Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Praktische nazorg

Hulp bij
rouwverwerking

Hulp bij rouwverwerking?

De uitvaartverzorger van Monuta staat voor u klaar tijdens en na de uitvaart voor praktische hulp en hulp bij rouwverwerking.  Het is ook mogelijk uw verhaal te delen of met lotgenoten te praten op  Wie troost mij. 

Voor hulp bij rouwverwerking kunt u terecht bij onder andere de volgende organisaties. 

Landelijk steunpunt Rouw

Barchman Wuytierslaan 89 
3819 AB Amersfoort 

Informatie-/advieslijn: (033) - 4616896 
Telefonisch spreekuur: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 12.00 uur
info@landelijksteunpuntrouw.nl 
www.landelijksteunpuntrouw.nl

Afbeelding
Social media accounts

Rouwmeter

Om inzicht te krijgen in hoeverre u een verlies hebt verwerkt, vindt u op www.rouw.nl een ‘rouwmeter'. Vul hierin uw basisgegevens, zoals leeftijd, relatie, opleiding, geslacht over uzelf en de overledene in en er verschijnt een lange lijst met vragen. Hiermee wordt gepeild wat het verlies voor uw leven betekent. Er komt een score uit; een percentage dat aangeeft hoe ver u bent met de rouwverwerking. Is de score hoog, dan krijgt u het advies om hulp te zoeken bij de rouwverwerking.

Fonds
Psychische Gezondheid

Stationsplein 125 
3818 LE Amersfoort

Fonds Psychische Gezondheid heeft een brochure gemaakt over rouw. Hierin kunt u meer achtergrondinformatie vinden over begeleiding bij rouwverwerking en over rouw bij kinderen of na suïcide. U kunt de brochure gratis downloaden (in PDF).

Afbeelding
Monuta Nazorgservice
Afbeelding
Overleden baby

MIND
Korrelatie

De hulplijn van MIND Korrelatie is dagelijks bereikbaar voor vragen over rouw of rouwverwerking begeleiding. De psychologen en maatschappelijk werkers van MIND Korrelatie geven gratis advies en hulp aan iedereen. Dat kan anoniem, zowel telefonisch als via de mail of chat. MIND Korrelatie is bereikbaar op werkdagen van 9.00 -18.00 uur via telefoonnummer 0900 - 1450 (€ 0,15 p/m). Mailen en chatten kan ook via mindkorrelatie.nl

Stichting
Achter de Regenboog

Deze stichting richt zich op begeleiding bij rouwverwerking van kinderen en jongeren.
www.achterderegenboog.nl

Keurmerk uitvaartzorg