Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Header met platen

Vergelijkings
kaart Monuta

 

Welkom bij Monuta! Wij maken een afscheid met een goed gevoel mogelijk, voor iedereen. Dat doen we door te luisteren naar uw wensen, maar ook door deze wensen financieel mogelijk te maken met onder andere de juiste uitvaartverzekering. U kunt een Monuta uitvaartverzekering via een zelfstandige assurantieadviseur of direct bij Monuta afsluiten.

Keurmerk uitvaartzorg

Wat is de
vergelijkingskaart?

Via de link hieronder kunt u onze vergelijkingskaart inzien. Hiermee informeren wij u over onze dienstverlening rondom advies en bemiddeling van onze uitvaartverzekeringen. De vergelijkingskaart  is een standaard document dat is ontwikkeld door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).  De kaart is in het leven geroepen om klanten de kans te geven financiële dienstverleners makkelijker te vergelijken. Grote delen van de kaart zien er dan ook bij elke dienstverlener hetzelfde uit. De inhoud van onze vergelijkingskaart is afgestemd op de dienstverlening die wij als Monuta aanbieden. Daarnaast krijgt u met deze kaart  inzicht in de kosten die daarbij horen. 

Vergelijkingskaart.pdf

Heeft u
vragen?

Heeft u vragen over de vergelijkingskaart? Neem dan gerust contact met ons op, wij beantwoorden graag uw vragen. U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur op het gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92. 

Complimenten of klachten

De medewerkers van Monuta doen hun uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Bent u tevreden over ons, dan hopen wij dat u dat goede gevoel wilt delen met ons en met anderen. Bent u niet tevreden? Dan horen wij dat ook graag van u, zodat wij zo snel mogelijk een passende oplossing kunnen zoeken. 
Stuur ons uw klacht via de website met het formulier compliment, klacht of suggestie of in een brief naar dit adres: 

Monuta 
Afdeling Klanttevredenheid 
Antwoordnummer 1143 
7300 VB Apeldoorn 
(postzegel is niet nodig)

Nadat we de klacht of opmerking hebben ontvangen, reageren wij binnen vijf werkdagen. Na afhandeling kan het zijn dat we nog even contact met u opnemen om te horen of de klachtafhandeling naar wens is verlopen.

Bent u na de afhandeling van uw klacht over een verzekering nog niet tevreden? Dan kunt u een brief sturen aan:  

Klachteninstituut Financiële Dienstverlening 
Postbus 93257 
2509 AG Den Haag 
Monuta is geregistreerd bij dit Klachteninstituut onder nummer 200.000034.

FAQ verzekeringen / Algemeen

Waar kan ik de voorwaarden van mijn polis vinden?

In uw Mijn Monuta-account vindt u uw polis en de bijbehorende polisvoorwaarden van uw uitvaartverzekering. Heeft u nog geen Mijn Monuta-account? Activeer dan uw Mijn Monuta-account.

Hoe weet ik of ik voldoende verzekerd ben?

Uw uitvaart is persoonlijk en daarom verschillen de kosten ook per persoon. Met de uitvaartkostenmeter berekent u eenvoudig de kosten van een uitvaart naar uw wensen. Leg deze uitkomst naast uw polis en bekijk of u voldoende verzekerd bent. 

Wilt u liever persoonlijk advies? Ga dan naar uw eigen verzekeringsadviseur. Zoek hier de verzekeringsadviseur bij u in de buurt.

Ik wil mijn partner graag meeverzekeren op mijn polis, hoe doe ik dat?

U kunt uw partner eenvoudig meeverzekeren op uw polis in Mijn Monuta. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd als u ze bijschrijft op uw verzekering. Heeft u nog geen Mijn Monuta-account? Activeer dan uw Mijn Monuta-account.

 

Mijn partner en ik gaan uit elkaar, hoe kan ik dit doorgeven?

Als u met uw (ex-)partner op één polis staat, kunnen wij de polis splitsen. Wij hebben hiervoor een ingevuld overdrachtsformulier nodig. Lees meer over het overdragen van een verzekering.

Hoe kan ik mijn verzekering overdragen, iemand machtigen of mijn begunstigde wijzigen?

U kun dit doen door een van onderstaande formulieren in te vullen en ondertekend te retourneren naar bijlage@monuta.nl.

Machtigingsformulier

Overdrachtsformulier

Formulier wijzigen begunstigde

Ben ik verplicht om een begunstigde aan te wijzen?

Als u een Uitvaart Geld-verzekering heeft is het belangrijk om te weten wie uw begunstigde is. De begunstigde is de persoon die na het overlijden beschikking krijgt over het verzekerde bedrag. Hiermee kan deze persoon de uitvaart regelen.

Als u zelf geen persoon als begunstigde heeft aangewezen, dan geldt de wettelijke begunstiging. Dit is eerst de weduwe of weduwnaar. Er ontstaat vaak een probleem als de verzekerde overlijdt en de partner al eerder is overleden. U kunt deze situatie voorkomen door de begunstiging aan ons door te geven.  Een andere begunstigde kan bijvoorbeeld een familielid of vriend of vriendin zijn. U kunt maximaal vier personen aangeven die als begunstigde op de polis moeten worden geplaatst.

Wilt u de begunstigde van uw verzekering wijzigen? Download het begunstigingsformulier en stuur deze ingevuld en ondertekend retour per e-mail

Ben ik verplicht mijn uitvaart door Monuta te laten verzorgen?

Nee, dit bent u niet verplicht, maar het is wel aan te bevelen. Afhankelijk van uw verzekering, zijn er grote financiële voordelen als u de uitvaart door Monuta laat verzorgen. Bij een kapitaalverzekering keren wij een bedrag uit aan uw nabestaanden. Zij zijn vervolgens vrij in de keuze voor een uitvaartverzorger. Als Monuta de uitvaart verzorgt, krijgt u korting op de uitvaart. 

Bij een verzekering met een dienstenpakket (natura verzekering) verzorgt Monuta de uitvaart. Als uw nabestaanden kiezen voor een andere uitvaartverzorger, heeft dat gevolgen voor de uitkering van uw verzekering. Lees hierover meer op www.monuta.nl/voorwaarden.

Heeft Monuta verzekeringen overgenomen van andere verzekeraars of uitvaartverenigingen?

Monuta heeft een aantal uitvaartverzekeringen overgenomen van andere verzekeraars en uitvaartverenigingen. Welke dit zijn vindt u, op alfabetische volgorde, in onderstaande lijst:

 • Anova/Zao
 • Apeldoorn begrafenis fonds
 • De Losserhof
 • DEESTW
 • Dieren
 • EBO
 • Edam-Volendam
 • Eijgelshoven (Nuth)
 • Helpt Elkander
 • Kloppersingel
 • Nationaal Uitvaart Fonds
 • NAVO 
 • Roswinkel
 • Steun Elkaar
 • Uitvaartvereniging Deventer
 • Universele
 • Zutphen
 • Zwolsche

Heeft u in het verleden bij één van deze verzekeraars of uitvaartverenigingen een uitvaartverzekering afgesloten en wilt u weten hoe u verzekerd bent? In uw Mijn Monuta-account kunt u uw polis inzien, met daarbij de polisvoorwaarden die voor uw uitvaartverzekering van toepassing zijn. Heeft u nog geen Mijn Monuta-account? Activeer dan uw Mijn Monuta-account