Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Veteranenuitvaart - veteranen Monuta

Veteranenuitvaart

Meer informatie

Wilt u meer informatie over een veteranenuitvaart? Neem dan contact op met Expert Team Monuta via 055 - 527 42 77 of het contactformulier op deze pagina. Het telefoonnummer is ook 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar voor het melden van een overlijden. 

Veteranen hebben een bijzondere status in Nederland. Ze hebben zich ingezet in dienst van de vrede en leverden zo een belangrijke bijdrage aan onze vrijheid en de welvaart van nu. Om hier recht aan te doen, bevat de veteranenuitvaart de bijzondere elementen die te maken hebben met dit verleden. 

Expert Team Monuta heeft alle kennis en deskundigheid voor het verzorgen van uitvaarten van militairen en veteranen. Wij zijn bekend met verschillende protocollen, ceremonieel en onderscheidingen. En daarbij staat erkenning en waardering voorop.

Veteranenuitvaart

Een veteranenuitvaart wordt precies zo opgezet als de nabestaanden willen of de veteraan zelf wilde. Zo kan op de rouwbrief een logo komen van het krijgsmachtonderdeel, het veteraneninsigne of de veteranenvereniging waarvan de overledene lid was. Ook kunnen de onderscheidingen in de juiste volgorde worden geplaatst en kunnen de aanwezige militairen en veteranen via een traditionele signaal taptoe een eregroet brengen. Ook kan ervoor worden gekozen om de kist te bedekken met de Nederlandse vlag en kan de veteranenvereniging waar de overledene lid van was een rol vervullen. 

Afbeelding
Veteranenuitvaart - veteranen Monuta

Veteranen
uitvaartwensenformulier

Om een veteranenuitvaart precies zo in te vullen dat deze past bij de overledene, is het belangrijk dat de nabestaanden van de veteraan weten welke keuzes zij moeten maken rondom de uitvaart. Speciaal voor mensen met een veteranenstatus is er daarom een veteranen uitvaartwensenformulier. Hierop kunnen tot in detail alle wensen worden genoteerd die te maken hebben met het bijzondere verleden van de veteraan. Download het formulier of neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

Een tastbare
herinnering

Bij iedere veteranenuitvaart ontvangen de nabestaanden een uniek Veteranen Herinneringsinsigne cadeau. Hiermee tonen wij als team ons respect en onze waardering voor het verleden van de veteraan. Het herinneringsinsigne is een beeldje van perspex, waarop de naam van de overledene en de geboorte- en overlijdensdatum kunnen worden gegraveerd. Voor de nabestaanden is dit een tastbare herinnering aan hun dierbare.

Veteranen hebben een bijzondere status in Nederland. De samenleving krijgt steeds meer waardering en respect voor de veteraan. Om recht te doen aan het bijzondere verleden van veteranen ontwikkelden we de Monuta Veteranenuitvaart.
Hans Bleijerveld
Afbeelding
Veteranen

Veteranenbegraafplaats
Loenen

Nederland telt ruim 115.000 veteranen. De erkenning en waardering voor militairen met de veteranenstatus groeit in Nederland. Speciaal hiervoor is er daarom in Loenen een veteranenbegraafplaats opgericht. Op deze prachtige plek op de veluwe kunnen veteranen, en hun partner, worden begraven. Ook is er de mogelijkheid om een urn bij te zetten of de as uit te strooien op een speciaal strooiveld. 

Meer informatie

Afbeelding
Draagploeg luchtmobiele brigade

Draagploeg Veteranen
Luchtmobiele Brigade

In november 2022 is de Draagploeg Veteranen Luchtmobiele Brigade opgericht met als doel respectvolle uitvaarten voor luchtmobiele veteranen te verzorgen. Na training en operationeel worden in januari 2023, heeft de draagploeg in 2024 waardig uitvaarten geleid, inclusief samenwerking met Expert Team Monuta.

Uniek in de krijgsmacht, verbindt de DVLMB zowel (luchtmobiele) veteranen als actieve militairen, met 35 leden van verschillende rangen en leeftijden, uitstralend trots en kameraadschap, zelfs tot in de dood.

Meer weten over
de mogelijkheden?

Ons team is er voor iedere uitvaart die anders is dan gebruikelijk, doordat protocol, ceremonieel of veel mediabelangstelling een belangrijke rol speelt. Maar ook wanneer een groot aantal gasten de uitvaart bezoeken. Dankzij onze samenwerking met partijen als defensie, politie, brandweer en gemeenten, kunnen wij alles vlot en adequaat organiseren. Ook zorgen we ervoor dat de nabestaanden één contactpersoon krijgen. We verzamelen alle vragen van de betrokken partijen, bundelen en verwerken deze. Zo ontzorgen we en leveren we maatwerk van het hoogste niveau.

Wilt u weten wat Expert Team Monuta voor u kan betekenen? U kunt direct contact met ons opnemen via het formulier hiernaast. 

Aanhef
CAPTCHA Deze vraag is bedoeld om spam op de website tegen te gaan.
8 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Veelgestelde vraag over een veteranenuitvaart

Veteranenuitvaart

Wat is een veteranenuitvaart?

Veteranen hebben een bijzondere status in Nederland. Ze hebben zich ingezet in dienst van de vrede en leverden zo een belangrijke bijdrage aan onze vrijheid. Om hier recht aan te doen, bevat de veteranenuitvaart de bijzondere elementen die te maken hebben met dit verleden. Expert Team Monuta heeft alle kennis en deskundigheid voor het verzorgen van uitvaarten van militairen en veteranen. Wij zijn bekend met verschillende protocollen, ceremonieel en onderscheidingen.