Overslaan en naar de inhoud gaan
Een voorgesprek inplannen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten. Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen. 

Afspraak
bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
055 - 522 02 36

Team Monuta
Apeldoorn

Onze uitvaartverzorgers

Pieter Kingma

Na een lange carrière in de horeca ben ik sinds 2002 uitvaartverzorger bij Monuta. Ik heb altijd in de regio van Zutphen en Apeldoorn gewerkt en gewoond. Hierdoor weet ik veel over de mogelijkheden rondom een uitvaart in deze omgeving. De omgang met mensen en de zorg voor het afscheid kunnen laten nemen met een goed gevoel.  Dat zijn voor mij de belangrijkste drijfveren voor het uitoefenen van mijn vak.

Rianne Lenselink-Schipper

Als een naaste is overleden moet er in een vrij korte periode veel geregeld worden. Bij het voorbereiden van de uitvaart ontzorg en steun ik u als nabestaande, om zo de invulling van de uitvaart naar uw wens te regelen. Met als belangrijkste doel een bijzonder en persoonlijk afscheid op een manier die goed voelt voor iedereen. Ieder mens verdient namelijk een mooi en waardig afscheid. Waarom ik dit werk ben gaan doen? Mijn werk moet mijn passie zijn, betekenisvol werk en werken vanuit mijn hart en gevoel. Ik ben dankbaar dat ik dit mooie beroep als uitvaartverzorger mag uitvoeren bij Monuta een organisatie met als missie "Voor iedereen een afscheid met een goed gevoel" Deze missie is mij op het lijf geschreven.

Daniëlle Kronmöller-Duivenbode

Liefde is voor mij verbonden met loslaten, meestal in kleine stapjes, tot die laatste keer loslaten bij overlijden. Ik vind het fijn te luisteren naar de nabestaanden en zorg te dragen voor het regelen van hun wensen. Hierbij krijgen zowel (kleine) kinderen als volwassenen van mij aandacht en ruimte om op eigen wijze invulling te geven. Creatief meedenken in passende mogelijkheden vind ik leuk. Het proces van begeleiding verzorg ik met aandacht, warmte en toewijding.

Het mooiste compliment voor mij is als een nabestaande aangeeft met een tevreden gevoel terug te kijken op het afscheid. Dit geheel geeft mij het gevoel van betekenis te kunnen zijn.

Annemarie Spierings

Toen een dierbare van mij overleed en ik zelf met een uitvaartverzorger te maken kreeg, bekroop mij het gevoel dat het begeleiden van het afscheid van een dierbare, beter moest kunnen. Ik mistte een persoonlijke benadering en een bepaalde warmte die je op zo’n moment in je leven nodig hebt. Ook had ik het gevoel dat er weinig ruimte was voor ideeën of eigen inbreng. Dat kun je vervolgens laten voor wat het is, maar je kunt er ook wat mee doen: voor mij de reden om als uitvaartverzorger te gaan werken. Zo kan ik mensen steunen in de moeilijke periode rondom het overlijden van een dierbare. En dat doe ik vanuit een persoonlijke benadering, met aandacht voor alle nabestaanden en met een creatieve en originele invalshoek. Met als doel een afscheid te vormen dat past bij de overledene en waarbij de nabestaanden zich gehoord voelen. Zodat de nabestaanden na afloop kunnen terugkijken op een mooi en waardig afscheid.

Irma Geritz

In 2018 startte ik bij Monuta. Eerst als medewerker hospitality, daarna als medewerker uitvaart, toen als uitvaartassistent en uiteindelijk koos ik ervoor uitvaarten te willen begeleiden en stroomde ik door tot uitvaartverzorger.

In mijn contact vind ik het fijn om tijd en aandacht te besteden aan nabestaanden, te luisteren naar hun verhalen en wensen om zo samen tot een gepast afscheid te komen. Dit doe ik met liefde, warmte, een persoonlijke benadering én met oog voor detail.

Als iemand het gevoel heeft dat alles rond de uitvaart in orde komt door controle en terugkoppeling, dan weet ik dat ik de familie op een juiste manier heb ontzorgd.

Corine de Korte

Als uitvaartverzorger sta ik nabestaanden bij in de intensieve periode na het overlijden van hun dierbare. Vanaf het eerste regelgesprek tot en met de dag van de uitvaart werk ik met hen toe naar een persoonlijke uitvaart. Goed en zorgvuldig luisteren naar hen vind ik erg belangrijk. Het is voor mij bijzonder om via de nabestaanden een beeld te krijgen van wie de overledene voor hen is en wat hij of zij voor hen betekend heeft. Samen met nabestaanden wil ik de uitvaart van hun dierbare zo organiseren dat zij daar met een goed gevoel op terug kunnen kijken ondanks hun verdriet.

Mijn ervaringen in de zorg en in de kinderopvang helpen mij om mijn werk als uitvaartverzorger te doen. Mijn grootste drijfveer is dat ik van betekenis wil zijn voor mensen op momenten in hun leven, die belangrijk zijn en er toe doen. Hier geef ik op een persoonlijke en betrokken manier invulling aan.

Eline Buitink

Als uitvaartverzorger bij Monuta, vind ik mijn roeping in het begeleiden van families door één van de meest delicate fasen van het leven. Mijn studie filosofie heeft mijn streven naar betekenisvol werk versterkt en mijn achtergrond in hospitality heeft mij geleerd hoe belangrijk het is om oprechte aandacht te hebben voor de behoeften van anderen. Voor mij is elke uitvaart een kans om een persoonlijk afscheid te creëren dat recht doet aan het unieke leven dat geleefd is. Ik geloof sterk dat iedereen die te maken krijgt met het verlies van een dierbare de juiste ondersteuning verdient. Mijn doel is om een sfeer van warmte en begrip te creëren, waarin een familie zich gehoord voelt en vrij om mee te denken over een manier van afscheid nemen die voor hen goed voelt.