Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Praktische nazorg

Uitvaartverzekering afsluiten
op hoge leeftijd

Bereken uw premie

Vul uw geboortedatum in om uw premie te berekenen. 

Bij Monuta kunt u ook een uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd, zelfs tot 75 jaar. Ongeveer 70% van de huishoudens in Nederland is verzekerd voor de uitvaart. De verzekering wordt vaak op jonge leeftijd afgesloten. Want bij een uitvaartverzekering geldt: hoe jonger, hoe lager de premie. Toch is het niet onverstandig om op latere leeftijd alsnog een uitvaartverzekering af te sluiten. De premie is wel hoger, maar de looptijd van de verzekering is normaal gesproken ook korter.

Waarom een uitvaartverzekering
voor ouderen?

Vanuit ervaring weet u misschien dat de kosten van een uitvaart al gauw oplopen en u wilt niet dat uw nabestaanden deze kosten moeten dragen. Daarom kunt u zich nu al voorbereiden op de financiële gevolgen van uw overlijden. Met een uitvaartverzekering weet u dat de kosten van uw uitvaart gedekt zijn. Hiermee neemt u nabestaanden financiële zorgen uit handen op het moment dat het zover is.

Het is afhankelijk van uw financiële situatie of u een uitvaartverzekering ook echt nodig heeft. Wanneer u onvoldoende spaargeld heeft, biedt een uitvaartverzekering zekerheid voor uw nabestaanden. Maar ook wanneer u wel genoeg spaargeld heeft, kan een uitvaartverzekering interessant zijn. Met een uitvaartverzekering hoeven uw nabestaanden zich vaak niet meer druk te maken over de financiële afwikkeling van de uitvaartnota. Daarnaast verzorgt een uitvaartverzorger van Monuta de uitvaart, waardoor uw nabestaanden meer tijd en ruimte krijgen om in de week van de uitvaart te rouwen.

Afbeelding
Arm om schouder
Afbeelding
Uitvaart regelen

Wat is een uitvaartverzekering
voor ouderen?

Er bestaat geen speciale uitvaartverzekering voor ouderen. Bij Monuta kan iedereen tot 75 jaar dezelfde uitvaartverzekering afsluiten. Het enige wat, op basis van leeftijd, kan verschillen is de premie van het door u gekozen verzekerde bedrag. De uitvaartverzekering van Monuta bestaat uit twee delen: een vrij besteedbaar bedrag voor al uw wensen en de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger. Zo worden uw nabestaanden zowel financieel als emotioneel ontzorgd.

Vrij te besteden bedrag

Met het vrij te besteden bedrag wordt uw uitvaart volgens uw persoonlijke wensen samengesteld. U of uw nabestaanden kunnen zelf kiezen waar zij het bedrag aan uitgeven. Denk hierbij aan de kosten voor de begrafenis of crematie, de kist, de catering of het rouwvervoer. De hoogte van het vrij te besteden bedrag kunt u zelf kiezen.

Monuta uitvaartverzorger

De uitvaartverzorger van Monuta zal na overlijden uw nabestaanden bijstaan met het regelen van de uitvaart en hen informeren over alle mogelijkheden. De uitvaartverzorger staat ook vóór overlijden al voor u klaar als u de wensen voor uw uitvaart nu al wilt bespreken of vastleggen.

Uitvaartverzekering
boven 75 jaar

Ook als u de 75 jaar bent gepasseerd kunt u bij ons terecht voor het financieel regelen van uw uitvaart. Met het Monuta Uitvaartfonds zet u een bedrag opzij voor uw uitvaart. Het gereserveerde bedrag staat vast tot uw overlijden en wordt gegarandeerd besteed aan uw uitvaart. Als u gebruik maakt van het Monuta Uitvaartfonds hoeft u geen gezondheidsvragen te beantwoorden.

Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten? Dit is mogelijk vanaf 18 tot 75 jaar. Kinderen onder de 18 jaar kunnen gratis worden bijgeschreven op de polis van de verzorger.

Uitvaartverzekering
bij ziekte

Als u door ziekte geen uitvaartverzekering kunt afsluiten, kunt u gebruik maken van het Monuta Uitvaartfonds. Hiermee dekt u de kosten van de uitvaart door een bedrag te storten in het fonds. Dit geld kan alleen door nabestaanden gebruikt worden voor kosten rondom de uitvaart. Het Monuta Uitvaartfonds is een alternatief voor een uitvaartverzekering, zonder medische acceptatie. U hoeft namelijk geen medische vragen te beantwoorden.

Wat kost een uitvaartverzekering
voor ouderen?

Als u een uitvaartverzekering afsluit, betaalt u maandelijks een premie. De kosten van uw uitvaartverzekering zijn onder andere afhankelijk van uw leeftijd en de hoogte van het verzekerde bedrag. De premie van een uitvaartverzekering van ouderen ligt altijd hoger dan de premie voor jongeren. Dit komt, doordat het risico op overlijden groter is. Als u als veertigjarige een uitvaartverzekering voor € 9.000,- afsluit, betaalt u € 16,01 aan premie per maand. Wanneer u als vijftigjarige afsluit is de premie per maand € 21,93, als zestigjarige € 31,04 en als zeventigjarige € 46,51.* Het premiebedrag loopt dus op als u de verzekering op latere leeftijd afsluit.

De kosten van een uitvaart kunnen ook verschillen. Een uitvaart kost in Nederland al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000. De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Zo kost een begrafenis vaak meer dan een crematie.

Voordelen uitvaartverzekering
van Monuta

  • Direct duidelijkheid over medische acceptatie
  • Ruim 95 jaar ervaring
  • Online direct verzekerd
  • Verzekerd bedrag altijd aanpasbaar
  • Gratis uitvaartwensen vastleggen of bespreken met een uitvaartverzorger