Uitvaartcentrum

0316 - 284 368 24/7 bereikbaar

Opbaren in een uitvaartcentrum van Monuta of verzorgingshuis

In de uitvaartcentra zijn 24-uurskamers. U krijgt hiervan een sleutel, zodat u dag en nacht naar uw dierbare toe kunt. De kamers zijn warm en sfeervol ingericht. Er staan enkele stoelen, zodat u met een groep nabestaanden dicht bij de overledene kunt zitten. U kunt uw eigen muziek meenemen. Ook is er koffie, thee en een toilet aanwezig. U kunt de kamer persoonlijk aankleden. Met spullen die belangrijk waren voor de overledene, zoals een schilderij, helm of racefiets. Opbaren in de kamer van het verzorgingshuis is vaak ook mogelijk.

Thuis opbaren komt het meeste voor

Steeds vaker kiezen nabestaanden voor een opbaring thuis in plaats van in een uitvaartcentrum. Thuis kunt u het meest intens afscheid nemen. Want u bent in uw eigen omgeving dicht bij uw dierbare. Monuta Jacqueline Reijers regelt alles voor een thuis opbaring. Van een kamerscherm, tot koeling en opbaarplank. Elke dag komen wij bij u langs voor een  controle van de overledene.

Uitvaartcentrum Arnhem

U kunt in het uitvaartcentrum van Arnhem een condoleance organiseren, maar ook een uitgebreide koffietafel. De mogelijkheden zijn heel uitgebreid. Het uitvaartcentrum is rolstoelvriendelijk en er is een ruime parkeergelegenheid.

24-uurskamer

In het uitvaartcentrum van Arnhem kunt u kiezen voor een traditionele opbaring, maar ook voor opbaring in een 24-uurskamer. Als u kiest voor de 24-uurskamer kunt u zo vaak komen als u wilt en net zo lang blijven als u wilt. U krijgt van ons een sleutel waarmee u op elk gewenst moment toegang heeft tot het uitvaartcentrum en de kamer. Daarom kunt u de kamer op een persoonlijke manier inrichten door er bijvoorbeeld foto’s of andere persoonlijke spullen te plaatsen. Bij de 24-uurskamer zijn alle faciliteiten aanwezig die u nodig heeft, zoals een keukentje met de gelegenheid tot het gebruiken van koffie en thee. Er is ook een toiletruimte beschikbaar.

Aula

De aula is stijlvol ingericht en heeft een open en lichte uitstraling. Er zijn 80 zitplaatsen en een aantal staanplaatsen. Hierdoor zijn er diensten voor kleine en grote groepen mogelijk in de aula. De plechtigheid kan geheel naar eigen wens worden ingevuld, bijvoorbeeld met (live)muziek, sprekers en eigen rituelen. Mensen van elke cultuur en religie kunnen bij Monuta Arnhem op een traditionele manier afscheid nemen van hun dierbare.

Uitvaartcentrum Dieren

In het onlangs verbouwde Monuta uitvaartcentrum in Dieren kunt u een condoleance organiseren, maar ook een uitgebreide koffietafel. De mogelijkheden zijn heel uitgebreid. Het volledig gerenoveerde uitvaartcentrum is een prachtig sfeervol pand geworden.

24-uurskamer

Vooral de 24-uurskamer, waar nabestaanden op elk gewenst moment bij hun dierbare kunnen zijn, is een waardevolle aanwinst voor het uitvaartcentrum. U krijgt van ons een sleutel waarmee u op elk gewenst moment in het uitvaartcentrum kunt komen. De kamer kunt u op een persoonlijke manier inrichten door er bijvoorbeeld foto’s of andere persoonlijke spullen neer te zetten. ​

Aula

De aula is geschikt voor het houden van condoleances en uitvaartdiensten. ​​Er zijn 100 zitplaatsen en een ruim aantal staanplaatsen. De aula is door middel van een schuifwand in twee kleinere ruimtes te verdelen, hierdoor zijn er diensten voor kleine en grote groepen mogelijk. De plechtigheid kan geheel naar eigen wens worden ingevuld, bijvoorbeeld met (live)muziek, sprekers en eigen rituelen. Mensen van elke cultuur en religie kunnen bij Monuta Dieren op een traditionele manier afscheid nemen van hun dierbare. Er is een ruime parkeergelegenheid bij Monuta Dieren.

Bijzondere uitvaart locaties

Een uitvaartdienst kan op steeds meer plaatsen. Natuurlijk is een kerk of uitvaartcentrum nog steeds mogelijk. Maar denk ook aan een zalencentrum, in de tuin bij Huize Vossendel (www.huizevossendel.nl), op de tennisbaan, in de paardenstal of in de schuur bij mensen thuis.

Huize Vossendel

Ook in Huize Vossendel in Groessen kunnen wij een uitvaart verzorgen. De afscheidstuin ligt aan het water en is besloten, waardoor u in een intieme sfeer afscheid kunt nemen. Bent u met een groter gezelschap, dan biedt de tuin plaats aan maximaal 3500 personen. Er is veel mogelijk qua catering en aankleding. Ook kunnen er tenten en heaters neergezet worden. Omdat u de tuin per dagdeel huurt, heeft u alle tijd en ruimte voor het afscheid. Bekijk de video voor een indruk van deze locatie. 

De Verzameling

De Verzameling is een prachtig gebouw waar je geraakt wordt door schoonheid en warmte, een totaal gerenoveerd en verbouwd voormalig kerkje. Je voelt je er omarmd met warmte en kracht, zachtheid en troost. Het is daarmee een prachtige locatie voor uitvaarten.

In de Verzameling verblijft u tussen de kunst, waarbij veel aandacht is besteed aan emotie en beleving. Deze ruimte is daarom ook geschikt voor bijzondere bijeenkomsten en gelegenheden tot 70 personen. De ontvangst en verzorging van de gasten geschiedt geheel op maat.

Alle mogelijke voorzieningen

Het maakt niet uit of u kiest voor een uitvaartcentrum, kerk, crematorium of bijzondere locatie. Monuta Jacqueline Reijers kan overal zorgen voor de juiste voorzieningen. Zoals live muziek, een geluidstechnicus, foto’s en video’s op een scherm. We doen er alles aan om de dienst zo persoonlijk mogelijk te maken.

Condoleance vaak in horeca gelegenheden

Bijna overal kan een condoleance worden gehouden. Wij werken samen met de plaatselijke horeca ondernemers. Als een locatie speciaal was voor uw dierbare, dan proberen wij daar een condoleance te verzorgen. Ook wat betreft de catering is bijna alles mogelijk. Zoals een kopje soep met belegde broodjes, maar een bitterbal met een biertje kan natuurlijk ook. Was de overledene een Bourgondiër? Dan proosten we op het leven met een glas wijn en houden hier bij de hapjes rekening mee. Of we maken gebruik van de afscheidstuin van Huize Vossendel voor een condoleance of afscheid in de openlucht.

Heel fijn en warm contact gehad gedurende de termijn van samenwerking. Kon ieder moment bellen als ik vragen had, volledig gevoel gehad dat Monuta er was voor ons. Nam ons bijna alles uit handen, dus ik en mijn broer kijken naar een zeer tevreden samenwerking.” - dhr Vree

Welke locatie past bij u?

Wilt u meer weten over het uitvaartcentrum in Arnhem, Dieren of een andere locatie in Duiven, Zevenaar, Westervoort of Rijnwaarden. Of over de mogelijkheden in Druten en Maas en Waal? U kunt ons dag en nacht bellen.

Neem contact op over een uitvaartcentrum