natura uitvaartverzekering

Natura uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering verzekert u zich voor de kosten van uw uitvaart. De kosten van een uitvaart kunnen al gauw oplopen en zijn vaak hoger dan verwacht. Met een uitvaartverzekering neemt u nabestaanden deze financiële zorg uit handen. 

Wat is een natura uitvaartverzekering? 

Een uitvaartverzekering is er vaak in twee vormen: een naturaverzekering en een kapitaalverzekering. Een natura uitvaartverzekering is op basis van dienstverlening en bestaat vaak uit een pakket van diensten die worden uitgekeerd bij overlijden. Dit betekent dat de ondersteuning van de uitvaartverzorger, de kosten voor begraven of cremeren, de grafkist, de laatste verzorging en dergelijke zijn in begrepen in het pakket van diensten en producten. Daarnaast is er vaak een vrij te besteden bedrag toegevoegd. Hiermee kunt u uw uitvaartwensen samenstellen. Denk hierbij aan bloemen voor op de kist, catering voor de gasten of fotografie van de uitvaart.

Een uitvaartverzekering in natura wordt ook wel een pakketverzekering of een verzekering met een pakket van producten en diensten genoemd.

Voordelen natura uitvaartverzekering

  • Uitvaartkosten gedekt
  • Altijd een uitvaartverzorger in de buurt
  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  • Direct duidelijkheid over (medische) acceptatie
  • Gratis uw uitvaartwensen vastleggen

Natura uitvaartverzekering van Monuta

Wanneer u voor een uitvaartverzekering van Monuta kiest, bestaat de verzekering uit twee delen: de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger en een vrij te besteden bedrag. Een Monuta uitvaartverzorger staat voor uw nabestaanden klaar als u komt te overlijden. Deze zorgt ervoor dat alles rondom de uitvaart geregeld wordt.

Het vrij te besteden bedrag kunnen uw nabestaanden gebruiken om de wensen van de uitvaart mogelijk te maken.

Verschil natura- en kapitaalverzekering

Waar een natura uitvaartverzekering voor een deel bestaat uit producten en/of diensten, bestaat een kapitaal uitvaartverzekering volledig uit een geldbedrag. Het geldbedrag dat u verzekert voor uw uitvaart wordt volledig uitgekeerd aan nabestaanden wanneer u overlijdt.

Bij Monuta kunt u alleen via uw financieel adviseur een volledige kapitaal uitvaartverzekering afsluiten. De natura uitvaartverzekering heeft wel een vrij te besteden bedrag dat als kapitaalverzekering kan worden gezien. Het vrij te besteden bedrag moet wel worden besteed aan uitvaartkosten.

Wat kost een uitvaart?

De kosten van een uitvaart liggen al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000. Hoe hoog die kosten daadwerkelijk uitvallen is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Een uitgebreide afscheidsdienst met borrel en hapjes kost bijvoorbeeld meer dan een afscheid in kleine kring. De kosten voor een begrafenis zijn over het algemeen hoger dan de kosten voor een crematie.

Wilt u weten wat een uitvaart naar uw wens ongeveer kost voor u een verzekering afsluit? Met de uitvaartkostenmeter krijgt u in een aantal korte stappen een goede schatting van uw uitvaartkosten.

Crematie- en grafkosten worden betaald vanuit het vrij besteedbare bedrag. De grafkosten verschillen per gemeente. Bekijk de grafkostenmeter om te weten wat de grafkosten bij u in de buurt zijn.

 

Contact

U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen voor meer informatie over onze uitvaartverzekering. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 21:00 uur via 0800 - 022 22 92 (gratis telefoonnummer). U kunt ook terecht bij uw eigen verzekeringsadviseur, zoek hier de verzekeringsadviseur bij u in de buurt.