Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Praktische nazorg

Rouwverwerking

Meer informatie of praten over rouwverwerking?

Het is mogelijk te praten met lotgenoten op ons nabestaandenplatform Wie troost mij. Of neem direct contact op voor hulp bij rouwverwerking met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.  

Op het moment dat u een dierbare verliest, staat de tijd even stil. Maar langzamerhand moet het verdriet over het verlies een plek krijgen in uw hoofd en in uw leven. Deze overgang van uw oude leven met uw dierbare naar een nieuw leven zonder hem of haar noemen we rouwen. Rouwverwerking is voor iedereen anders.

Rouwverwerking is persoonlijk

Een ding is zeker: rouwverwerking kost tijd. En die tijd moet u nemen. De omgeving verwacht vaak dat de rouwperiode na een half jaar wel voorbij is. Maar dat is niet bij iedereen het geval. Het rouwproces verschilt per persoon en kost over het algemeen enkele jaren waarin u door rouwverwerkingsfases gaat en heen en weer slingert tussen verliestaken en hersteltaken. Pas als het verlies een plaats heeft gekregen en u aan iemand kunt terugdenken zonder daar bedroefd van te worden, kunt u zeggen dat u het overlijden van een dierbare een plek heeft gegeven.

Rouwverwerking op
verschillende manieren

Er zijn verschillende manieren waarop u kunt om gaan met rouw, vaak hangt dit ook af van het verlies wat u heeft meegemaakt. Het verlies van een kind kunt u totaal anders ervaren dan het verlies van een partner. Graag geven we u op deze pagina's wat meer informatie over onderwerpen rondom verlies en rouwverwerking. Wij hopen dat dit voor u een steun is in het rouwproces.

Wilt u graag uw ervaringen of vragen over rouwverwerking delen? Kijk dan ook eens op wietroostmij.nl. Op dit forum kunt u met andere nabestaanden praten over het verlies wat u heeft meegemaakt. Ook kunt u tips en ervaringen met elkaar delen.

Afbeelding
Overleden baby
Afbeelding
Foto van opa die hulp krijgt met bediening van ipad

Tips hoe u om
kunt gaan met rouw

Een verlies verwerken is makkelijker gezegd dan gedaan. En wat bedoelen ze eigenlijk met het verdriet ‘een plekje geven’? Ieder mens doet dit op zijn of haar eigen manier. Wat voor de een bemoedigende woorden zijn, zal de ander misschien verkeerd opvatten. Op ons online platform Wie troost Mij geven we u vijf tips die u kunnen helpen bij de rouwverwerking. 

Keurmerk uitvaartzorg