Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Weer thuis

Zeven tips
per verhuisreden

 

Vaak verhuizen mensen om een reden. Bent u op uzelf gaan wonen, samenwonen of juist uit elkaar, verwacht u gezinsuitbreiding of verhuist u naar een andere plaats? Dan raden wij u aan om uw verzekering en uitvaartwensen te controleren. We hebben voor zeven verhuisreden een aantal tips op een rijtje gezet.

Afbeelding
hand-schilderij

1. Wijziging woonplaats

Elke woonplaats kent andere graf- en crematiekosten. Zijn die in uw nieuwe woonplaats hoger of juist lager? Dan kunt u uw verzekering aanpassen. U doet dit eenvoudig via Mijn Monuta. Hier legt u ook uw uitvaartwensen vast en past u deze eenvoudig aan. Heeft u al uitvaartwensen vastgelegd? Ga dan na of deze nog kloppen. U kunt bijvoorbeeld de uitvaartlocatie veranderen naar een locatie in uw nieuwe woonplaats. Wilt u meer weten over de lokale mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met de lokale Monuta uitvaartverzorger.

2. Zelfstandig wonen

Soms wordt de uitvaartverzekering nog betaald door de ouders. Zelfstandig gaan wonen is dan vaak het moment waarop u zelf verantwoordelijk wordt voor uw verzekering. Een uitvaart kost al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000. Met een uitvaartverzekering zorgt u ervoor dat uw nabestaanden niet onverhoopt te maken krijgen met hoge kosten. Vraag uw ouders om het overdrachtsformulier in te vullen en aan ons te mailen. Wij zorgen dan voor een verzekering op uw naam.

3. Samenwonen

Leuk dat u gaat samenwonen! Heeft uw partner ook nagedacht over het verzekeren van de kosten voor een uitvaart? U kunt uw partner eenvoudig toevoegen aan uw verzekering via Mijn Monuta. Heeft u een geldverzekering? Dan kunt u uw partner opgeven als begunstigde voor de verzekering. Zodat hij of zij het geldbedrag ontvangt na een overlijden.

Afbeelding
Zwangere vrouw met haar hond

4. Gezinsuitbreiding

Gefeliciteerd met uw zoon of dochter! Bij de geboorte van een kind wilt u niet lang stilstaan bij de uitvaartverzekering, maar gewoon snel regelen dat uw kind goed is verzekerd. Via Mijn Monuta geeft u de gezinsuitbreiding eenvoudig door. Uw zoon of dochter is tot de 18e verjaardag gratis met u meeverzekerd. Denkt u ook aan het regelen van de voogdij?

5. Uit elkaar

Als u uit elkaar gaat, kan het zijn dat u uw polis wilt opsplitsen. Beide ex-partners krijgen dan een eigen verzekering. Degene die nu de verzekeringnemer is, kan het opsplitsen aanvragen. Hij of zij kan hiervoor het overdrachtsformulier invullen en aan ons mailen. Heeft u een geldverzekering en wilt u de begunstigde veranderen? Gebruik hiervoor dan het begunstiginsformulier. Heeft u uitvaartwensen vastgelegd? Dan is het goed deze na te lopen, en eventueel iemand anders op de hoogte te stellen van uw wensen.

6. Verhuizing door ouder worden

Gaat u praktischer wonen? Bijvoorbeeld doordat de kinderen uit huis zijn en u minder ruimte nodig heeft. Of omdat u liever gelijkvloers woont of hulp krijgt? Denkt u dan eens na of u iemand wilt machtigen om wijzigingen rond uw verzekering door te geven. En deel met uw dierbaren waar u uw verzekeringspapieren bewaart en wat uw uitvaartwensen zijn.

7. Andere woonwensen

Als uw woonwensen zijn veranderd, kan het zijn dat ook uw uitvaartwensen niet meer aansluiten. Misschien wilt u bloemen uit eigen tuin, of een persoonlijkere plek voor de uitvaartplechtigheid. Het is een goed moment om na te denken hoe u uw afscheid persoonlijk wilt vormgeven. Via Mijn Monuta legt u uw uitvaartwensen vast en past u deze eenvoudig aan. Wilt u meer weten over de lokale mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met de lokale Monuta uitvaartverzorger.