Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Header vrouw draagt kist naar begraafplaats

Kapitaal
uitvaartverzekering

Bereken uw premie

Vul uw geboortedatum in om uw premie te berekenen.

De kosten van een uitvaart zijn vaak hoger dan verwacht. Met een uitvaartverzekering kunt u zich voor deze kosten verzekeren. Hierdoor neemt u nabestaanden deze financiële zorgen nu alvast uit handen.

Wat is een
kapitaalverzekering?

Uitvaartverzekeringen zijn er vaak in twee vormen: een kapitaalverzekering en een naturaverzekering. Met een kapitaalverzekering verzekert u een geldbedrag. Dit geld is beschikbaar voor nabestaanden wanneer u komt te overlijden. Hoe hoog het bedrag is dat u verzekert kunt u zelf beslissen. Uw nabestaanden kunnen zelf bepalen waar zij het geld dat beschikbaar komt voor uw uitvaart aan uitgeven. Bijvoorbeeld aan de begrafenis of crematie, de afscheidsdienst, de catering of het grafmonument of de urn. 

Een uitvaartverzekering in kapitaal wordt ook wel een geldverzekering genoemd. 

Afbeelding
uvv-rouwauto-straat
Afbeelding
Kist wordt gedragen door familie op begraafplaats

Kapitaal uitvaartverzekering
van Monuta

Monuta verkoopt online geen volledige kapitaal uitvaartverzekeringen. Een uitvaartverzekering van Monuta bestaat zowel uit een natura- als een kapitaal onderdeel. Uw nabestaanden krijgen de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger (natura) en een vrij te besteden bedrag (kapitaal). Het vrij te besteden bedrag kunnen uw nabestaanden gebruiken om zo een persoonlijke uitvaart mogelijk te maken. Hierbij krijgen zij de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger. 

Wilt u toch een volledige kapitaal uitvaartverzekering afsluiten? Dan kan dit via uw financieel adviseur. Zoek hier een financieel adviseur bij u in de buurt. 

Verschil kapitaal-
en naturaverzekering

Als u een kapitaal uitvaartzekering afsluit, verzekerd u een geldbedrag voor uw uitvaart. Het geldbedrag wordt volledig uitgekeerd aan uw nabestaanden. Met dit bedrag kunnen zij uw uitvaart betalen.

Een natura uitvaartverzekering bestaat vaak uit vastgelegde diensten en producten. Bij sommige uitvaartverzekeringen kun je er ook nog een vrij te besteden bedrag bij verzekeren. Hiermee kunnen persoonlijke wensen van de overledene worden betaald. 

Bij Monuta kunt u alleen via uw financieel adviseur een volledige kapitaal uitvaartverzekering afsluiten. De natura uitvaartverzekering van Monuta bestaat uit de diensten van een Monuta uitvaartverzorger en een vrij te besteden bedrag en lijkt erg op een kapitaalverzekering . Het vrij te besteden bedrag moet wel worden besteed aan uitvaartkosten en kan niet worden besteed aan zaken die niet met de uitvaart te maken hebben.

Sluit een Monuta
uitvaartverzekering af

Vul uw geboortedatum in en bereken uw premie.

Bereken

Kosten van
een uitvaart

Hoe hoog de kosten van een uitvaart daadwerkelijk zijn, is vaak afhankelijk van persoonlijke wensen. Er moet al gauw rekening worden gehouden met een bedrag tussen € 6.500 en € 11.000. Zo kost een uitgebreide afscheidsdienst met veel genodigden meer dan een sober afscheid in kleine kring. Een crematie is over het algemeen goedkoper dan een begrafenis. 

Met de uitvaartkostenmeter krijgt u een goede indicatie van de kosten van een uitvaart naar uw persoonlijke wens. Doorloop de stappen en controleer of u goed verzekerd bent. 

Graf- en crematiekosten worden betaald vanuit het vrij besteedbare bedrag. In de grafkostenmeter vindt u wat de grafkosten bij u in de buurt zijn.

Afbeelding
plechtigheid op de begraafplaats

Voordelen kapitaal
uitvaartverzekering

Met een kapitaal uitvaartverzekering hoeven nabestaanden zich geen zorgen te maken over de kosten en kunnen zij de uitvaart met een gerust hart regelen. De uitvaartverzekering van Monuta heeft een vrij te besteden bedrag, waardoor de uitvaart helemaal naar eigen wens wordt vormgegeven. 

  • Altijd een uitvaartverzorger in de buurt
  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  • Direct duidelijkheid over (medische) acceptatie
  • Gratis uw uitvaartwensen vastleggen