Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
urnen

Urnen

Wensen voor een urn opslaan

Leg direct vrijblijvend uw wensen rondom een urn of assieraad vast in Monuta Uitvaartwensen. 

Een urn is een speciale pot waar u de as van uw overleden dierbare in kunt bewaren. Als u kiest voor een crematie dan zijn er daarna meerdere mogelijkheden voor de asbestemming. De meest gekozen vorm van asbestemming is in een urn. Het is ook mogelijk de as te bewaren in een sierraad. 

Na de crematie kunt u de urn laten bijzetten op een begraafplaats of crematorium. Deze wordt dan geplaatst in een urnenmuur (ook wel columbarium genoemd) of begraven. Een columbarium is een muur met nissen waar de urn in geplaatst wordt. Het is ook mogelijk de urn mee naar huis te geven zodat u deze een persoonlijk plekje kunt geven in huis of in uw eigen tuin.

Verschillende soorten urnen

Er zijn verschillende soorten urnen in allerlei vormen en kleuren. Een urn kan ook bestaan uit verschillende soorten materialen zoals hout, glas, aluminium, metaal of bijvoorbeeld keramiek. 
Wilt u meer weten over de mogelijkheden of enkele voorbeelden zien? De Monuta uitvaartverzorger vertelt u graag meer over de mogelijkheden. In onze uitvaartcentra kunt u voorbeelden zien van bijzondere urnen. Zoek direct een uitvaartverzorger bij u in de buurt. 

Zoek
Afbeelding
bijzondere urnen

Bijzondere
urnen

U kunt kiezen voor een simpele urn maar het is ook mogelijk een speciale urn te laten maken door een kunstenaar. Op deze manier heeft u een unieke en persoonlijk vormgegeven urn. Het is ook mogelijk de as te verdelen over meerdere urnen of assieraden. In onze uitvaartcentra kunt u voorbeelden zien van bijzondere urnen.  De uitvaartverzorger bij u in de buurt vertelt u hier graag meer over. 

Ecologische
urn

Er bestaan ook duurzame urnen. Deze urnen zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal zodat ze goed opgaan in de natuur. Een ecologische urn wordt bijvoorbeeld gemaakt van plantenextracten, klei, zout, gerecycled karton of hout. Een biologisch afbreekbare urn is niet belastend voor de natuur en draagt bij aan een duurzame toekomst. Dit kan een mooie gedachte zijn.  Een andere vorm van een duurzame urn is een zee- of waterurn. Dit zijn urnen die oplosbaar zijn in water en kunnen gebruikt worden bij het te water laten van een urn op zee of in een rivier. 

Biologisch afbreekbare urn

Een biologisch afbreekbare urn is een speciaal soort urn die is ontworpen om op een milieuvriendelijke manier de as van een overledene te begraven of te verstrooien. Het concept achter biologisch afbreekbare urnen is om een alternatief te bieden voor traditionele urnen die meestal van niet-afbreekbare materialen zoals metaal, glas of keramiek zijn gemaakt.

Biologisch afbreekbare urnen zijn gemaakt van organische materialen die na verloop van tijd op natuurlijke wijze kunnen worden afgebroken door biologische processen. De exacte samenstelling van deze urnen kan variëren, maar veelvoorkomende materialen zijn onder andere gerecycled papier, hout, bamboe, zout, zand, plantaardige vezels en klei.

Het idee achter een biologisch afbreekbare urn is dat deze wordt begraven of verstrooid in de aarde, waardoor de urn geleidelijk wordt afgebroken en terugkeert naar de natuurlijke omgeving. Dit proces helpt de ecologische impact te verminderen die gepaard gaat met traditionele urnen die vele jaren kunnen blijven bestaan en mogelijk schadelijke stoffen in het milieu kunnen lekken.

Biologisch afbreekbare urnen zijn beschikbaar in verschillende vormen, maten en stijlen, vergelijkbaar met traditionele urnen. Sommige urnen zijn speciaal ontworpen voor begraving in de grond, terwijl andere geschikt zijn voor verstrooiing op land of in water. Er zijn zelfs biologisch afbreekbare urnen die specifiek zijn ontworpen voor het planten van een boom of het laten groeien van een herdenkingsplant.

Het gebruik van biologisch afbreekbare urnen kan een manier zijn om de laatste rustplaats van een dierbare op een meer milieuvriendelijke en duurzame manier te eren. Het is altijd belangrijk om te controleren of de biologisch afbreekbare urn voldoet aan de geldende voorschriften en vereisten voor begrafenis- of verstrooiingsplaatsen in uw regio.

Duo
urn

Soms kiezen mensen ervoor om ook na het overlijden verbonden te blijven met hun geliefde. Hierdoor is de duo urn ontstaan. Een duo urn is een urn met ruimte om de as van twee personen te bewaren. Er zijn verschillende soorten urnen waarbij dit kan. Onze uitvaartverzorger bij u in de buurt vertelt u hier graag meer over. 

Afbeelding
urn na crematie
Afbeelding van een duo urn

Kosten van
een urn

De kosten van een urn of assieraad kunnen sterk verschillen. Dit kan afhangen van de grootte maar ook van de materialen die gebruikt worden. De gemiddelde prijs voor een urn is tussen de € 300 en € 500. De uitvaartverzorger bij u in de buurt vertelt u graag meer over de mogelijkheden  en kosten.  Wij denken graag met u mee en helpen u een urn uit te zoeken die past bij uw wensen en budget.

Afbeelding
Wat kost een urn
Veelgestelde vragen over urnen

Urnen

Wat is een urn?

Een urn is een speciale pot waar u de as van uw overleden dierbare in kunt bewaren. Er zijn veel verschillende soorten urnen. Het is ook mogelijk de as te bewaren in een assieraad. 

Wat kost een urn?

De kosten van een urn of assieraad kunnen sterk verschillen. Dit kan afhangen van de grootte maar ook van de materialen die gebruikt worden. De gemiddelde prijs voor een urn is tussen de € 300 en € 500. De uitvaartverzorger bij u in de buurt vertelt u graag meer over de mogelijkheden  en kosten.  Wij denken graag met u mee en helpen u mee een urn uit te zoeken die past bij uw wensen en budget.

Waar kan ik een urn kopen?

U kunt een urn kopen via de uitvaartverzorger van Monuta bij u in de buurt. In het uitvaartcentrum kunt u voorbeeld urnen en assieraden bekijken. Neem voor meer informatie contact op met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Hoeveel as gaat er in een urn?

Dit verschilt per urn. Er zijn grote en kleine urnen. Het is ook mogelijk de as te verspreiden over meerdere urnen. 

Keurmerk uitvaartzorg