ballon

Als uw kindje levenloos wordt geboren

Kinderuitvaart regelen

Het verlies van een kind is waarschijnlijk de meest verdrietige gebeurtenis van uw leven. Wij helpen u graag verder bij de uitvaart en het afscheid nemen.

Als uw kindje levenloos wordt geboren

U hebt er zo lang naar uitgekeken tijdens de zwangerschap, al die maanden leefde u toe naar dit moment. En dan gebeurt het meest vreselijke wat u zich maar kunt voorstellen. Het gaat mis en uw kindje wordt levenloos geboren. Een heel dubbel gevoel, waarbij u heen en weer wordt geslingerd tussen emoties. Ineens wordt een geboorte afscheid nemen en moet u een uitvaart regelen voor uw kind.

U voelt de verwondering over de schoonheid van dat pas geboren mensje, uw kind. U houdt het kwetsbare lijfje voor het eerst in uw armen en ziet de kleine handjes, voetjes, oortjes, het zachte haar. Als vanzelf voelt u een sterke band met dit kleine mensje. Het lijkt wel alsof uw kind slaapt en het is moeilijk te geloven dat dit mensje niet leeft. Een heel moeilijk moment. U maakt kennis met uw kind, maar moet er ook meteen afscheid van nemen.

Als een kind komt te overlijden

Als uw zoon of dochter komt te overlijden, staat de wereld stil. Het is belangrijk dat u goed afscheid neemt van uw kind. Maar dat geldt ook voor andere betrokkenen. Zijn er meer kinderen in uw gezin, dan is het ook belangrijk dat zij afscheid kunnen nemen van hun broertje of zusje. Want zij hebben ook uitgekeken naar de geboorte. Wees niet bang dat kinderen dit verdriet niet aankunnen. Wees eerlijk en verzwijg niets. Kinderen voelen dit soort dingen vaak goed aan en doseren hun verdriet. Het ene moment huilen ze om hun broertje of zusje, het andere moment zullen ze weer rustig spelen.

Ook oma, opa en andere familieleden en sommige vrienden die dicht bij u staan willen misschien graag afscheid nemen. Door iedereen erbij te betrekken maakt u het ook makkelijker om later over uw kind te kunnen praten.

Hulp bij een kinderuitvaart regelen?

Monuta kan u altijd adviseren als het om het regelen van een kinderuitvaart gaat. Wij zijn 24 uur per dag voor u bereikbaar via het telefoonnummer 0800 - 023 05 50.