Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Alle aandacht van onze uitvaartverzorger

De klantbeloften
van Monuta

Een afscheid met een goed gevoel voor iedereen. Dat is waar we bij Monuta elke dag aan werken. Want afscheid nemen van een dierbare is een bijzondere en belangrijke gebeurtenis. En een goed afscheid helpt nabestaanden beter omgaan met het verlies. Openheid en eerlijkheid helpen daarbij. Daarom kunt u bij ons altijd rekenen op de vijf beloften van Monuta.

Onze klantbeloften op een rij

  • Altijd een persoonlijk afscheid
  • Eén vertrouwd gezicht
  • Liefdevolle verzorging
  • Een persoonlijk draaiboek
  • Geen financiële verrassingen

Altijd een
persoonlijk afscheid

Wij maken van elk afscheid een persoonlijk afscheid. Precies zoals u het wilt. Dat begint met duidelijkheid. Daarom kunt u bij ons uw uitvaartwensen vastleggen. Online of in een persoonlijk gesprek met één van onze vakmensen.

U bepaalt
Veel mensen beseffen niet dat ze zelf kunnen bepalen hoe een uitvaart er uit ziet. Vrijwel alles kan. Onze ervaren uitvaartverzorgers helpen u persoonlijke keuzes maken. Ook ondersteunen zij u met dingen waar u misschien niet aan denkt. Of zaken die u lastig vindt. Zo kunt u een uitvaart precies zo vormgeven als bij u of uw dierbare past.

Uitvaartwensen vastleggen
De wensen voor uw eigen afscheid kunt u bij leven al vastleggen. Zo zorgt u dat uw nabestaanden na uw overlijden de juiste keuzes kunnen maken. Dat is belangrijk want een goed afscheid helpt hen beter omgaan met het verlies.  U kunt uw persoonlijke wensen hier direct vastleggen en op elk gewenst moment aanpassen. Bespreekt u liever uw uitvaartwensen direct met een uitvaartverzorger van Monuta? Dit kan tijdens een voorgesprek met een Monuta uitvaartverzorger in uw buurt.  U kunt vrijblijvend een uitvaartwensengesprek aanvragen. Ook als u geen klant bent bij Monuta.

Financieel overzicht
De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Het is daarom belangrijk dat u weet hoeveel geld er beschikbaar is. Is er een uitvaartverzekering? Is er voldoende spaargeld? Praat er tijdig over met uw dierbaren zodat er geen onduidelijkheid is. Onze verzekerde klanten bieden wij altijd actueel inzicht in hun uitvaartverzekering via mijnmonuta.nl. Dat geeft rust en zekerheid.

Eén vertrouwd
gezicht

Afscheid is meer dan een uitvaart alleen. Wij zorgen hierbij, van begin tot het eind, voor één vast aanspreekpunt. Eén vertrouwd gezicht. Iemand die de tijd neemt, luistert en meedenkt. En altijd rechtstreeks bereikbaar is voor al uw vragen.

Altijd dichtbij
Monuta heeft uitvaartverzorgers in heel Nederland. Uw vaste uitvaartverzorger is altijd iemand die de weg in uw omgeving kent. Dat geeft een vertrouwd gevoel. Hoe u met uw uitvaartverzorger wilt samenwerken, bepaalt u zelf.

Altijd bereikbaar
Uiteraard krijgt u het directe nummer van uw vaste uitvaartverzorger. En dankzij het Monuta Servicecenter Uitvaarten zijn we  365 dagen per jaar 24/7 bereikbaar. Heeft u een vraag of wilt u een verandering doorgeven over een uitvaart, dan kun u ons altijd bellen ofmailen.  Ook ’s nachts en in het weekend.

Alle aandacht
Onze uitvaartverzorgers geven emotionele momenten de aandacht die ze verdienen. Denk aan de laatste verzorging. Het sluiten van de kist, het laatste moment waarop u uw dierbare ziet. Of het moment waarop de overledene de woning verlaat. En er is altijd extra aandacht voor hen die dat wellicht nodig hebben, zoals kinderen of ouderen met dementie.

Liefdevolle
verzorging

Onze ervaren vakmensen hebben de expertise om iedereen persoonlijk en liefdevol te verzorgen. Met de juiste aandacht en respect. Als u wilt, kunt u bij dit bijzondere moment aanwezig zijn en assisteren. Ook zorgen wij voor een liefdevolle opbaring, bij u thuis, in het uitvaartcentrum of op een andere door u gekozen plek.

Liefdevolle verzorging
Wij vinden het van het grootste belang dat de laatste verzorging van uw dierbare met zorg en aandacht gebeurt. We zijn binnen twee uur na overlijden aanwezig, tenzij u anders aangeeft. We bespreken eerst met u welke verzorging nodig is en wat uw persoonlijke wensen zijn. Uiteraard bent u welkom om bij de verzorging aanwezig te zijn. En als u wilt, mag u meehelpen.

Liefdevolle opbaring
Waar u uw dierbare wilt opbaren is aan u. Kiest u voor een opbaring thuis, dan komen onze uitvaartverzorgers elke dag even langs. Geeft u de voorkeur aan opbaring in het lokale uitvaartcentrum, dan kunt u afspraken maken over wanneer u langs wilt komen. Op veel uitvaartcentra kunt u ook kiezen voor een familiekamer. Dit is een speciale kamer waar u de sleutel van krijgt. Hier kunt u uw dierbare op ieder moment van de dag bezoeken. 

Een persoonlijk
draaiboek

Alles wat we met u afspreken, leggen we vast in een persoonlijk draaiboek. Zo heeft u stap voor stap inzicht in het verloop van de uitvaart. Dat geeft rust en houvast rondom het afscheid.

Rust en houvast
In het eerste gesprek nemen we alle tijd om uw wensen en keuzes voor het afscheid te bespreken. Daarna maken we een persoonlijk draaiboek voor u. Dit geeft houvast in de dagen rondom het afscheid.

Naar uw wens
U ontvangt het draaiboek altijd binnen 24 uur na het eerste gesprek. Wilt u nog iets veranderen? U kunt op elk moment dingen aanpassen, om de uitvaart helemaal naar uw wens en zo persoonlijk mogelijk te maken.

Geen financiële
verrassingen

We geven u helder inzicht in alle mogelijkheden en de kosten die daaraan verbonden zijn. Zo houdt u het overzicht en kunt u kiezen wat het beste bij u past. U ontvangt vooraf altijd een heldere prijsopgave. En wij garanderen geen financiële verrassingen achteraf.

Duidelijkheid vooraf
Wat een uitvaart kost, is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Om onverwachte kosten voor nabestaanden te voorkomen, willen wij mensen vooraf zo goed mogelijk voorbereiden op de financiële kant van een afscheid. Onze verzekerde klanten hebben via mijnmonuta.nl altijd actueel inzicht in hun uitvaartverzekering en kunnen deze zelf aanpassen als hun uitvaartwensen daarom vragen.

Helder over kosten
Na het doornemen van uw wensen, krijgt u een gespecificeerde prijsopgave van onze dienstverlening. Wilt u nog iets veranderen? Dat kan altijd. De kosten van aanvullende persoonlijke wensen maken we zo snel mogelijk inzichtelijk. Zo heeft u altijd helderheid over de kosten.

Voor elk budget
Een groot of klein budget? Wij zorgen altijd voor een passende oplossing. We denken met u mee als uw wensen niet passen binnen het budget, of als er juist nog ruimte is om iets toe te voegen.

Geen verrassingen achteraf
Wij zorgen dat de factuur gelijk is aan de begroting. Geen verrassingen achteraf dus