Overslaan en naar de inhoud gaan
Een voorgesprek inplannen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten. Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen. 

Afspraak
bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
0800 - 023 05 50

Team Monuta
Amsterdam

Onze uitvaartverzorgers

Esmeralda Ovaa

Er komt een moment waarop we afscheid moeten nemen van onze dierbaren. De wijze waarop dit gebeurt is essentieel, daarom doe ik dit mooie werk als uitvaartverzorger in Amsterdam. Samen met u zorg ik ervoor dat de wensen gerealiseerd worden en dat het afscheid een herinnering wordt waar u met een goed gevoel op terug kunt kijken. Een afscheid dat eer doet aan het leven van uw overleden dierbare en die troost en kracht geeft voor degenen die doorgaan.

Dit werk te mogen doen, in míjn Amsterdam. Waarom ik houd van Amsterdam? Het is een prachtige, unieke stad. Iedereen mag en kan zichzelf zijn. De inwoners zijn eigengereid, oprecht, hebben humor en zijn veelzijdig. De mengelmoes, zoveel verschillende culturen die samen leven en zich allemaal trots Amsterdammer noemen. Daar leef ik voor. Zo veelzijdig als Amsterdammers zijn, zoveel mogelijkheden zijn er op het gebied van een uitvaart in Amsterdam. Amsterdammers vinden niet snel iets raar of vreemd, ze zijn ruimdenkend. De dood, uitvaartwensen en rouw, onderwerpen die steeds meer bespreekbaar zijn. Het vooraf bespreken van uw wensen is altijd mogelijk. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden kom ik graag bij u langs. Een uitvaart die geheel verloopt zals degene waarvan afscheid genomen moet worden het gewild zou hebben, geeft troost en kracht.

Dasha Elfring

In deze ingrijpende en kwetsbare periode in uw leven bied ik u liefdevolle en duidelijke ondersteuning. Ik ontzorg u graag waarbij overleg, oog voor detail, openheid en daadkracht bij mij voorop staan. Zo kunt u zich vertrouwd en veilig voelen om samen met mij invulling te geven aan het komende afscheid.

Als uitvaartverzorger is vertrouwen voor mij de basis in ons onderling contact. Ik houd aandacht voor mijn werk, communiceer helder en luister goed naar uw wensen, zodat ik u in uw kracht kan zetten op de dag van de uitvaart.

Ik luister naar u en voel en denk met u mee. Samen zoeken wij naar wat voor u van wezenlijk belang is. Zowel voor, tijdens als na de uitvaart. Niets hoeft omdat het zo hoort. Het gaat om uw afscheid. Een afscheid dat past bij uw wijze van leven en denken. Een tastbare herinnering waarop u goed kunt terugkijken en waaraan u troost kunt ontlenen.

Als je vertrouwen hebt, hoef je niet de gehele trap te zien om de eerste stap te zetten. (M.L. King)

Joost Evers

Van de Hogere Hotelschool naar de uitvaartbranche. Professionaliteit, sociaal en dat extra stapje doen voor de mensen. Capaciteiten die passen bij de horeca en bij het beroep als uitvaartverzorger. De overstap van campingbeheerder naar uitvaartverzorger is dan ineens niet zo gek meer.

Als uitvaartverzorger is het een eer om zo dichtbij te komen bij de nabestaanden en om zoveel te weten te komen over de persoon die is overleden. Er zijn maar weinig beroepen waar je zo snel een band ontwikkeld met mensen als in de uitvaartzorg. Samen zorgen wij voor een passend afscheid.

Ik woon in Zaandam, geboren in Hazerswoude-Dorp hierdoor ben ik vooral Randstad georiënteerd. In de regio Randstad zijn er legio mogelijkheden op het gebied van uitvaarten. De trots en het vrijdenkende van de nabestaanden uit de Randstad zorgt ervoor dat iedere uitvaart uniek mag zijn. Een afscheid met een goed gevoel voor iedereen. Daar wil ik u graag bij helpen.

Maren Hooydonk

Het wederzijds vertrouwen, de openheid naar elkaar toe en verdriet dat uiteindelijk ook afgewisseld wordt met samen lachen, dat is hetgeen wat voor mij het werk als uitvaartverzorger zo bijzonder maakt.

Eigenlijk is het natuurlijk een heel vreemd moment om kennis te moeten maken met een onbekende uitvaartverzorger, in een periode waarin u zoveel verdriet heeft en er van alles op u afkomt. Mede daarom vind ik het zo belangrijk om direct een gevoel van vertrouwen en openheid te scheppen. In de dagen voorafgaand aan de uitvaart hebben we regelmatig contact met elkaar. Dit contact hoeft niet altijd zwaar te zijn. Ik vind het belangrijk om een omgeving te creëren waarin laagdrempelig en veilig contact mogelijk is. Mijn streven is om in de zeer verdrietige periode na het verliezen van een dierbare, ondersteuning te bieden waar ik kan.

Met mijn 30 jaar ben ik relatief jong in het vak van uitvaartverzorger. Rond die leeftijd zijn de meesten leeftijdsgenoten nog niet zo bezig met de dood, zeker niet met het eigen overlijden. En dat is mooi natuurlijk! Echter merk ik, sinds ik werkzaam ben als uitvaartverzorger, dat gesprekken met vrienden en ook familie er steeds regelmatiger over gaan. Niet alleen dat, maar ook dat velen van hen toch de behoefte hebben om de wensen omtrent hun eigen afscheid aan mij door te geven. Dat vind ik een mooie ontwikkeling, omdat ik inmiddels gezien heb hoeveel rust het nabestaanden geeft als zij weten wat de wens was van hun overleden dierbare.

Ik ga dan ook graag het gesprek aan over de wensen die ú heeft omtrent uw eigen afscheid

Jorrit Scholte op Reimer

Graag stel ik mezelf aan u voor. Mijn naam is Jorrit Scholte op Reimer en ik ben met toewijding en respect werkzaam als uitvaartverzorger. In mijn werk draait alles om het begeleiden en ondersteunen van families tijdens één van de meest ingrijpende momenten in het leven: het afscheid nemen van een dierbare.

Het is mijn overtuiging dat het bieden van persoonlijke aandacht en zorgvuldige begeleiding in deze moeilijke tijd van onschatbare waarde is. Het creëren van een warme en betekenisvolle herinnering is voor mij geen taak, maar een roeping. Het is mijn doel om nabestaanden op een respectvolle manier te helpen bij het vormgeven van een afscheid dat recht doet aan de persoonlijkheid en het leven van hun dierbare.

Mijn motivatie voor dit werk komt voort uit een diep besef van de waarde van het menselijk leven en de behoefte aan een waardig afscheid. Door mijn betrokkenheid en empathie hoop ik een steun te zijn voor families in hun rouwproces. Elke uitvaart is uniek, en ik vind het een voorrecht om mijn ervaring en toewijding in te zetten om deze momenten van afscheid zo respectvol en persoonlijk mogelijk te maken.

Mike van Verseveld

Het verlies van een dierbare is een moeilijke periode die gepaard gaat met uiteenlopende emoties. Als uitvaartverzorger is het voor mij van belang om de nabestaanden te ondersteunen en te begeleiden tijdens een van de meest aangrijpende periodes in hun leven. Dit doe ik door respectvolle zorg te bieden en te streven naar een afscheid dat recht doet aan het leven van de overledene.

Elke uitvaart is uniek. Door zorgvuldig te luisteren naar de nabestaanden ontstaat er inzicht in de wensen en behoeften. De afscheidsdienst hoeft niet plaats te vinden in een traditionele aula. Het kan ook op een locatie die een speciale betekenis heeft voor de overledene of nabestaanden. Of het nu gaat om een intieme bijeenkomst in de natuur, een herdenking op het strand of een afscheid op een rondvaartboot, ik zet mij volledig in om de wensen van de nabestaanden te vervullen en een gepaste omgeving te creëren voor een waardig afscheid.