Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Header-fotoalbum-bekijken

Natura
uitvaartverzekering

Bereken uw premie

Vul uw geboortedatum in en bereken uw premie.

Wat is een natura
uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is er vaak in twee vormen: een naturaverzekering en een kapitaalverzekering. Een natura uitvaartverzekering is op basis van dienstverlening en bestaat vaak uit een pakket van diensten die worden uitgekeerd bij overlijden. Dit betekent dat de ondersteuning van de uitvaartverzorger, de kosten voor begraven of cremeren, de grafkist, de laatste verzorging en dergelijke zijn in begrepen in het pakket van diensten en producten. Daarnaast is er vaak een vrij te besteden bedrag toegevoegd. Hiermee kunt u uw uitvaartwensen samenstellen. Denk hierbij aan bloemen voor op de kist, catering voor de gasten of fotografie van de uitvaart.

Een uitvaartverzekering in natura wordt ook wel een pakketverzekering of een verzekering met een pakket van producten en diensten genoemd.

Afbeelding
vrouw-moeder-tafel

Verschil natura-
en kapitaalverzekering

Waar een natura uitvaartverzekering voor een deel bestaat uit producten en/of diensten, bestaat een kapitaal uitvaartverzekering volledig uit een geldbedrag. Het geldbedrag dat u verzekert voor uw uitvaart wordt volledig uitgekeerd aan nabestaanden wanneer u overlijdt.

Bij Monuta kunt u alleen via uw financieel adviseur een volledige kapitaal uitvaartverzekering afsluiten. De natura uitvaartverzekering heeft wel een vrij te besteden bedrag dat als kapitaalverzekering kan worden gezien. Het vrij te besteden bedrag moet wel worden besteed aan uitvaartkosten.

Natura uitvaartverzekering
van Monuta

Wanneer u voor een uitvaartverzekering van Monuta kiest, bestaat de verzekering uit twee delen: de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger en een vrij te besteden bedrag. Een Monuta uitvaartverzorger staat voor uw nabestaanden klaar als u komt te overlijden. Deze zorgt ervoor dat alles rondom de uitvaart geregeld wordt.

Het vrij te besteden bedrag kunnen uw nabestaanden gebruiken om de wensen van de uitvaart mogelijk te maken.

Bereken
uw premie

Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten? Vul uw geboortedatum in en bereken uw premie. 

Bereken

Voordelen natura
uitvaartverzekering

Met een natura uitvaartverzekering hoeven nabestaanden zich geen zorgen te maken over de kosten en kunnen zij de uitvaart met een gerust hart regelen. De uitvaartverzekering van Monuta heeft een vrij te besteden bedrag, waardoor de uitvaart helemaal naar eigen wens wordt vormgegeven. 

  • Altijd een uitvaartverzorger in de buurt
  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  • Direct duidelijkheid over (medische) acceptatie
  • Gratis uw uitvaartwensen vastleggen

Wat kost een
natura uitvaartverzekering?

De hoogte van de premie voor een natura uitvaartverzekering zijn van verschillende factoren afhankelijk, waaronder leeftijd en de hoogte van het verzekerde bedrag. Bent u 30 jaar en sluit u een verzekering af van € 9.000? Dan betaalt u ongeveer € 12 premie per maand. Hoe jonger u een verzekering afsluit, hoe lager de maandelijkse premie.

De kosten van een uitvaart liggen al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000. Hoe hoog die kosten daadwerkelijk uitvallen is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Een uitgebreide afscheidsdienst met borrel en hapjes kost bijvoorbeeld meer dan een afscheid in kleine kring. De kosten voor een begrafenis zijn over het algemeen hoger dan de kosten voor een crematie.

Wilt u weten wat een uitvaart naar uw wens ongeveer kost voor u een verzekering afsluit? Met de uitvaartkostenmeter krijgt u in een aantal korte stappen een goede schatting van uw uitvaartkosten.

Crematie- en grafkosten worden betaald vanuit het vrij besteedbare bedrag. De grafkosten verschillen per gemeente. Bekijk de grafkostenmeter om te weten wat de grafkosten bij u in de buurt zijn.

Waarom een
natura uitvaartverzekering?

Een uitvaart kost geld en met een natura uitvaartverzekering kunt u zich nu al voorbereiden op de financiële gevolgen van uw overlijden. U laat nabestaanden niet met kosten achter en neemt zo zorgen uit handen. 

Of u ook echt een uitvaartverzekering nodig heeft is afhankelijk van uw financiële situatie. Heeft u onvoldoende spaargeld of wil u uw wensen vastleggen en geen zorgen voor de afwikkeling van de uitvaartnota? Dan biedt een uitvaartverzekering zekerheid voor nabestaanden.