Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Header vrouw draagt kist naar begraafplaats

Begrafenispolis

Bereken uw premie

Vul uw geboortedatum in en bereken uw premie. 

Wat is een
begrafenispolis?

Met een begrafenispolis verzekert u zich voor de kosten van een uitvaart. Een begrafenispolis van Monuta bestaat uit een vrij te besteden bedrag voor al uw uitvaartwensen en de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger. Als u kiest voor een begrafenispolis van Monuta, neemt u nabestaanden zorgen uit handen.

Wat kost een
begrafenispolis?

De kosten een begrafenispolis zijn afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere de hoogte van het verzekerd bedrag, de looptijd van de verzekering en de leeftijd van de verzekerde spelen hierin een rol. Wanneer u op 30-jarige leeftijd een begrafenispolis van € 9.000 afsluit, betaalt u ongeveer € 12 aan premie. Hoe jonger u afsluit, hoe lager uw premie.

Welk verzekerd bedrag bij u past is sterk afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Er zijn namelijk veel mogelijkheden om een uitvaart samen te stellen. Waar de een kiest voor uitbundig, kiest de ander voor intiem. Een gemiddelde uitvaart kost vaak tussen de € 7.000 en € 11.500

Wilt u weten hoeveel een begrafenis naar uw wens kost? Als u de uitvaartkostenmeter doorloopt, krijgt u een schatting van de kosten van een uitvaart naar uw wens.

Een begrafenis is over het algemeen duurder dan een crematie. Dit komt door de grote verschillen in grafkosten per begraafplaats in Nederland. Wilt u weten wat de grafkosten bij u in de buurt zijn? Bekijk dan de grafkostenmeter.

Afbeelding
plechtigheid op de begraafplaats

Waarom een
begrafenispolis?

Met een begrafenispolis kunt u zich nu al voorbereiden op de financiële gevolgen van uw overlijden. De kosten van een uitvaart lopen al gauw op en met een begrafenispolis zorgt u ervoor dat u nabestaanden zorgen uit handen neemt, omdat de kosten al gedekt zijn.

Of u een verzekering voor uw begrafenis nodig heeft, is afhankelijk van uw financiële situatie. Als u onvoldoende spaargeld heeft om een begrafenis te betalen, biedt een begrafenispolis zekerheid voor nabestaanden. Maar ook als u wel genoeg spaargeld heeft, kan een begrafenispolis interessant zijn. Op deze manier kunt u uw eigen wensen alvast vastleggen en hoeven nabestaanden zich geen zorgen te maken over de financiële afwikkeling van de uitvaartnota.

Verschillende soorten
begrafenispolissen

Er zijn verschillende soorten begrafenispolissen, waarvan onderstaande drie het meest voorkomen:

  • Natura polis, een pakket aan producten en diensten die worden uitgekeerd aan uw nabestaanden wanneer u komt te overlijden;
  • Kapitaal polis, een verzekerd geldbedrag dat wordt uitgekeerd aan uw nabestaanden wanneer u komt te overlijden;
  • Combinatie polis, een combinatie van zowel producten en diensten als een geldbedrag dat wordt uitgekeerd wanneer komt te overlijden.

De begrafenispolis van Monuta is een combinatie polis. De diensten van de Monuta uitvaartverzorger vallen onder het natura-gedeelte van de polis. Het vrij te besteden bedrag is het kapitaalgedeelte van de polis en kan worden gebruikt voor persoonlijke wensen.

Afbeelding
Uitvaartverzorger

De begrafenispolis
van Monuta

Een begrafenispolis noemen wij ook wel een uitvaartverzekering. Monuta heeft een verzekering die bestaat uit een vrij te besteden bedrag en de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger. Hierdoor weet u zeker dat er altijd een uitvaartverzorger voor u en uw nabestaanden klaar staat om zorgen uit handen te nemen. Het vrij te besteden bedrag kunnen uw nabestaanden gebruiken om de uitvaart naar uw wensen samen te stellen. Zij kiezen zelf waar het bedrag aan uitgegeven wordt, bijvoorbeeld de laatste verzorging, een kist, een grafmonument of de hoeveelheid bloemen.

Begrafenispolis
afsluiten?

Wilt u een begrafenispolis afsluiten? Vul uw geboortedatum in en bereken uw premie.

Bereken

Voordelen van
een begrafenispolis

  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  • Gratis uw uitvaartwensen vastleggen
  • Altijd een uitvaartverzorger in de buurt
Veelgestelde vragen Begrafenispolis

FAQ verzekeringen / begrafenisverzekering

Zijn mijn kinderen gratis meeverzekerd?

U kunt uw kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekeren op uw eigen polis bij Monuta. U kunt de gegevens van uw zoon of dochter doorgeven via Mijn Monuta. Als u de gegevens heeft doorgegeven is uw zoon of dochter direct tot 18-jarige leeftijd verzekerd. Op moment van overlijden van het kind moet de looptijd van de polis van de ouders minstens drie maanden zijn. 

Ben ik direct verzekerd?

Wanneer u de uitvaartverzekering heeft aangevraagd, bent u direct vanaf ingangsdatum en na de betaling van de eerste premie verzekerd. Als u de verzekering online afsluit, dan gaat de verzekering zo snel mogelijk in. 

Heb ik nog bedenktijd na het afsluiten van een begrafenisverzekering?

Na het afsluiten van een nieuwe verzekering heeft u, na ontvangst van uw nieuwe polis, 30 dagen bedenktijd. Wanneer u akkoord gaat met uw nieuwe verzekering dan hoeft u niets te doen. Wanneer u afziet van de aangevraagde polis, dan kunt u deze binnen 30 dagen retour sturen naar Monuta. Graag horen wij dan ook van u wat de reden is van de annulering.

Kan ik ook kiezen voor cremeren wanneer ik een begrafenisverzekering afsluit?

De begrafenisverzekering van Monuta wordt ook wel een uitvaartverzekering genoemd. Met deze verzekering kunt u later kiezen voor zowel begraven als cremeren. Wanneer uw wens voor begraven in de loop der jaren verandert, dan hoeft u dus geen andere verzekering af te sluiten.

Is er een minimum en maximum leeftijd voor een begrafenisverzekering?

De minimale leeftijd om een begrafenisverzekering af te sluiten is 18 jaar. Kinderen kunnen gratis worden meeverzekerd op de polis van hun ouders via Mijn Monuta. U kunt een verzekering afsluiten tot uw 75ste levensjaar. Ook als u ouder bent, kunt u  bij ons terecht voor het financieel regelen van uw uitvaart. Met het Monuta Uitvaartfonds bouwt u een bedrag op voor uw uitvaart. Het Monuta Uitvaartfonds is een product van Monuta Voorzieningsfonds B.V.

Wat houdt de medische acceptatie in?

Met onze uitvaartverzekeringen proberen wij iedereen een mogelijkheid te bieden om de kosten van een uitvaart straks te kunnen betalen. In veel gevallen kunnen we mensen hiermee een passende oplossing bieden. Helaas lukt dat in sommige gevallen niet.

Bij het afsluiten van een verzekering vragen we naar uw gezondheid en/of de gezondheid van de personen waarvoor u de verzekering afsluit. Uit uw antwoorden kan dan blijken dat er sprake is of is geweest van een ziekte, aandoening of klachten waardoor het risico op vervroegd overlijden groter is. 
U vult online de antwoorden op de gezondheidsvragen in. Wij hebben de vragenlijst volledig gedigitaliseerd, waardoor het u slechts enkele minuten kost om de vragen te beantwoorden. Hierna hoort u direct of we u kunnen verzekeren. Wij kunnen ons goed voorstellen dat het heel vervelend is als wij beslissen dat er voor u een hogere premie geldt of dat we geen uitvaartverzekering afsluiten.

Wij begrijpen dat dit vragen kan oproepen. Omdat elke situatie anders is, kunt u het beste contact met ons opnemen als u vragen heeft. U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92.

U bent wettelijk verplicht de gezondheidsvragen naar waarheid in te vullen. Als u vragen onjuist beantwoordt of gegevens verzwijgt, dan is het mogelijk dat wij bij uw overlijden niet of minder uitkeren of de verzekering opzeggen.

Keurmerk uitvaartzorg