Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
herinnering sterfdag herdenken

Sterfdag
herdenken

Wensen delen met uw dierbaren

Heeft u al eens nagedacht over uw wensen rondom herdenken? Sla direct vrijblijvend uw wensen op in Monuta Uitvaartwensen. 

De sterfdag is de dag waarop u uw dierbare bent verloren. Deze dag is voor nabestaanden vaak een emotionele en confronterende dag. Het kan daarom fijn zijn om op de sterfdag uw dierbare te herdenken. Door uw dierbare op een mooie manier te herdenken op de sterfdag kunt u van deze dag een dierbare dag maken.

Hoe kun je iemand
herdenken op de sterfdag?

Er zijn verschillende manieren om uw dierbare te herdenken op zijn of haar sterfdag. U bepaald hierbij zelf waarbij u zich prettig voelt. 

Tips voor herdenken tijdens de sterfdag van uw dierbare

  • Haal samen met familie en vrienden mooie herinneringen op
  • Bezoek het graf of de plek waar de as is uitgestrooid
  • Bezoek een plek die bijzonder was voor uw dierbare. Bijvoorbeeld het bos waar uw dierbare altijd graag wandelde of de plek waar uw dierbare geboren is of altijd gewoond heeft
  • Doe iets wat u altijd met uw dierbare samen deed. Ging u bijvoorbeeld altijd samen vissen met uw vader. Dan kan dit een mooi moment zijn om uw gezamenlijke hobby te beoefenen.

Iemand steunen op de sterfdag
van een dierbare

Heeft iemand in uw omgeving te maken met de sterfdag van een dierbare? Dan kan het een mooi gebaar zijn als u laat weten dat u aan hem of haar denkt. U kunt bijvoorbeeld een berichtje sturen of even bellen. U kunt ook een kaartje sturen op de sterfdag. Het is ook mogelijk een herinnering te laten maken voor de nabestaande. Zoals een knuffel of kussen gemaakt van de kleding van de overledene. Of een mooi sieraad waarin de naam of een bijzonder gedicht gegrafeerd staan.

Sterfdag herdenken
kaart

Jaarlijks wordt de sterfdag van een overleden dierbare herdacht. Vooral het eerste jaar na overlijden is een emotioneel moment voor de nabestaanden. Het kan een mooi gebaar zijn als u op deze dag een kaartje stuurt naar iemand die u kent die hiermee te maken heeft. Met dit kaartje laat u de nabestaande weten dat u aan hem of haar denkt en wenst ze sterkte.

Sterfdag herdenken tekst

Als u een kaartje stuurt naar een nabestaande op een sterfdag is het soms lastig om de juiste woorden te vinden. Hieronder geven wij u enkele voorbeeld teksten voor een kaart:

  • Ik denk aan je, veel sterkte!
  • Met dierbare herinneringen aan een bijzonder mens. Ik denk vandaag aan je.
  • Uit het oog maar niet uit het hart. Veel sterkte vandaag.


Sterfdag herdenken gedicht

U kunt in plaats van of samen met de tekst ook een gedicht op de kaart weergeven. Soms is een gedicht een mooie manier om uw gevoelens weer te geven.  Hieronder ziet u een voorbeeld van een mooi gedicht.

Afbeelding
Gedicht sterfdag herdenken
Veelgestelde vragen over het herdenken van een overleden dierbare

Sterfdag herdenken

Hoe steun ik iemand op de sterfdag van een dierbare?

Als u iemand uit uw omgeving kent die te maken heeft met de sterfdag van een dierbare wordt het altijd gewaardeerd als u laat blijken dat u aan ze denkt. Een kort berichtje of even bellen kan al fijn zijn. U kunt ook een kaartje sturen. Het gaat er niet om hoe groot of klein uw gebaar is. Voor de nabestaande is het fijn om te weten dat u aan ze denkt. 

Hoe herdenk je een sterfdag?

Een sterfdag kan een moment zijn waarop u uw dierbare herdenkt. Dit kunt u op verschillende manieren doen. Afhankelijk van waar u zich prettig bij voelt. U kunt bijvoorbeeld het graf of de plek waar de as uitgestrooid is bezoeken.

Wat zeg je als het iemand zijn sterfdag is?

Kent u iemand die te maken heeft met de sterfdag van een dierbare? Dan kan het fijn zijn om te laten weten dat u aan hem of haar denkt. U kunt bijvoorbeeld een kort berichtje sturen met de tekst: 'Ik denk vandaag aan je, veel sterkte'.  

Keurmerk uitvaartzorg