Overslaan en naar de inhoud gaan
Een voorgesprek inplannen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten. Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen. 

Afspraak
bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
0313 - 415 080

Team Monuta
Dieren

Onze uitvaartverzorgers

Rowan Baank-Luiken

Mijn naam is Rowan Baank-Luiken, en sinds december 2014 ben ik werkzaam bij Monuta als uitvaartverzorger. Het kunnen en mogen bijstaan van families die afscheid moeten nemen van hun dierbare is een dankbare maar vooral eervolle taak. Het blijft elke keer weer bijzonder om te zien hoe iedereen hier op een andere manier mee omgaat.

Wendy Beukema

Na lange tijd in het basisonderwijs voor de klas te hebben gestaan en met kinderen en hun ouders te hebben gewerkt, voelde ik een behoefte om mensen op een andere manier te gaan begeleiden. Het was voor mij al snel duidelijk dat ik dat in de uitvaartzorg wilde doen. Ik vind het heel fijn en bijzonder om families bij te kunnen staan en zorgen uit handen te nemen omtrent de uitvaart van hun geliefde, zodat zij hun aandacht kunnen richten op het rouwproces. Mijn doel is dat de familie terugkijkt op een afscheid met een goed gevoel; dat hen geholpen heeft in hun verwerking.

Sabine Jansen-Kroeze

Het meest uitdagende aan mijn werk is dat er geen eenduidig antwoord te geven is op de vraag hoe een uitvaart eruit hoort te zien.

De mooiste uitvaarten weerspiegelen hoe het leven geleefd is, of dit nu uitbundig of ingetogen, bourgondisch of bescheiden is geweest.

De mogelijkheden zijn talrijk. Mijn taak is goed naar het verhaal te luisteren, passende mogelijkheden te zien en te bieden, de nabestaanden in rust te begeleiden en zo een uitvaart vorm te geven dat recht doet aan de overledene en de wensen van de nabestaanden.