Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Uitvaartverzorger

Wat doet de
uitvaartverzorger

Meer informatie?

Wilt u weten wat onze uitvaartverzorgers voor u kunnen betekenen? Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan met een uitvaartverzorger bij u in de buurt of bel ons  op het gratis telefoonnummer 0800 023 05 50.

Als een dierbare is overleden, staat de wereld even stil. Toch moeten er veel beslissingen genomen worden. De uitvaartverzorger neemt samen met u de tijd hiervoor. Want niet alle keuzes hoeven op één dag gemaakt te worden.

Uitvaartverzorgers van Monuta

Na een overlijden komt een Monuta uitvaartverzorger naar u toe. Tijdens het eerste gesprek worden de belangrijkste zaken besproken. Zoals de opbaarlocatie, de keuze voor begraven of cremeren en de datum en tijd van de uitvaart. Vaak komt ook de condoleance, de rouwkaart en de eventuele rouwadvertentie aan bod. Wij zorgen er voor dat u tijdens deze dagen bij Monuta een vast aanspreekpunt heeft om u te ontzorgen en steunen. Doordat u dagelijks contact heeft met de uitvaartverzorger kunt u de tijd nemen om na te denken over de invulling van de uitvaart. Stap voor stap, van dag tot dag, wordt alles voorbereid. U bepaalt zelf hoe actief u hierin wilt zijn. U hoeft zich niet druk te maken over het aangeven van het overlijden bij de gemeente. Dit doet de uitvaartverzorger voor u.

Wat doet een
uitvaartverzorger?

De uitvaartverzorger van Monuta staat zowel voor, tijdens als na de uitvaart voor u klaar om u te helpen met alles wat er geregeld moet worden. Na het overlijden komt de uitvaartverzorger zo snel mogelijk bij u langs en zorgt voor de verzorging van de overledene. Vervolgens wordt de overledene thuis of in het uitvaartcentrum opgebaard. 

Samen met u gaat de uitvaartverzorger alle laatste wensen van de overledene langs en regelt een bijzonder afscheid. Ook het drukken en versturen van de rouwkaarten en het doen van aangifte van overlijden bij de gemeente hoort bij de taken van de uitvaartverzorger. 

Doordat u dagelijks contact heeft met de uitvaartverzorger kunt u de tijd nemen om na te denken over de invulling van de uitvaart. Stap voor stap, van dag tot dag, wordt alles voorbereid. U bepaalt zelf hoe actief u hierin wilt zijn.

Afbeelding
Uitvaartverzorger - Monuta

Afspraken met
de uitvaartverzorger

Aan de hand van het eerste gesprek krijgt u een draaiboek van de dag van de uitvaart. In dit draaiboek ziet u een duidelijk overzicht van de kosten en afspraken die u met elkaar gemaakt heeft. Speciale wensen kunt u altijd nog bespreken. Bijvoorbeeld een bijzondere kist, live muziek bij de uitvaart of speciaal vervoer. Het draaiboek voor de uitvaartplechtigheid kan in de daarop volgende dagen nog aangepast worden.

Uitvaartbegeleiding na de uitvaart

Ongeveer vier weken na de uitvaart neemt uw uitvaartverzorger nogmaals contact met u op. Om te horen hoe het met u gaat en om na te praten over het afscheid. Uw uitvaartverzorger kan u helpen met de tekst van de dankbetuigingen. Of bijvoorbeeld met het regelen van een grafmonument of bestemming voor de as. Wanneer u hulp wilt bij de rouwverwerking, kunt u dit ook aangeven. 

Afbeelding
Uitvaartverzorger

Uw uitvaartverzorger:
één vertrouwd gezicht

Bij Monuta weten we dat afscheid meer is dan alleen een uitvaart. Wij zorgen er daarom voor dat u één vast aanspreekpunt heeft. Eén vertrouwd gezicht, dat is één van onze vijf klantbeloften. Iemand die de tijd neemt, luistert en meedenkt. Iemand bij u uit de buurt die altijd rechtstreeks bereikbaar is voor al uw vragen. Dat geeft een vertrouwd gevoel. 

Veelgestelde vragen over uitvaartzorg

Uitvaartverzorger

Wat doet een uitvaartverzorger precies?

Een uitvaartverzorger regelt en verzorgt de complete uitvaart en adviseert de nabestaanden bij de vele beslissingen die zij in een relatief korte periode moeten nemen. De uitvaartverzorger vormt samen met de overige medewerkers van het uitvaartcentrum een team. Zij zorgen ervoor dat een uitvaart vlekkeloos verloopt, volgens de wensen van de overledene en de nabestaanden.

Ik wil graag werken in de uitvaartbranche

Er zijn specifieke opleidingen voor uitvaartverzorger of de verzorging van overledenen. Een van de opleidingsinstellingen is de Stivu in Den Haag. Maar een vakopleiding of ervaring in de uitvaartzorg is niet altijd nodig. Persoonlijke eigenschappen als een flexibele en dienstverlenende instelling zijn wel van belang. U moet bovendien kunnen omgaan met de emoties die dit werk met zich meebrengt. Meer informatie over werken bij Monuta of bekijk hier direct onze openstaande vacatures.

Hoe word je begrafenisondernemer?

Wilt u werken als uitvaartondernemer bij Monuta? Lees hier alles over onze franchiseformule en bekijk direct de openstaande vacatures.

Meer informatie

Keurmerk uitvaartzorg