Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Header vrouw draagt kist naar begraafplaats

Begrafenispolis

Bereken uw premie

Vul uw geboortedatum in en bereken uw premie. 

Wat is een
begrafenispolis?

Met een begrafenispolis verzekert u zich voor de kosten van een uitvaart. Een begrafenispolis van Monuta bestaat uit een vrij te besteden bedrag voor al uw uitvaartwensen en de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger. Als u kiest voor een begrafenispolis van Monuta, neemt u nabestaanden zorgen uit handen.

Afbeelding
Kist wordt gedragen door familie op begraafplaats
Afbeelding
plechtigheid op de begraafplaats

Wat kost een
begrafenispolis?

De kosten een begrafenispolis zijn afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere de hoogte van het verzekerd bedrag, de looptijd van de verzekering en de leeftijd van de verzekerde spelen hierin een rol. Wanneer u op 30-jarige leeftijd een begrafenispolis van € 9.000 afsluit, betaalt u ongeveer € 12 aan premie. Hoe jonger u afsluit, hoe lager uw premie.

Welk verzekerd bedrag bij u past is sterk afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Er zijn namelijk veel mogelijkheden om een uitvaart samen te stellen. Waar de een kiest voor uitbundig, kiest de ander voor intiem. De kosten van een uitvaart liggen daarom al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000.

Wilt u weten hoeveel een begrafenis naar uw wens kost? Als u de uitvaartkostenmeter doorloopt, krijgt u een schatting van de kosten van een uitvaart naar uw wens.

Een begrafenis is over het algemeen duurder dan een crematie. Dit komt door de grote verschillen in grafkosten per begraafplaats in Nederland. Wilt u weten wat de grafkosten bij u in de buurt zijn? Bekijk dan de grafkostenmeter.

Waarom een
begrafenispolis?

Met een begrafenispolis kunt u zich nu al voorbereiden op de financiële gevolgen van uw overlijden. De kosten van een uitvaart lopen al gauw op en met een begrafenispolis zorgt u ervoor dat u nabestaanden zorgen uit handen neemt, omdat de kosten al gedekt zijn.

Of u een verzekering voor uw begrafenis nodig heeft, is afhankelijk van uw financiële situatie. Als u onvoldoende spaargeld heeft om een begrafenis te betalen, biedt een begrafenispolis zekerheid voor nabestaanden. Maar ook als u wel genoeg spaargeld heeft, kan een begrafenispolis interessant zijn. Op deze manier kunt u uw eigen wensen alvast vastleggen en hoeven nabestaanden zich geen zorgen te maken over de financiële afwikkeling van de uitvaartnota.

Verschillende soorten
begrafenispolissen

Er zijn verschillende soorten begrafenispolissen, waarvan onderstaande drie het meest voorkomen:

  • Natura polis, een pakket aan producten en diensten die worden uitgekeerd aan uw nabestaanden wanneer u komt te overlijden;
  • Kapitaal polis, een verzekerd geldbedrag dat wordt uitgekeerd aan uw nabestaanden wanneer u komt te overlijden;
  • Combinatie polis, een combinatie van zowel producten en diensten als een geldbedrag dat wordt uitgekeerd wanneer komt te overlijden.

De begrafenispolis van Monuta is een combinatie polis. De diensten van de Monuta uitvaartverzorger vallen onder het natura-gedeelte van de polis. Het vrij te besteden bedrag is het kapitaalgedeelte van de polis en kan worden gebruikt voor persoonlijke wensen.

De begrafenispolis
van Monuta

Een begrafenispolis noemen wij ook wel een uitvaartverzekering. Monuta heeft een verzekering die bestaat uit een vrij te besteden bedrag en de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger. Hierdoor weet u zeker dat er altijd een uitvaartverzorger voor u en uw nabestaanden klaar staat om zorgen uit handen te nemen. Het vrij te besteden bedrag kunnen uw nabestaanden gebruiken om de uitvaart naar uw wensen samen te stellen. Zij kiezen zelf waar het bedrag aan uitgegeven wordt, bijvoorbeeld de laatste verzorging, een kist, een grafmonument of de hoeveelheid bloemen.

Afbeelding
Uitvaartverzorger

Begrafenispolis
afsluiten?

Wilt u een begrafenispolis afsluiten? Vul uw geboortedatum in en bereken uw premie.

Bereken

Voordelen van een
begrafenispolis

  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  • Gratis uw uitvaartwensen vastleggen
  • Altijd een uitvaartverzorger in de buurt