Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Rozen voor Eva

Rozen voor
Eva

Meneer Huizer is ziek en weet dat zijn afscheid dichterbij komt. Zijn laatste wens is om nog iets bijzonders te doen voor zijn vrouw Eva. Een paar weken voor zijn overlijden bespreekt hij zijn laatste wensen met uitvaartverzorger Yvette van Dorp van Monuta

Een bijzonder verzoek

Yvette vertelt: “Ik werd gebeld door meneer Huizer met de mededeling dat hij een bijzonder verzoek heeft dat hij het liefst met mij persoonlijk wil bespreken.” Een paar dagen later spreken ze bij hem thuis af. Zijn vrouw is even de deur uit om boodschappen te doen. “Ik wil dit graag onder ons houden”, zegt hij.

Liefde op het eerste gezicht

Meneer Huizer is ziek en zijn vrouw Eva verzorgt hem. Zijn afscheid komt dichterbij en hij weet dat. “Het is goed zo, ik heb een mooi leven gehad,” verzucht hij. Zijn vrouw is alles voor hem. Ruim vijftig jaar geleden ontmoetten ze elkaar en de vonk sprong meteen over. Het was liefde op het eerste gezicht. Dat zij nu alleen achterblijft, doet hem zichtbaar pijn. 

Een bijzonder
afscheid

Na een onverwacht overlijden komt er veel op je af. Het is dan fijn als bepaalde praktische zaken, zoals bijvoorbeeld de financiering van de uitvaartkosten, al geregeld zijn. Dat je hier geen omkijken meer naar hebt bij het regelen van het afscheid. Wanneer de praktische zaken al vooraf geregeld zijn, ontstaat er ruimte om je volledig te richten op het creëren van waardevolle momenten met elkaar en als het zover is: het nemen van afscheid. Bereken direct uw premie.

Bereken

Yvette: “Hij slikte even en keek me aan. Om haar te bedanken voor alle goede zorgen en het mooie leven dat ze samen gedeeld hebben, wilde hij iets bijzonders doen. Of eigenlijk wilde hij mij vragen dat te doen.”

“Ik keek hem verrast aan. Meneer Huizer vroeg me of ik tijdens de uitvaart een grote bos rode rozen aan ‘zijn Eva’ wil geven. Hij gaf me een briefje, met daarop geschreven wat ik moest zeggen. Zijn laatste woorden aan haar, zijn grote liefde. Hij zei: “Ik had me geen betere vrouw kunnen wensen”. We namen aan het eind van het gesprek afscheid en een paar weken later overleed hij.”

Kippenvel moment

De uitvaartplechtigheid is mooi en liefdevol. Dan komt het moment dat Yvette de aanwezigen en mevrouw Huizer in het bijzonder aanspreekt. “Ik lees de dankwoorden van haar man voor en geef haar de grote bos met de mooiste rode rozen die ik kon vinden. Ze is zichtbaar aangedaan en neemt de rozen liefdevol aan. Bijzonder dat iemand die gaat overlijden zoveel vertrouwen in mij heeft en mij deze bijzondere taak laat vervullen. Een kippenvelmoment voor de aanwezigen, maar zeker ook voor mij.”