Begrafenispolis

Kies een begrafenispolis van Monuta en neem uw nabestaanden zorgen uit handen. Met een begrafenispolis verzekert u zich voor de kosten van een uitvaart. Een begrafenispolis van Monuta bestaat uit een vrij te besteden bedrag voor al uw uitvaartwensen en de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger.

Kies voor een voordelige begrafenispolis van Monuta

Een begrafenispolis noemen wij ook wel een uitvaartverzekering. Monuta heeft een verzekering die bestaat uit een vrij te besteden bedrag en de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger. Hierdoor weet u zeker dat er altijd een uitvaartverzorger voor u en uw nabestaanden klaar staat om zorgen uit handen te nemen. Het vrij te besteden bedrag kunnen uw nabestaanden gebruiken om de uitvaart naar uw wensen samen te stellen. Zij kiezen zelf waar het bedrag aan uitgegeven wordt, bijvoorbeeld de laatste verzorging, een kist, een grafmonument of de hoeveelheid bloemen.

Voordelen van een begrafenispolis

 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
 • Gratis uw uitvaartwensen vastleggen
 • Altijd een uitvaartverzorger in de buurt

Heeft u een uitvaartverzekering nodig?

Afhankelijk van uw financiële situatie kunt u bepalen of u een uitvaartverzekering nodig heeft en hoe hoog het bedrag is dat u verzekert. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kiest u voor welk bedrag u zich wilt verzekeren. Met een uitvaartverzekering van Monuta bent u verzekerd voor de kosten van uw uitvaart.

 • Direct duidelijkheid over acceptatie
  ongeacht uw medische situatie op het moment van aanvragen.
 • De verzekering is tussentijds aanpasbaar aan uw persoonlijke wensen
  U kunt de soort verzekering en het verzekerd bedrag op ieder moment aanpassen aan uw wensen. 
 • Uw kinderen zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  Tot 18 jaar zijn uw kinderen bij Monuta gratis meeverzekerd op één van de uitvaartverzekeringen van de ouders.
 • Direct online inzicht in uw verzekeringspolis
  In uw persoonlijke Mijn Monuta omgeving vindt u al uw verzekeringsgegevens direct online.

Wat kost een uitvaart? 

Er zijn veel mogelijkheden om een uitvaart samen te stellen. De kosten van een uitvaart liggen al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000 en zijn sterk afhankelijk van uw persoonlijke wensen. U kunt zich hiervoor verzekeren, zodat u uw nabestaanden zorgen uit handen neemt.

Een begrafenis is over het algemeen duurder dan een crematie. Dit komt door de grote verschillen in grafkosten per begraafplaats in Nederland. Wilt u weten wat de grafkosten bij u in de buurt zijn? Bekijk dan de grafkostenmeter.

De hoogte van de premie die u betaalt is afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere de hoogte van het verzekerd bedrag, de looptijd van de verzekering en de leeftijd van de verzekerde spelen hierin een rol.

Wilt u weten hoeveel een uitvaart naar uw wens kost? Als u de uitvaartkostenmeter doorloopt, krijgt u een schatting van de kosten van een uitvaart naar uw wens.

 

Contact

U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen voor meer informatie over onze uitvaartverzekeringen. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 21:00 uur via 0800 - 022 22 92 (gratis telefoonnummer). U kunt ook terecht bij uw eigen verzekeringsadviseur, zoek hier de verzekeringsadviseur bij u in de buurt.