Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Rozen voor Eva

Rozen voor
Eva

Meneer Huizer is ziek en weet dat zijn afscheid dichterbij komt. Zijn laatste wens is om nog iets bijzonders te doen voor zijn vrouw Eva. Een paar weken voor zijn overlijden bespreekt hij zijn laatste wensen met uitvaartverzorger Yvette van Dorp van Monuta

Een bijzonder verzoek

Yvette vertelt: “Ik werd gebeld door meneer Huizer met de mededeling dat hij een bijzonder verzoek heeft dat hij het liefst met mij persoonlijk wil bespreken.” Een paar dagen later spreken ze bij hem thuis af. Zijn vrouw is even de deur uit om boodschappen te doen. “Ik wil dit graag onder ons houden”, zegt hij.

Liefde op het
eerste gezicht

Meneer Huizer is ziek en zijn vrouw Eva verzorgt hem. Zijn afscheid komt dichterbij en hij weet dat. “Het is goed zo, ik heb een mooi leven gehad,” verzucht hij. Zijn vrouw is alles voor hem. Ruim vijftig jaar geleden ontmoetten ze elkaar en de vonk sprong meteen over. Het was liefde op het eerste gezicht. Dat zij nu alleen achterblijft, doet hem zichtbaar pijn. 

Yvette: “Hij slikte even en keek me aan. Om haar te bedanken voor alle goede zorgen en het mooie leven dat ze samen gedeeld hebben, wilde hij iets bijzonders doen. Of eigenlijk wilde hij mij vragen dat te doen.”

“Ik keek hem verrast aan. Meneer Huizer vroeg me of ik tijdens de uitvaarteen grote bos rode rozen aan ‘zijn Eva’ wil geven. Hij gaf me een briefje, met daarop geschreven wat ik moest zeggen. Zijn laatste woorden aan haar, zijn grote liefde. Hij zei: “Ik had me geen betere vrouw kunnen wensen”. We namen aan het eind van het gesprek afscheid en een paar weken later overleed hij.”

“Hij slikte even en keek me aan. Om haar te bedanken voor alle goede zorgen en het mooie leven dat ze samen gedeeld hebben, wilde hij iets bijzonders doen. Of eigenlijk wilde hij mij vragen dat te doen.”
Yvette

Kippenvel
moment

De uitvaartplechtigheid is mooi en liefdevol. Dan komt het moment dat Yvette de aanwezigen en mevrouw Huizer in het bijzonder aanspreekt. “Ik lees de dankwoorden van haar man voor en geef haar de grote bos met de mooiste rode rozen die ik kon vinden. Ze is zichtbaar aangedaan en neemt de rozen liefdevol aan. Bijzonder dat iemand die gaat overlijden zoveel vertrouwen in mij heeft en mij deze bijzondere taak laat vervullen. Een kippenvelmoment voor de aanwezigen, maar zeker ook voor mij.”

Ontzorg uw
nabestaanden

Heeft u al eens nagedacht over uw uitvaartwensen? Ontzorg uw nabestaanden en leg nu al uw wensen vrijblijvend vast.