Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Facebook verwijderen overlijden

Facebook verwijderen
na overlijden

Monuta Nabestaandenzorg

Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart, en alle zaken daarna. Daarom heeft Monuta een compleet overzicht gemaakt van alles wat u moet doen nadat iemand is overleden. Met Monuta Zorgen Erna voorkomt u nare verrassingen en begint u zonder stress aan de lastige periode na het overlijden van een dierbare.

Meer over dit onderwerp

Veel mensen delen een groot deel van hun leven tal van foto’s en berichten op Facebook. Na het overlijden, kan het voor nabestaanden moeilijk zijn om het profiel van de overledene online te zien. Zij willen deze graag verwijderen, zodat ook anderen geen toegang meer hebben tot de foto’s, opmerkingen en andere berichten. Ook zijn er nabestaanden die vrienden en familie de mogelijkheid willen geven om de overledene te herdenken via Facebook.

Om het Facebook account te verwijderen of de herdenkingsstatus te activeren, helpt Monuta je graag.

Facebook verwijderen na overlijden

Er zijn een aantal manieren om een Facebook account van een overleden persoon te verwijderen. Als je het wachtwoord hebt is het erg simpel. Je logt in en verwijdert het profiel, zonder enig bewijs over te moeten leggen aan Facebook. Heb je het wachtwoord niet? Dan leggen we je zo uit wat je moet doen.

Voor overlijden je wensen vastleggen

Steeds meer mensen leggen hun uitvaartwensen vast, maar denken daarbij ook aan hun sociale media accounts. Zij geven via de accountinstellingen van Facebook zelf aan dat het profiel na overlijden verwijderd moet worden.

Na het overlijden dien je bewijs te sturen naar Facebook, zoals een overlijdensakte. Hierna wordt het account, inclusief alle foto’s, chatberichten en opmerkingen, definitief verwijderd.

Facebook account verwijderen zonder wachtwoord

Is het mogelijk iemands Facebook account te verwijderen na overlijden als ik het wachtwoord niet heb? Ja, maar dit neemt wat tijd in beslag. Facebook zal de account namelijk alleen verwijderen wanneer je alle stappen doorloopt en een overlijdensakte kan tonen. Je zult de volledige naam en het e-mailadres van de overledene moeten geven.

Het is mogelijk dat Facebook ook om verdere informatie vraagt, bijvoorbeeld of je een familielid bent van de overledene.

Afbeelding
Facebook verwijderen overlijden

De herdenkingsstatus op Facebook

Facebook biedt de mogelijkheid iemand die overleden is te eren via zijn of haar profiel. Zo kan iedereen foto’s, gedichten of anekdotes plaatsen. Het geeft veel mensen een fijn gevoel dat ze een plek hebben om de mooie herinneringen te delen.

Nabestaanden kunnen deze herdenkingsstatus activeren na het aanleveren van een bewijs van overlijden. Omdat dit lastig kan zijn, helpt Monuta je graag.

Het profiel van de overledene blijft bestaan, en ook alle gedeelde foto’s en berichten blijven online. Echter zal niemand de persoon tegenkomen bij de vriendensuggesties, en er zal geen herinnering aan de verjaardag zijn. Zo worden pijnlijke situaties voorkomen.

Een aantal ideeën om van het profiel een mooie herdenkingsplek te maken:

  • Plaats berichten waarin je vertelt hoe je de persoon hebt leren kennen, hoe leuk die ene vakantie samen was, welke grap hij/zij vaak vertelde, of hoe hij/zij je geïnspireerd heeft, om maar een paar voorbeelden te noemen. Indien gewenst kunnen anderen hierop reageren via de opmerkingen.
  • Deel foto’s van mooie momenten samen.
  • Kinderen kunnen een mooie tekening maken waarna je de foto hiervan deelt.
  • Schrijf een digitale brief aan de overledene.
  • Deel een YouTube video van zijn/haar favoriete liedje.

Vooraf vastleggen wat er met je Facebook account moet gebeuren na je overlijden

Zoals je ziet kan dit alles nogal ingewikkeld en tijdrovend zijn voor de nabestaanden. Daarom leggen steeds meer mensen op tijd vast wat er moet gebeuren met hun account. In je testament kun je bijvoorbeeld aangeven dat je zoon of dochter je wachtwoord krijgt zodat hij of zij je account kan verwijderen.

Wil je graag dat je profiel online blijft? Dan heb je de mogelijkheid dit in te stellen via je Facebook account. Zodra een nabestaande meldt dat je bent overleden, wordt de herdenkingsstatus geactiveerd.

Ook is het mogelijk in te stellen dat je account na overlijden wordt verwijderd. Niemand zal dan toegang hebben tot je foto’s, chatberichten en andere activiteiten op het sociale media platform. Monuta helpt je graag bij het vastleggen van je wensen.