Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Rouwboeket

Rouwboeket

Wensen voor bloemen vastleggen

Leg direct uw uitvaartwensen vast voor rouwbloemen.

Rouwbloemen geven een mooie aankleding bij een uitvaart. Bijvoorbeeld als bedekking van een kist of om uit te delen tijdens de ceremonie. Vaak wordt een bloem op de kist gelegd bij het laatste afscheid.

U kunt een rouwboeket, rouwkrans, kistbedekking of een ander rouwstuk laten maken. Als de overledene een tuinliefhebber was, kunt u ook een rouwboeket maken van de eigen bloemen. Het kan ook mooi zijn om aan de gasten een bloem uit eigen tuin mee te geven.

Mogelijkheden rouwboeket

Er is veel mogelijk met een rouwboeket. U kunt de bloemen bestellen bij een bloemist of zelf een boeket samenstellen uit eigen tuin. Een bloemist kan verschillende rouwboeketten maken in verschillende stijlen. U kunt hier ook een persoonlijke noot aan toevoegen met bloemen uit eigen tuin. Zodra u het boeket uitgekozen heeft kunt u de bloemist vragen deze te bezorgen op de uitvaartlocatie. 

Rouwboeket bestellen

Op het moment dat Monuta voor u de uitvaart verzorgt regelen wij de bloemen voor u. De uitvaartverzorger kan u van te voren laten zien welke mogelijkheden er zijn voor rouwbloemen en zorgt ervoor dat de bloemen worden bezorgd op de uitvaartlocatie. 

Afbeelding
Rouwboeket en rouwbloemen

Rouwboeket op
de rouwkaart

Soms staat op de rouwkaart aangegeven wat de favoriete bloemen waren van de overledene. Het is altijd goed om rekening te houden met deze wensen. Het kan ook zijn dat op de rouwkaart is aangegeven dat er liever een donatie wordt gedaan aan het goede doel in plaats van bloemen.

Verschillende rouwbloemen en kosten

Rode rozen komen vaak voor. Ook witte, gele en champagnekleurige rozen zijn populair in een rouwboeket. Met Monuta Uitvaartwensen willen we u graag een indruk geven van de mogelijkheden van rouwstukken en de kosten. Alle prijzen zijn een indicatie.

Meest gekozen
rouwbloemen

  • Witte rozen
  • Rode rozen
  • Orchideeën
  • Veldbloemen
  • Zonnebloemen
  • Gerbera's
  • Anjers
  • Natuurboeket
  • Lelies 
Afbeelding
Rouwbloemen
Afbeelding
Rouwboeket

Betekenis
rouwbloemen

Aronskelk, Calla - de maagd MariaCamelia - schoonheid
Amaryllis - betoverende schoonheidJasmijn - vriendschap en naastenliefde
Witte chrysant - AllerzielenLelietje van dalen - Christus
Lotus - zuiverheidMadeliefje - reinheid, maagdelijkheid
Witte lelie - geestelijke reinheid en het Maria-symboolRoze roos - jij en ik
Witte en rode rozen - voor altijd samenTulp - ik bid voor je
Vergeet-mij-nietje - ware liefdeRode anjer - zuivere liefde
Zonnebloem - gerichtheid naar GodHeemstroos - tedere schoonheid
Kogel amarant - eeuwig durende liefdeRoze anjer - ik zal je nooit vergeten

 

 

Kleurrijke
rouwbloemen

Er is veel mogelijk rondom een rouwboeket. Bloemen kunnen een uitvaart ook kleurrijk maken door te kiezen voor verschillende kleuren en soorten bloemen. Bijvoorbeeld een prachtig veldboeket uit eigen tuin of een groot bloemstuk gemaakt van zonnebloemen.  Lees  meer inspiratie rondom bloemen in ons blog 'een kleurrijke uitvaart'. 

Afbeelding
Kleurrijke bloemen
Veelgestelde vragen over een rouwboeket

Rouwbloemen

Wat zijn de meest gekozen rouwbloemen?

Een vaak gekozen rouwbloem is de rode roos.  Ook witte, gele en champagnekleurige rozen zijn populair in een rouwboeket. Er is veel mogelijk voor een rouwboeket. U kunt ook een boeket samenstellen uit eigen tuin. 

Wat kost een rouwboeket?

De kosten voor een rouwboeket hangen af van uw wensen. Het is ook mogelijk om een mooi boeket te maken van bloemen uit uw eigen tuin. 

In Monuta Uitvaartwensen  kunt u meer mogelijkheden bekijken en een indicatie krijgen van de kosten. 

Wat gebeurt er met de bloemen na een begrafenis of crematie?

U bepaalt zelf wat er na afloop van de uitvaartplechtigheid gebeurt met de bloemen. U kunt ze bijvoorbeeld mee naar huis nemen. Na een begrafenis kunt u de bloemen ook op het graf laten liggen totdat ze zijn uitgebloeid. Veel crematoria hebben op het terrein een speciale plaats waar de bloemen worden neergelegd. Na verloop van tijd worden de bloemen door het crematorium opgeruimd.

Keurmerk uitvaartzorg