Uitvaartverzekering in geld

Met een uitvaartverzekering in geld, ook wel kapitaalverzekering genoemd, bepaalt u zelf welk bedrag er voor uw nabestaanden beschikbaar is als u overlijdt. De verzekering bestaat alleen uit een geldbedrag en bevat geen pakket van diensten. 

Wat is een verzekering in geld?

Uitvaartverzekeringen zijn er in twee soorten: een verzekering in geld en een verzekering in diensten. Met een verzekering in geld verzekert u een bedrag dat nabestaanden kunnen gebruiken om uw uitvaart te regelen wanneer u overlijdt. U kunt een bedrag tot maximaal € 15.000 verzekeren. Hoe hoog het bedrag daadwerkelijk is dat u verzekerd, is aan u. 

Voordelen verzekering in geld

  • Uitvaartkosten gedekt
  • Verzekerde bedrag vrij te besteden door nabestaanden 
  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  • Direct duidelijkheid over (medische) acceptatie
  • Gratis uw uitvaartwensen vastleggen

Uitvaartverzekering van Monuta 

De uitvaartverzekering van Monuta bestaat uit zowel een natura- als geldgedeelte. Uw nabestaanden krijgen namelijk de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger. Dit is het natura-gedeelte van de verzekering. Daarnaast bestaat de verzekering uit een vrij te besteden bedrag, het geldgedeelte van de verzekering. Met dit bedrag kunnen nabestaanden een persoonlijke uitvaart mogelijk maken. 

Wilt u een volledige kapitaalverzekering? Dan kunt u deze afsluiten via uw financieel adviseur. Zoek hier een verzekeringsadviseur bij u in de buurt. 

Kosten van een uitvaart

Een uitvaart kost al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000. Hoe hoog het bedrag wordt, is afhankelijk van persoonlijke wensen. Zo is begraven in veel gevallen duurder dan cremeren en is een uitvaart in klein gezelschap goedkoper dan een uitvaart met veel gasten. De uitvaartkostenmeter geeft u een goede indicatie van de kosten van een uitvaart naar uw wensen. 

Graf- en crematiekosten worden betaald vanuit het vrij besteedbare bedrag. In de grafkostenmeter vindt u wat de grafkosten bij u in de buurt zijn.

Bereken uw premie