Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Header-fotoalbum-bekijken

Uitvaartverzekering
in geld

Bereken uw premie

Vul uw geboortedatum in om uw premie te berekenen. 

Wat is een uitvaart
verzekering in geld?

Met een uitvaartverzekering in geld, ook wel kapitaalverzekering genoemd, bepaalt u zelf welk bedrag er voor uw nabestaanden beschikbaar is als u overlijdt. De verzekering bestaat alleen uit een geldbedrag en bevat geen pakket van diensten. 

Uitvaartverzekeringen zijn er in twee soorten: een verzekering in geld en een verzekering in diensten. Met een verzekering in geld kunt u een bedrag tot maximaal € 15.000 verzekeren. Hoe hoog het bedrag daadwerkelijk is dat u verzekerd, is aan u. 

Afbeelding
vrouw-kladblok-bank-links
Afbeelding
vrouw-moeder-tafel

De uitvaartverzekering
van Monuta

De uitvaartverzekering van Monuta bestaat uit zowel een natura- als geldgedeelte. Uw nabestaanden krijgen namelijk de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger. Dit is het natura-gedeelte van de verzekering. Daarnaast bestaat de verzekering uit een vrij te besteden bedrag, het geldgedeelte van de verzekering. Met dit bedrag kunnen nabestaanden een persoonlijke uitvaart mogelijk maken. 

Wilt u een volledige kapitaalverzekering? Dan kunt u deze afsluiten via uw financieel adviseur. Zoek hier een verzekeringsadviseur bij u in de buurt. 

Kosten van
een uitvaart

Een uitvaart kost al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000. Hoe hoog het bedrag wordt, is afhankelijk van persoonlijke wensen. Zo is begraven in veel gevallen duurder dan cremeren en is een uitvaart in klein gezelschap goedkoper dan een uitvaart met veel gasten. De uitvaartkostenmeter geeft u een goede indicatie van de kosten van een uitvaart naar uw wensen. 

Graf- en crematiekosten worden betaald vanuit het vrij besteedbare bedrag. In de grafkostenmeter vindt u wat de grafkosten bij u in de buurt zijn.

Voordelen van
een verzekering in geld

  • Uitvaartkosten gedekt
  • Verzekerde bedrag vrij te besteden door nabestaanden 
  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  • Direct duidelijkheid over (medische) acceptatie
  • Gratis uw uitvaartwensen vastleggen

Sluit een Monuta
uitvaartverzekering af

Vul uw geboortedatum in en bereken uw premie. 

Bereken