Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Kind overleden

Kind
overleden

Hulp bij een kinderuitvaart regelen?

Monuta kan u altijd adviseren als het om het regelen van een kinderuitvaart gaat. Wij zijn 24 uur per dag voor u bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800 - 023 05 50. U kunt ook vrijblijvend een gesprek aanvragen met een uitvaartverzorger bij u uit de buurt.

Het wordt vaak gezegd dat er niets erger in het leven is dan het verliezen van een kind. Het is onnatuurlijk als ouders hun kind overleven. Toch worden sommige mensen hier helaas wel mee geconfronteerd. Wij helpen u graag verder bij de uitvaart en het afscheid nemen.

Afscheid nemen van uw overleden kind

Het is belangrijk dat u goed afscheid neemt van uw overleden kind. Maar dat geldt ook voor andere betrokkenen. Zijn er meer kinderen in het gezin, dan is het belangrijk dat ook zij afscheid kunnen nemen van hun broertje of zusje.  Wees niet bang dat kinderen dit verdriet niet aankunnen. Wees eerlijk en verzwijg niets. Kinderen voelen dit soort dingen vaak goed aan en doseren hun verdriet. Het ene moment huilen ze om hun broertje of zusje, het andere moment zullen ze weer rustig spelen.

Ook oma, opa en andere familieleden en soms ook vrienden die dichtbij u staan willen misschien graag afscheid nemen. Door iedereen erbij te betrekken, maakt u het uzelf ook makkelijker om later over uw kind te kunnen praten.

Bewaar de spulletjes
van uw overleden kind

Vaak krijgt u na verloop van tijd de behoefte om spulletjes van uw kind aan te raken of ernaar te kijken. We adviseren dan ook altijd om zoveel mogelijk te bewaren. Maak bijvoorbeeld een mooi bewaarkistje waarin u kleertjes, speelgoed of een lievelingsknuffel bewaart. Ook kan het fijn zijn om een lokje haar te bewaren. Deze voorwerpen geven u een mooie herinnering en zijn een bewijs dat uw kindje echt heeft bestaan. 

Afbeelding
Overleden kind
Keurmerk uitvaartzorg