Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Veteranen begraafplaats

Nationale
Veteranenbegraafplaats

Meer informatie

Wilt u weten wat Expert Team Monuta voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Hans Bleijerveld (Directeur Expert Team Monuta) via 055 - 527 42 77 of het contactformulier op deze pagina. Het telefoonnummer is ook 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar voor het melden van een overlijden. 

Nederland telt ruim 115.000 veteranen. De erkenning en waardering voor militairen met de veteranenstatus groeit in Nederland.  Met de opening van de Nationale Veteranenbegraafplaats in 2020 gaat een langgekoesterde wens in vervulling: eindelijk een eigen laatste rustplaats omringd door kameraden Op deze prachtige plek op de Veluwe kunnen veteranen, en hun partner, worden begraven. Ook is er de mogelijkheid om een urn bij te zetten of de as uit te strooien op een speciaal strooiveld .

Veteranen kunnen eervol worden begraven op de Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen. Deze mooie en rustgevende plek midden op de Veluwe geeft nabestaanden de gelegenheid hun geliefden te herdenken. Het bijzondere aan de Nationale Veteranenbegraafplaats is dat niet alleen veteranen maar ook hun partner hier begraven mogen worden of uitgestrooid.

Nationale Veteranenbegraafplaats
Loenen

Expert Team Monuta is de beheerder van de Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen. Zij zijn voor deze taak gekozen vanwege de kennis van etiquette en protocol rondom militaire- en veteranenuitvaarten. Wilt u meer informatie over de veteranenbegraafplaats? U kunt hiervoor contact opnemen met Expert Team Monuta via het contactformulier onderaan deze pagina of via het telefoonnummer 055 - 527 42 77.

Afbeelding
Veteranen begraafplaats

Gedenksteen of
grafbedekking

Voor de graven op de begraafplaats is gekozen voor uniformiteit. Dit betekent dat alle graven worden gemarkeerd met een uniforme gedenksteen of grafbedekking. Deze gedenksteen wordt kosteloos aangeboden aan de veteraan door Stichting Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen. In een graf kan ook een urn worden bijgezet. Ook is het mogelijk de as uit te strooien op een speciaal strooiveld.

Mogelijkheden
afscheidsdienst

Op de Nationale Veteranenbegraafplaats in Loenen is ook een herdenkings- en educatiecentrum aanwezig. Het is mogelijk om in dit centrum een afscheidsdienst te houden in de speciaal hiervoor gebouwde aula. Deze aula biedt de mogelijkheid voor 80 tot 140 personen om de uitvaartdienst bij te wonen.

Afbeelding
Draagploeg luchtmobiele brigade

Draagploeg Veteranen
Luchtmobiele Brigade

In november 2022 werd de Draagploeg Veteranen Luchtmobiele Brigade opgericht, met als voornaamste doel het verzorgen van respectvolle uitvaarten voor luchtmobiele veteranen. Na een periode van training en operationeel worden in januari 2023, heeft de ploeg met succes uitvaarten geleid in 2024, waarbij zij nauw samenwerkten met het Expert Team van Monuta.

Wat deze ploeg uniek maakt binnen de krijgsmacht, is dat zij zowel (luchtmobiele) veteranen als actieve militairen verbindt. Met 35 leden van diverse rangen en leeftijden straalt de ploeg trots en kameraadschap uit, zelfs in het aangezicht van de dood.

Meer weten over
de mogelijkheden?

Ons team is er voor iedere uitvaart die anders is dan gebruikelijk, doordat protocol, ceremonieel of veel mediabelangstelling een belangrijke rol speelt. Maar ook wanneer een groot aantal gasten de uitvaart bezoeken. Dankzij onze samenwerking met partijen als defensie, politie, brandweer en gemeenten, kunnen wij alles vlot en adequaat organiseren. Ook zorgen we ervoor dat de nabestaanden één contactpersoon krijgen. We verzamelen alle vragen van de betrokken partijen, bundelen en verwerken deze. Zo ontzorgen we en leveren we maatwerk van het hoogste niveau.

Wilt u weten wat Expert Team Monuta voor u kan betekenen? U kunt direct contact met ons opnemen via het formulier.

Aanhef
CAPTCHA Deze vraag is bedoeld om spam op de website tegen te gaan.
4 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.