Uitvaartcentrum en andere locaties

U kiest zelf de locatie voor het afscheid en de bijeenkomst na de plechtigheid. Dit kan in een van de vele uitvaartcentra zijn. Maar dit hoeft niet. Graag zoeken wij met u een locatie die past. Een plek waar u het afscheid kunt vormgeven zoals u dat wilt.

Mogelijkheden uitvaartcentrum

De meeste uitvaartcentra bieden meerdere faciliteiten. Vaak kan de overledene hier worden opgebaard. Ook kan de dienst plaatsvinden in de aula van een uitvaartcentrum en is er mogelijkheid om te condoleren.

Opbaren in ons uitvaartcentrum

U kunt er voor kiezen om uw dierbare op te baren in een van onze uitvaartcentra. U kunt een afspraak maken om uw dierbare te bezoeken. Ook zijn er vaak 24-uurskamers. U krijgt een eigen sleutel, waardoor u op elk gewenst moment in het uitvaartcentrum kunt komen om uw overleden dierbare te bezoeken. Als u dat wenst, kunt u de ruimte aankleden met persoonlijke spullen om zo een huiselijke sfeer te creëren. Bij de rouwkamer vindt u een kitchenette en toiletvoorzieningen. Zo kunt u afscheid nemen zoals u dat wilt.

Thuis opbaren, een vertrouwde omgeving

U kunt er ook voor kiezen om uw dierbare thuis op te baren. U kunt dan de hele dag bij uw dierbare zijn. Monuta heeft een speciale koeling om de ruimte en het lichaam te koelen. Thuis opbaren kan niet altijd. Tijdens de laatste verzorging overleggen we met u wat mogelijk is.

Dienst en condoleance

U kunt de dienst laten plaatsvinden in de aula van het uitvaartcentrum. Vaak kunt u hier met een grote groep terecht. Maar ook bij kleinere gezelschappen kan de ruimte intiem worden gemaakt. U kunt gebruik maken van een muziekinstallatie, piano of orgel. Als u de dienst wilt terugluisteren, kunnen er cd opnames worden gemaakt. De condoleance vindt meestal plaats in de koffiekamer waar met catering vele mogelijkheden zijn. Denk bijvoorbeeld aan een favoriet gebakje van de overledene.

Andere locatie: kerk, restaurant of tuin

De uitvaartdienst kunt u houden op een door u zelf gekozen locatie. Hierbij kunt u denken aan een aula van een crematorium of een kerk. Maar er zijn ook verschillende bijzondere locaties mogelijk zoals een theater, restaurant of een tuin. Ook een andere plek die veel voor de overledene betekende is mogelijk. Zoals de sportclub, de schuur van een boerderij of een café.

Invulling plechtigheid

U kunt de dienst vormgeven volgens uw wensen en die van de overledene. U kunt muziek spelen en foto’s tonen via een beamer. Via toespraken kunt u vertellen over het leven van uw dierbare. Ook voorwerpen die veel hebben betekend kunnen de leidraad vormen, zoals een verzameling. Een bijeenkomst wordt intiemer door een kring te vormen. Bij een kleine bijeenkomst kan elke gast een anekdote vertellen. Of een voorwerp of muziekstuk meebrengen die een herinnering oproept. U kunt de plechtigheid vastleggen op dvd.

Na de uitvaart

Na de dienst willen nabestaanden vaak nog even met de gasten samen zijn. Om koffie te drinken, een broodje te eten of om te dineren. Dit kan in de koffiekamer van het uitvaartcentrum. Maar ook hier geldt dat andere locaties mogelijk zijn. Een restaurant, zalencentrum of zelfs bij u in huis. Als herinnering kunt u gasten een bidprent geven. U kunt ook denken aan een verzamelstuk. Of aan een bloem uit de tuin als de overledene daar vaak te vinden was.

Meer informatie

De uitvaartverzorger vertelt u graag wat de mogelijkheden zijn.

Zoek een uitvaartverzorger in uw buurt

Keuze locatie vastleggen

U kunt uw keuze voor de locatie vastleggen. Zo weten nabestaanden wat uw wens was.

Keuze locatie vastleggen