Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Praktische nazorg

Hulp bij
rouwverwerking

Hulp bij rouwverwerking?

De uitvaartverzorger van Monuta staat voor u klaar tijdens en na de uitvaart voor praktische hulp en hulp bij rouwverwerking.  Het is ook mogelijk een blijvende herinnering te plaatsen op onze online Sterrenhemel.

Voor hulp bij rouwverwerking kunt u terecht bij onder andere de volgende organisaties. 

Landelijk steunpunt Rouw

Barchman Wuytierslaan 89 
3819 AB Amersfoort 

Informatie-/advieslijn: (033) - 4616896 
Telefonisch spreekuur: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 12.00 uur
info@landelijksteunpuntrouw.nl 
www.landelijksteunpuntrouw.nl

Afbeelding
Social media accounts

Rouwmeter

Om inzicht te krijgen in hoeverre u een verlies hebt verwerkt, vindt u op www.rouw.nl een ‘rouwmeter'. Vul hierin uw basisgegevens, zoals leeftijd, relatie, opleiding, geslacht over uzelf en de overledene in en er verschijnt een lange lijst met vragen. Hiermee wordt gepeild wat het verlies voor uw leven betekent. Er komt een score uit; een percentage dat aangeeft hoe ver u bent met de rouwverwerking. Is de score hoog, dan krijgt u het advies om hulp te zoeken bij de rouwverwerking.

Fonds
Psychische Gezondheid

Stationsplein 125 
3818 LE Amersfoort

Fonds Psychische Gezondheid heeft een brochure gemaakt over rouw. Hierin kunt u meer achtergrondinformatie vinden over begeleiding bij rouwverwerking en over rouw bij kinderen of na suïcide. U kunt de brochure gratis downloaden (in PDF).

Afbeelding
Monuta Nazorgservice
Afbeelding
Overleden baby

MIND
Korrelatie

De hulplijn van MIND Korrelatie is dagelijks bereikbaar voor vragen over rouw of rouwverwerking begeleiding. De psychologen en maatschappelijk werkers van MIND Korrelatie geven gratis advies en hulp aan iedereen. Dat kan anoniem, zowel telefonisch als via de mail of chat. MIND Korrelatie is bereikbaar op werkdagen van 9.00 -18.00 uur via telefoonnummer 0900 - 1450 (€ 0,15 p/m). Mailen en chatten kan ook via mindkorrelatie.nl

Stichting
Achter de Regenboog

Deze stichting richt zich op begeleiding bij rouwverwerking van kinderen en jongeren.
www.achterderegenboog.nl

Veelgestelde vragen over hulp bij rouwverwerking

Hulp bij rouwverwerking

Wanneer moet ik hulp zoeken bij rouwverwerking?

Rouwverwerking is voor iedereen anders. U bepaalt zelf waar u behoefte aan heeft. Vindt u dit lastig inschatten? Op www.rouw.nl vindt u een ‘rouwmeter’. Vul hier uw basisgegevens in en die van de overledene en er verschijnt een lange lijst met vragen. Hiermee wordt gepeild wat het verlies voor uw leven betekent. Er komt een score uit; een percentage dat aangeeft hoe ver u bent met de rouwverwerking. Is de score hoog, dan krijgt u het advies om hulp te zoeken bij de rouwverwerking.

Wat voor hulp is er bij rouwverwerking?

U kunt op verschillende manieren hulp krijgen bij rouwverwerking. De hulplijn van MIND Korrelatie is dagelijks bereikbaar voor vragen over rouw of rouwverwerking begeleiding. De psychologen en maatschappelijk werkers van MIND Korrelatie geven gratis advies en hulp aan iedereen. Dat kan anoniem, zowel telefonisch als via de mail of chat. MIND Korrelatie is bereikbaar op werkdagen van 9.00 -18.00 uur via telefoonnummer 0900 - 1450 (€ 0,15 p/m). Mailen en chatten kan ook via www.mindkorrelatie.nl.

Fonds Psychische Gezondheid heeft een brochure gemaakt over rouw. Hierin kunt u meer achtergrondinformatie vinden over begeleiding bij rouwverwerking en over rouw bij kinderen of na suïcide.

Stichting Achter de Regenboog richt zich op begeleiding bij rouwverwerking van kinderen en jongeren. U kunt hen bereiken op www.achterderegenboog.nl.

Uiteraard staat ook de uitvaartverzorger van Monuta voor u klaar tijdens en na de uitvaart voor praktische hulp en hulp bij rouwverwerking. Het is ook mogelijk uw verhaal te delen of met lotgenoten te praten op Wie troost mij.

Welke boeken zijn er over rouwverwerking?

Er zijn veel boeken geschreven over rouwverwerking. Welk boek bij u past is een persoonlijke keuze. We benoemen een aantal populaire boeken om u op weg te helpen.  'Je bent jong en je rouwt wat’ van Lisanne van Sadelhoff, ‘Moederhart vol rouw en liefde’ van Elsbeth Kuysters en 'Over rouw' van Elisabeth Kübler-Ross en David Kessler.

Keurmerk uitvaartzorg