Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Header vrouw draagt kist naar begraafplaats

Beste
uitvaartverzekering

Bereken uw premie

Vul uw geboortedatum in om uw premie te berekenen. 

 

Wat de beste uitvaartverzekering is kan per persoon en per situatie verschillen. Het blijft belangrijk om goed te kijken welke uitvaartverzekering bij u past. 

Beste uitvaartverzekering
volgens WUA

In 2022 is Monuta verkozen tot de beste online uitvaartverzekeraar. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van bureau WUA.  WUA is gespecialiseerd in het onderzoeken van gebruiksvriendelijkheid van websites en producten. 

Tijdens het onderzoek zijn vierhonderd consumenten, waarvan tweehonderd op desktop en tweehonderd op mobiel, gevraagd om zich te oriënteren op de mogelijkheden voor het afsluiten van een uitvaartverzekering. De websites zijn onder andere beoordeeld op:

 • merk
 • look & feel
 • informatie
 • navigatie
 • aanbod

Uiteindelijk heeft 30% van de consumenten aangegeven te kiezen voor Monuta als zij een uitvaartverzekering zouden afsluiten.

Afbeelding
vrouw-moeder-tafel

Beste uitvaartverzekeraar
onder intermediairs

Monuta is voor de vijfde keer op rij de beste uitvaartverzekeraar onder intermediairs. Dat blijkt uit onderzoek van het Ipsos uitgevoerd onder meer dan 700 intermediairs. De algemene tevredenheid van Monuta is opnieuw gewaardeerd met een 8,0. Op de onderliggende deelgebieden binnendienst en buitendienst scoort Monuta zelfs een 8,4 en 8,5.

Ipsos concludeert verder dat intermediairs nog steeds een belangrijke rol spelen bij het adviseren en afsluiten van uitvaartverzekeringen. Een op de vier polissen wordt via een intermediair afgesloten.

Keurmerk uitvaartzorg

Verbond van Verzekeraars onderzoek
naar beste verzekeraar

Elk jaar laat het Verbond van Verzekeraars onderzoeksbureau Kantar een onderzoek uitvoeren naar de beste verzekeraar in de categorie Schade en Leven. In de categorie Leven, waar niet alleen uitvaartverzekeringen onder vallen, eindigt Monuta met een 7,3 op de gedeelde vijfde plaats als het gaat om de beste verzekeraar. Ook in dit onderzoek scoort Monuta hoog op de deelgebieden contact met de klant en deskundigheid.

Op alle punten van het onderzoek scoort Monuta hoger dan het gemiddelde van de markt. De belangrijkste cijfers van het onderzoek zijn: 

 • Vertrouwen: 7,1
 • Tevredenheid: 7,2
 • Klantgerichtheid: 7,4
 • Deskundigheid: 7,5
 • Duidelijkheid: 7,3
 • Contact: 7,5
Afbeelding
Uitvaartverzorger

Klanttevredenheid
al jaren stabiel

Volgens het klanttevredenheidsonderzoek van onderzoeksbureau Ipsos is de klanttevredenheid bij Monuta al jaren stabiel. In 2020 scoort Monuta, net als in 2019, een 7,6. De tevredenheid over de website en het afsluitproces van een uitvaartverzekering ligt met een 8,1 en een 8,4 erg hoog.

Ook in het contact met klanten scoort Monuta het beste onder de grote uitvaartverzekeraars, namelijk een 8,2. Dat is ruim een halve punt hoger dan de tevredenheid bij klanten van andere grote uitvaartverzekeraars in Nederland.

Benieuwd naar de uitvaartverzekering van Monuta? Bereken online eenvoudig uw premie en sluit de verzekering af of laat u adviseren door uw financieel adviseur.

Sluit een Monuta
uitvaartverzekering af

Lees meer over de uitvaartverzekering van Monuta of vul uw geboortedatum in en bereken uw premie. 

Bereken
Veelgestelde vragen over de Uitvaartverzekering

FAQ verzekeringen / uitvaartverzekeringenpagina

Zijn mijn kinderen gratis meeverzekerd?

U kunt uw kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekeren op uw eigen polis bij Monuta. U kunt de gegevens van uw zoon of dochter doorgeven via Mijn Monuta. Als u de gegevens heeft doorgegeven is uw zoon of dochter direct tot 18-jarige leeftijd verzekerd. Op moment van overlijden van het kind moet de looptijd van de polis van de ouders minstens drie maanden zijn. 

Ben ik direct verzekerd?

Wanneer u de uitvaartverzekering heeft aangevraagd, bent u direct vanaf ingangsdatum en na de betaling van de eerste premie verzekerd. Als u de verzekering online afsluit, dan gaat de verzekering zo snel mogelijk in. 

Heb ik nog bedenktijd na het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Na het afsluiten van een nieuwe verzekering heeft u, na ontvangst van uw nieuwe polis, 30 dagen bedenktijd. Wanneer u akkoord gaat met uw nieuwe verzekering dan hoeft u niets te doen. Wanneer u afziet van de aangevraagde polis, dan kunt u deze binnen 30 dagen retour sturen naar Monuta. Graag horen wij dan ook van u wat de reden is van de annulering.

Is er een minimum leeftijd en een maximum leeftijd?

De minimale leeftijd om een verzekering af te sluiten is 18 jaar. Kinderen kunnen gratis worden meeverzekerd op de polis van hun ouders via Mijn Monuta. U kunt een verzekering afsluiten tot 75 jaar. Als u ouder bent, kunt u  bij ons terecht voor het financieel regelen van uw uitvaart. Met het Monuta Uitvaartfonds bouwt u een bedrag op voor uw uitvaart. Het Monuta Uitvaartfonds is een product van Monuta Voorzieningsfonds B.V.

Wat houdt de medische acceptatie in?

Met onze uitvaartverzekeringen proberen wij iedereen een mogelijkheid te bieden om de kosten van een uitvaart straks te kunnen betalen. In veel gevallen kunnen we mensen hiermee een passende oplossing bieden. Helaas lukt dat in sommige gevallen niet.

Bij het afsluiten van een verzekering vragen we naar uw gezondheid en/of de gezondheid van de personen waarvoor u de verzekering afsluit. Uit uw antwoorden kan dan blijken dat er sprake is of is geweest van een ziekte, aandoening of klachten waardoor het risico op vervroegd overlijden groter is. 
U vult online de antwoorden op de gezondheidsvragen in. Wij hebben de vragenlijst volledig gedigitaliseerd, waardoor het u slechts enkele minuten kost om de vragen te beantwoorden. Hierna hoort u direct of we u kunnen verzekeren. Wij kunnen ons goed voorstellen dat het heel vervelend is als wij beslissen dat er voor u een hogere premie geldt of dat we geen uitvaartverzekering afsluiten.

Wij begrijpen dat dit vragen kan oproepen. Omdat elke situatie anders is, kunt u het beste contact met ons opnemen als u vragen heeft. U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92.

U bent wettelijk verplicht de gezondheidsvragen naar waarheid in te vullen. Als u vragen onjuist beantwoordt of gegevens verzwijgt, dan is het mogelijk dat wij bij uw overlijden niet of minder uitkeren of de verzekering opzeggen.

Hoe lang moet ik premie betalen?

Wanneer u nu een uitvaartverzekering afsluit, betaalt u premie tot aan het overlijden van de verzekerde(n). Dit noemen we een levenslange premiebetaling. Uiteraard bent u dan ook levenslang verzekerd. 

Heeft u al een uitvaartverzekering van Monuta en wilt u weten wat de einddatum van uw premiebetaling is? Deze staat vermeld op uw polis. In Mijn Monuta kunt u de polis inzien. Heeft u nog geen Mijn Monuta-account? Activeer dan uw Mijn Monuta-account.

Ben ik verplicht mijn uitvaart door Monuta te laten verzorgen?

Nee, dit bent u niet verplicht, maar het is wel aan te bevelen. Afhankelijk van uw verzekering, zijn er grote financiële voordelen als u de uitvaart door Monuta laat verzorgen. Bij een geldverzekering keren wij een bedrag uit aan uw nabestaanden. Zij zijn vervolgens vrij in de keuze voor een uitvaartverzorger. Als Monuta de uitvaart verzorgt, krijgt u korting op de uitvaart. 

Bij een verzekering met een dienstenpakket (natura verzekering) verzorgt Monuta de uitvaart. Als uw nabestaanden kiezen voor een andere uitvaartverzorger, heeft dat gevolgen voor de uitkering van uw verzekering. Lees hier meer over op www.monuta.nl/voorwaarden.

Heeft u een andere uitvaartverzekering afgesloten bij Monuta? Bekijk dan uw voorwaarden in Mijn Monuta.

Hoe verloopt de afhandeling van de uitkering?

Na de melding van overlijden neemt een uitvaartverzorger van Monuta contact op met uw nabestaanden om de uitvaart te regelen. De kosten voor de uitvaart worden betaald vanuit uw uitvaartverzekering op basis van declaraties. Dat houdt in dat wij bedragen uitkeren na ontvangst van de facturen. Meer informatie over het uitkeren van uw verzekering vindt u op de pagina over het uitkeren van de verzekering.

Wanneer keert Monuta niet of minder uit?

U vindt de uitsluitingen voor het uitkeren van de verzekering in de voorwaarden Uitvaart-Naturaverzekering MV20-300