Rouwverwerking

Rouwen gaat niet vanzelf. Daar moet u iets mee. Het verdriet over het verlies van een dierbare moet een plek krijgen in uw hoofd en in uw leven. Rouwverwerking is voor iedereen anders. Voor sommigen houdt het leven bijna op bij de dood van een kind of partner. Komt u er echt niet meer uit, dan kunt u hulp zoeken.

Rouwverwerking is persoonlijk

Een ding is zeker: rouwverwerking kost tijd. En die tijd moet u nemen. Op de één of andere manier verwachten mensen dat de rouwperiode na een half jaar wel voorbij is. Maar dat is niet bij iedereen het geval. Welke fases van rouwverwerking u doorgaat en in welke volgorde verschilt per persoon. Over het algemeen kost rouwverwerking enkele jaren en gaat een nabestaanden door rouwverwerking fases. Pas als het verlies een plaats heeft gekregen en u aan iemand kunt terugdenken zonder daar bedroefd van te worden, kunt u zeggen dat u iemands dood een plek heeft gegeven.

Rouwverwerking op verschillende manieren

Er zijn verschillende manieren waarop u kunt om gaan met rouw, vaak hangt dit ook af van het verlies wat u heeft meegemaakt. Het verlies van een kind is iets anders dan het verlies van een partner. Graag geven we u op deze pagina's wat meer informatie over onderwerpen rondom verlies en rouwverwerking. Wij hopen dat dit voor u een steun is in het rouwproces.

Wilt u graag uw ervaringen of vragen over rouwverwerking delen? Kijk dan ook eens op wietroostmij.nl. Op dit forum kunt u met andere nabestaanden praten over het verlies wat u heeft meegemaakt en ervaringen met elkaar delen.