Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Header vrouw draagt kist naar begraafplaats

Beste
uitvaartverzekering

Bereken uw premie

Vul uw geboortedatum in om uw premie te berekenen. 

Wat de beste uitvaartverzekering is kan per persoon en per situatie verschillen. Het blijft belangrijk om goed te kijken welke uitvaartverzekering bij u past. 

Beste uitvaartverzekering
volgens WUA

In 2022 is Monuta verkozen tot de beste online uitvaartverzekeraar. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van bureau WUA.  WUA is gespecialiseerd in het onderzoeken van gebruiksvriendelijkheid van websites en producten. 

Tijdens het onderzoek zijn vierhonderd consumenten, waarvan tweehonderd op desktop en tweehonderd op mobiel, gevraagd om zich te oriënteren op de mogelijkheden voor het afsluiten van een uitvaartverzekering. De websites zijn onder andere beoordeeld op:

 • merk
 • look & feel
 • informatie
 • navigatie
 • aanbod

Uiteindelijk heeft 30% van de consumenten aangegeven te kiezen voor Monuta als zij een uitvaartverzekering zouden afsluiten.

Afbeelding
vrouw-moeder-tafel

Beste uitvaartverzekeraar
onder intermediairs

Monuta is voor de vijfde keer op rij de beste uitvaartverzekeraar onder intermediairs. Dat blijkt uit onderzoek van het Ipsos uitgevoerd onder meer dan 700 intermediairs. De algemene tevredenheid van Monuta is opnieuw gewaardeerd met een 8,0. Op de onderliggende deelgebieden binnendienst en buitendienst scoort Monuta zelfs een 8,4 en 8,5.

Ipsos concludeert verder dat intermediairs nog steeds een belangrijke rol spelen bij het adviseren en afsluiten van uitvaartverzekeringen. Een op de vier polissen wordt via een intermediair afgesloten.

Afbeelding
uvv-vrouw

Verbond van Verzekeraars onderzoek
naar beste verzekeraar

Elk jaar laat het Verbond van Verzekeraars onderzoeksbureau Kantar een onderzoek uitvoeren naar de beste verzekeraar in de categorie Schade en Leven. In de categorie Leven, waar niet alleen uitvaartverzekeringen onder vallen, eindigt Monuta met een 7,3 op de gedeelde vijfde plaats als het gaat om de beste verzekeraar. Ook in dit onderzoek scoort Monuta hoog op de deelgebieden contact met de klant en deskundigheid.

Op alle punten van het onderzoek scoort Monuta hoger dan het gemiddelde van de markt. De belangrijkste cijfers van het onderzoek zijn: 

 • Vertrouwen: 7,1
 • Tevredenheid: 7,2
 • Klantgerichtheid: 7,4
 • Deskundigheid: 7,5
 • Duidelijkheid: 7,3
 • Contact: 7,5

Klanttevredenheid
al jaren stabiel

Volgens het klanttevredenheidsonderzoek van onderzoeksbureau Ipsos is de klanttevredenheid bij Monuta al jaren stabiel. In 2020 scoort Monuta, net als in 2019, een 7,6. De tevredenheid over de website en het afsluitproces van een uitvaartverzekering ligt met een 8,1 en een 8,4 erg hoog.

Ook in het contact met klanten scoort Monuta het beste onder de grote uitvaartverzekeraars, namelijk een 8,2. Dat is ruim een halve punt hoger dan de tevredenheid bij klanten van andere grote uitvaartverzekeraars in Nederland.

Benieuwd naar de uitvaartverzekering van Monuta? Bereken online eenvoudig uw premie en sluit de verzekering af of laat u adviseren door uw financieel adviseur.

Sluit een Monuta
uitvaartverzekering af

Lees meer over de uitvaartverzekering van Monuta of vul uw geboortedatum in en bereken uw premie. 

Bereken