Beste uitvaartverzekeraar

Volgens het klanttevredenheidsonderzoek dat het Verbond van Verzekeraars heeft laten uitvoeren door onderzoeksbureau GfK is Monuta de beste uitvaartverzekeraar van Nederland. Klanten gaven Monuta een gemiddeld rapportcijfer van een 7.6.  

In totaal werden ruim 12.000 klanten ondervraagd. De belangrijkste conclusies van het onderzoek zijn:  

  • 92% van de klanten voelt zich gewaardeerd door Monuta
  • 88% van de klanten vindt dat ze bij Monuta snel iemand aan de lijn krijgen die vragen kan beantwoorden.
  • 91% van de klanten vindt de schriftelijke communicatie van Monuta overzichtelijk en begrijpelijk.

Wilt u ook een uitvaartverzekering van Monuta? Via onze website kunt u eenvoudig uw premie berekenen en een uitvaartverzekering afsluiten. Of laat u adviseren door uw financieel adviseur.

Beste website van uitvaartverzekeraars

Monuta.nl is de website waar de consument het liefst zijn uitvaartverzekering afsluit, dat blijkt uit onderzoek van Web Usability Advice (WUA). 400 consumenten werden gevraagd zich één uur lang te oriënteren op de mogelijkheden om een uitvaartverzekering af te sluiten. Het onderzoek vond zowel op desktop als op mobiel plaats. Monuta behaalde een totaalscore van 41 punten ten opzichte van 37 voor de nummer twee en 35 voor de nummer drie. 

Ook als het gaat om de totaalervaring komt Monuta als beste uit het onderzoek. Er werd onder andere gevraagd naar het vertrouwen in het bedrijf, de snelheid van de website en de duidelijkheid waarmee het aanbod wordt overgebracht. 

Meest gewaardeerde uitvaartverzekeraar onder intermediairs

Monuta is voor de vierde keer op rij de meest gewaardeerde uitvaartverzekeraar onder intermediairs. Dat blijkt uit onderzoek van het Ipsos uitgevoerd onder meer dan 700 intermediairs. 

Ipsos concludeert dat de tevredenheid over uitvaartverzekeraars nog nooit zo hoog is geweest. Monuta spant de kroon. De algemene tevredenheid van Monuta is opnieuw gewaardeerd met een 8,0. De vijf onderliggende deelgebieden krijgen een cijfer van 8,0 of hoger en Monuta eindigt ook bij deze deelgebieden overal bovenaan: 

  • Administratief proces  8,0
  • Binnendienst  8,3
  • Buitendienst  8,4
  • Digitale ondersteuning  8,0
  • Productaanbod  8,1