Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Monuta uitvaartfonds

Uitvaartfonds

Uitvaartfonds aanvragen

Wilt u meer informatie over het reserveren van geld voor uw uitvaart of direct het Uitvaartfonds aanvragen? U kunt ons bereiken op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur via telefoonnummer 0800 – 022 22 92 (gratis).

Heeft u geen uitvaartverzekering? Of dekt uw verzekering niet al uw wensen? U kunt geld reserveren via het Monuta Uitvaartfonds. Zo bouwt u eenvoudig een bedrag op dat beschikbaar is voor uw uitvaart.

Voordelen Monuta uitvaartfonds

  • Het Monuta Uitvaartfonds is voor iedereen, ongeacht leeftijd of gezondheid.
  • Wanneer u stort in het Uitvaartfonds, krijgt u geen gezondheidsvragen.
  • Het gereserveerde bedrag staat vast tot overlijden en is dan beschikbaar voor uitvaartkosten.
  • Het gereserveerde bedrag wordt gegarandeerd aan uw uitvaart besteed.
  • U laat uw nabestaanden niet met onverwachte kosten achter.
  • Tussentijds storten is mogelijk.
  • U ontvangt een jaarlijkse bijschrijving van rente over het gestorte bedrag. De huidige rente bedraagt 2,868%.

Goed geregeld met
het uitvaartfonds

Wanneer u geld opzij zet en reserveert voor uw uitvaart via het Monuta Uitvaartfonds, weet u zeker dat dit bedrag aan de uitvaartkosten wordt besteed. Er vindt namelijk geen uitkering in geld plaats. Hiermee ontzorgt u uw nabestaanden. Heeft u al een uitvaartverzekering maar dekt deze niet al uw uitvaartwensen? En kunt u de verzekering misschien niet meer verhogen vanwege uw leeftijd of gezondheid? Het Monuta Uitvaartfonds is voor iedere leeftijd en hierbij hoeft u geen gezondheidsvragen te beantwoorden. Het inleggen van eigen geld in het Monuta Uitvaartfonds kan dan een oplossing zijn.

Monuta Uitvaartfonds aanvragen en storten

Wilt u een storting doen in het Monuta Uitvaartfonds? U kunt het Monuta Uitvaartfonds aanvragen via ons telefoonnummer 0800 – 022 22 92 (gratis). Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur. 

Welk bedrag storten
in het uitvaartfonds?

De kosten van een uitvaart zijn voor iedereen verschillend en afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Met de uitvaartkostenmeter berekent u eenvoudig de kosten van een uitvaart op basis van uw uitvaartwensen. U kunt uw uitvaartwensen ook online vrijblijvend vastleggen in Monuta Uitvaartwensen

Bedrag storten uitvaartfonds

U bepaalt zelf welk bedrag u wilt reserveren of wanneer u geld stort. Wel moet de eerste storting minimaal € 1.000 zijn. Bijstorten kan daarna met bedragen van € 500 of hoger. U ontvangt na iedere storting een bewijs van inschrijving van het Monuta Uitvaartfonds. Bewaar deze bij uw verzekeringspapieren. Zo weten uw nabestaanden welk bedrag u heeft gereserveerd voor uw uitvaart.

Afbeelding
Uitvaartfonds

Waarom het Monuta
uitvaartfonds?

Met het Monuta Uitvaartfonds weet u zeker dat het bedrag dat u stort aan uw uitvaart wordt besteed en dat u uw nabestaanden niet met onverwachte kosten achter laat. Er is een groot verschil tussen geld storten in het Monuta Uitvaartfonds en een spaarrekening voor uw uitvaart. Wanneer u geld spaart via een bankrekening, kan het gespaarde bedrag tussentijds aan een ander doel worden uitgegeven. Ook wordt een (spaar)rekening na een overlijden tijdelijk bevroren. Hierdoor is het voor uw nabestaanden lastiger om de uitvaartnota te betalen. Als u geld reserveert voor uw uitvaart via het Monuta Uitvaartfonds is dit niet het geval. Uw nabestaanden kunnen een kopie van de uitvaartnota rechtstreeks aan Monuta sturen. De uitvaartnota wordt dan direct betaald met het geld uit het Uitvaartfonds.

Monuta Uitvaartfonds ontzorgt

Na een overlijden van een dierbare komt er veel op de nabestaanden af. In een emotionele periode moet ook in korte tijd de uitvaart worden geregeld. Onze ervaren uitvaartverzorgers willen de nabestaanden graag ontzorgen door de praktische zaken uit handen te nemen. Wanneer u een bedrag heeft gereserveerd in het Monuta Uitvaartfonds, hoeven de nabestaanden niet eerst de uitvaartnota zelf te betalen maar wordt deze direct uit het Monuta Uitvaartfonds betaald.

Voorwaarden
Monuta Uitvaartfonds

Veelgestelde vragen over het Uitvaartfonds

Uitvaartfonds

Wat als er geld overblijft in het Uitvaartfonds?

Blijft er nog geld over nadat de kosten van de uitvaart zijn betaald? Van het gespaarde bedrag wordt tot maximaal 10% aan de nabestaanden uitbetaald, met een maximum van € 500. Blijft er daarna nog een bedrag over, dan kan het geld bijvoorbeeld besteed worden aan een mooi herinneringsproduct. Het overgebleven bedrag kan ook worden besteed aan jaarlijks verse bloemen  op het graf. Is er dan nog geld over, dan kan dit resterend bedrag ook worden gebruikt voor de uitvaart van uw erfgenamen. Zo weet u zeker dat het door u gespaarde bedrag echt altijd wordt uitgegeven aan een uitvaart.

Hoe wordt de rente bepaald?

U kunt eenmalig of vaker een bedrag storten. De rente over uw storting wordt maandelijks vastgesteld. Het Monuta Uitvaartfonds schrijft elk jaar rente bij over het bedrag dat is gestort. Stort u na de eerste storting een extra bedrag, dan ontvangt u over dit gestorte bedrag de rente die op dat moment geldt. Om de hoogte van de rente te bepalen gebruiken wij de gegevens van de EIOPA (European Insurance and Occupational Pensions Autority). 

Moet ik het bedrag opgeven op mijn belastingaangifte?

De hoogte van het bedrag in uw Uitvaartfonds valt in box 3 (inkomen uit sparen en beleggen). Dit betekent dat u dit bedrag samen met uw vermogen uit spaar- en beleggingsrekeningen opgeeft in uw belastingaangifte. Er geldt wel een heffingsvrije grens. Is uw vermogen niet hoger dan deze heffingsvrije grens, dan hoeft u geen belasting te betalen in box 3. Als uw vermogen wel hoger is, dan betaalt u belasting over het deel wat daarboven valt. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Belastingdienst.

Wat zijn de voorwaarden van het Monuta Uitvaartfonds?

Het Monuta Uitvaartfonds is persoonsgebonden. Wilt u voor meerdere personen een bedrag voor de uitvaart reserveren? Dan kunt u per persoon een bedrag storten. Een storting in het Monuta Uitvaartfonds is altijd onherroepelijk en kan daardoor niet worden afgekocht. Ook valt een storting in het Monuta Uitvaartfonds niet onder het depositogarantiestelsel. Bekijk alle voorwaarden.

Keurmerk uitvaartzorg