Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Koffietafel uitvaart

Koffietafel
uitvaart

Wat voor koffietafel wilt u?

Koffie met cake of toch liever een borrel met tapas? Tegenwoordig is er veel mogelijk bij een koffietafel na de uitvaart. Van traditioneel tot volledig out of the box. Neem alvast de tijd om uw uitvaartwensen in te vullen. En zorg dat uw nabestaanden straks van een koffietafel genieten zoals u dat zelf had bedacht. 

Na een uitvaart wordt er vaak een koffietafel georganiseerd. Dat is het moment om nog even na te praten met elkaar, herinneringen op te halen met de nabestaanden of steun te zoeken bij elkaar. Tijdens de koffietafel wordt er meestal een hapje en een drankje geserveerd. Vroeger was dat de traditionele koffie met cake en dat is nu ook nog regelmatig het geval. Maar tegenwoordig is er steeds meer mogelijk. Denk aan een high tea of een borrel met lekkere hapjes. We geven u alvast wat inspiratie en de opties bij een Monuta uitvaart.

Mogelijkheden
koffietafel

Koffie met cake na een uitvaart is een fijne traditie,  maar er is meer mogelijk. Voor elk budget en elke uitvaartwens hebben we opties die passen. Zo hebben we een lunch met soep, dikke boterhammen of wraps. Maar ook een duurzame lunch met biologische ingrediënten behoort tot de mogelijkheden. Is uw wens om het leven te vieren bij uw afscheid? Ook dat kan. Wat dacht u van een borrel met warme hapjes? Bekijk alvast eens onze cateringbrochure  voor het hele assortiment. 

Afbeelding
Koffietafel uitvaart

Nog meer inspiratie

Dit is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. We hebben nog een paar ideeën op een rij gezet.
•    Koffie met koek of verschillende soorten cake
•    Petit fours en bonbons
•    Lunch met soep en broodjes
•    High tea met allerlei lekkers
•    Lokale of regionale specialiteiten
•    Borrel met diverse warme hapjes
•    Biologische gerechten
•    Foodtruck op locatie 
 

Geschiedenis
van de koffietafel

De historie van de koffietafel met cake gaat ver terug. Afscheid nemen kostte mensen veel energie. Niet alleen vanwege het waken bij iemand die op sterven lag, of bij iemand die net was overleden. Maar ook omdat de uitvaart vaak een emotionele gebeurtenis was. Mensen zakten daarom vroeger weleens in elkaar of 'vielen bijna in het graf'. Om dat te voorkomen kregen ze wat te eten: iets met vet en suiker. De cake leek een goede oplossing te zijn.

Veel later,  in de tweede helft van de vorige eeuw, kozen meer mensen voor een crematie in plaats van een begrafenis. Omdat er nog niet zoveel crematoria in Nederland waren, moest men vaak verder reizen naar een uitvaart. Waar eerst veel lokale mensen samenkwamen tijdens een uitvaart en er dus ook vaak lokale lekkernijen werden geserveerd, kwamen nu meer mensen uit een groter gebied bij elkaar. Dat gaf ruimte aan de cake als gedeelde traditie die veel verder ging dan de lokale gebruiken. 

Afbeelding
Koffietafel uitvaart

Wat zijn uw uitvaartwensen?

Er is dus heel veel mogelijk als het gaat om catering bij een uitvaart. Weet u al of een traditionele koffietafel wilt? Of juist verschillende tapas op een plankje? Via onze Uitvaartwensen Module  kunt u alvast wat inspiratie opdoen en uw wensen voor eten en drinken bij uw afscheid invullen. 

Veelgestelde vragen over de koffietafel

Veelgestelde vragen catering

Hoelang duurt een koffietafel na een begrafenis?

Meestal duurt een koffie moment na een crematie of begrafenis ongeveer een uur. Het is ook mogelijk om dit moment in te korten of langer te laten duren. U kunt uw persoonlijke wensen afstemmen met de uitvaartverzorger.

Wat is een koffietafel na de uitvaart?

Na de uitvaartdienst is er tijd om even bij te praten tijdens de koffietafel. Dit is de catering na de afscheidsdienst. Vaak wordt hierbij gekozen voor een standaard koffietafel met koffie en cake. Maar tegenwoordig is er veel mogelijk. Van regionale lekkernijen tot een luxe bittergarnituur.