aanzet voor het draaiboek van de dag van de uitvaart. U heeft daarna nog regelmatig contact, om het draaiboek verder in te vullen. U hoeft tijdens het eerste gesprek nog niet alle keuzes te maken. U kunt rustig nadenken hoe u de uitvaart wilt vormgeven. Bijvoorbeeld met muziek, toespraken en een persoonlijke aankleding van de aula.

Uw uitvaartwensen vooraf vastleggen

Mensen weten vaak niet dat ze hun wensen tijdens het leven al kunnen bespreken met een uitvaartverzorger van Monuta Schiedam. Onze uitvaartverzorgers kunnen u informeren over wat er allemaal mogelijk is. En meedenken over een persoonlijke invulling van de uitvaart. Uw nabestaanden kunnen deelnemen aan het gesprek. Vaak geeft dit u en uw nabestaanden rust. Vooral als het moment daar is, is het prettig voor uw nabestaanden om een bekend gezicht te zien.

Ook na de uitvaart zijn we er voor u

Onze nazorgconsulent neemt na de uitvaart contact met u op om te kijken waar behoefte aan is. Zoals hulp bij de rouwverwerking, of rond praktische zaken bij het afwikkelen van de nalatenschap. Ook kunnen we nabestaanden helpen bij het opnieuw socialiseren nadat een dierbare is weggevallen. Of adviseren over de mogelijkheden voor het bewaren van de as.

Meer informatie over een uitvaart?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij een uitvaart? Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 010 – 426 76 78. Bij een overlijden kunt u ons dag en nacht bereiken.

Neem contact op voor informatie over een uitvaart